| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přítomnost partnera po celou dobu porodu – pouhá fikce?

 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]
Iveta
  • 
23.11.2007 11:46:10
Milá Jano,

jelikož Teplická porodnice má "hekárnu" společnou a není zde žádné soukromí, já bych si sama nepřála, kdybych zde ležela a trpěla, aby tu oxidoval nějaký cizí chlap. Přijde mi to nenormální a ostatní ženy tím přichází víc o své soukromí. Všude se dočteš i na stránkách Teplické porodnice, že doprovod k porodu může jít až na porodní sál tzn. v druhé době porodní.
Chaluška
  • 
16.5.2007 15:01:15
Já se chystám k porodu v sprnu a přestože ústečanda jsem, jsem slyšela přímo od porodní asistentky, že už od dubna nebudou brát vůbec žádné mimoústecké. Takové je prý nařízení.
Lucka,Robert 13m a Barborka už brzy
  • 
7.5.2007 21:16:03
Ahoj rodila jsem neplánovaně na Bulovce, protože jinde nebylo místo a manžel se mnou mohl být od začátku. Dokonce celý porod natočil na kameru a nikdo mu nic neřekl. Vyberte si takovou porodnici, která to umožňuje, dneska přece nejsme ve středověku.
  • 
13.4.2007 7:46:04
Bohužel, taková je situace v hodně porodnicích u nás, že partner může až na 2. dobu a přitom je prospěšnější v 1. Ale co se dá dělat. Každopádně podle zákona Vás musí vzít každá nemocnice pokud potřebujete pomoc. Pokud je porod rozběhlý, nemůžou Vám říct, že neberou. To platí pro všechny nemocnice, tak doufám, že vám to vyjde podle představ.
8.4.2007 11:44:36
To co píšeš o Teplicích se naprosto shoduje s tím, co už jsem slyšela od známých. V Ústí jsem se telefonicky informovala, mám si zavolat v červenci. Pokud mě tam nevezmou, uvažuju o Mostě nebo Litoměřicích, popř. Kadaň. Jinak jsem na teplickou porodnici slyšela hodně dobrých ohlasů - až na ten zastaralý přístup k tatínkům u porodu.
Ssugar
7.4.2007 16:40:19
Jani, já jsem také z Teplic a zvolila jsem před více než rokem ústeckou porodnici. Opravdu ji jen doporučuji. Skvělý personál a to jak na porodnici, tak na nadstandardu, kde jsem potom strávila 4 dny. Manžel byl se mnou celou dobu a moc mi pomohl.
V Ústí jsem byla zaregistrovaná už od 28.týdne těhotenství, což je v dnešní době nutnost, protože berou jen 40 rodiček z jiných okresů za měsíc. Ale vyplatilo se to.
V Teplicích bych nerodila ani za nic, mám víc negativních ohlasů od kamarádek než těch pozitivních :-(.
Jinak moje jedna kamarádka také rodila v Kadani a prý to bylo skvělé.
Držím palce a přeju rychlý porod za přítomnosti tatínka. Sugar
Mab
7.4.2007 14:15:38
Rodit v Teplicích Vám nedoporučuji neboť Vám neumožní mít manžela při první době porodní u sebe a při smůle ani při druhé době. Teplická porodnice je dobrá, jsou tu schopní lékaři i sestry, ale je nedostaterk peněz na plánovanou rekonstrukci (už x let) a předělání hekárny a porodních boxů na porodní pokoje. Na hekárně jsou 3 lůžka, pokud Vás bude rodit víc (a to je pravděpodobné při průměrném počtu cca 1,5 porodu za den) může vaše spolurodička přítomnost vašeho muže odmítnout (docela ji chápu - je to dost malý prostor). Porodní boxy jsou oddělené jen přepážkou (ze 3 stran stěna, do 4. strany je otevřeno - chodí tam personál, vše je slyšet a vlastně i vidět). A taky při smůle pokud budete rodit 2, může druhá matka odmítnout a vašeho muže poslat pryč, protože se jedná o jednu místnost s přepážkami, porodník musí vyslyšet přání rodiček na soukromí.
Od 1.7. jsou všechny nemocnice v kraji jednou akciovou společností s jedním centrálním vedením (to již existuje). Vzhledem k lepší vybavenosti ÚL jezdí teplické maminky rodit do Ústí, které pak již kapacitně nedostačuje, matky se často (dle mého názoru) pouští předčasně a pak se znovu hospitalizují v Tp na Dětském k doléčení movorozenecké žloutenky.
Dalším a pro novou akciovou společnost určitě ne nepodstatným problémem jsou peníze. Vzhledem k vysokému počtu porodů v ÚL je porodnice ztrátová, takže mají nařízeno nepřijímat rodičky z jiných měst (jedná se samozřejmě o plánované příjmy). Pokud přijedete do Ústí rodící, tak Vás nevyhodí.
Nejsem ekonom ve zdravotnictví, abych vysvětlila paradox, že čím více porodů, tím více proděláváte, při správném počtu porodů (dle pojišťovny) porodnice sice nevydělá, ale aspoň není prodělečná.
Asi jsem Vám moc neporadila, Teplice jsou skvělé, ale pro tatínky není místo pro špatné a zastaralé dispoziční řešení porodnice.
Myslím, že dobrým řešením je Most. Vzhledem k současné situaci - možnému pochybení lékaře a následnému úmrtí dítěte, bych Vám jen řekla, že primář odstoupil a mladší lékař je t.č. mimo práci až do vyřešení situace. Myslím, že mostečtí gynekologové jsou taky celkem schopní a na porodnici jsou porodní pokoje. Být ve vaší kůži asi bych si vybrla Most.
7.4.2007 10:36:17
Tak jsem se informovola na ty Litoměřice, zatím jenom co jsem našla na internetu, ale moc se mi líbí. Muže prý nevyhání, rodit umožňují v různých polohách, respektují přání rodičky, pro mě prostě idyla! Jak málo stačí ke štěstí:)) A jsou od nás skoro o půlku blíž než ta Kadaň, podle mapy dojezd cca. 40 minut, super. Ještě jsem se pochopitelně nerozhodla, ale díky všem těmhle informacím a zážitkům mám pocit, že mám možnost volby - což je pro mě teďnejdůležitější.
Šárka
  • 
6.4.2007 17:03:24
Já měla manžela u sebe i celou první dobu porodní a nemůžu si to vynachválit, byl pro mě obrovskou oporou, masíroval mi záda, protože jsem měla křížové bolesti, podával, co jsem potřebovala, i asistentka ho zapojovala. Při druhé době porodní jsem zase tak moc jeho přítomnost nevnímala, protože jsem se soustředila na tlačení a na to, co mi říkají lékaři, ale okamžik, kdy mi dali syna hned na břicho a manžel byl se mnou, ten byl úžasný a nenahraditelný. Byl se mnou i další asi 4 hodiny po porodu, kdy jsme měli u sebe i malého a bylo to nádherné.
Rodila jsem v Jilemnici.
Radana+ Vojtíšek, 11 týdnů
  • 
6.4.2007 16:52:28
Když vycházím ze své zkušenosti, tak bych jednoznačně našla nějakou porodnici, kde partner může být se mnou po celou dobu. Já rodila v Hradci Králové a partner tam se mnou byl- nejvíc ouvej mi bylo právě při těch dlouhých hodinách hekání, kdy jsem se velmi pomalu otvírala, myslela jsem, že umírám a že to bude ještě několik hodin trvat...tam mi byl partner co k čemu, nechtěla jsem ho pustit ani na záchod, protože každá kontrakce bez něj byla mnohem horší. Pak už to šlo ráz na ráz- to se člověk stejně musí soustředit na to, aby tlačil a nic jiného nevnímá...a ví, že ještě párkrát zatlačí a už to bude mít za sebou, takže tam už ten partner tolik nepomůže. (Zase je samozřejmě krásné, že jako první vidí toho drobečka, to je bez debat...ale pokud se bavíme o potřebách rodičky, tak jednoznačně partnera po celou dobu u sebe!)
 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.