| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce mi téměř zničila život

 Příspěvky 110 z 310 [Dalších 300 >>]
  • 
7.6.2012 21:13:19
moc doporučuji knížku od J.Potůčkové:Zítra slavní (v e-shopu v Nové Formě. Řeší všechno s humorem ve vlastní adopt. rodině - "kuchařka".
http://www.stahuj-knihy.cz/stahujknihy/eshop/3-1-PROZA/0/5/482-Potuckova-Jana-Zitra-slavni
  • 
28.3.2012 13:11:18
Je možné po rozvodu zrušit adopci dítěte manželky? jestliže nebyla zrušena, jaké povinnosti zůstávají muži, který dítě manželky adoptoval a pak se rozvedl_

Děkuji za odpověd
Apolena.
12.1.2011 11:57:17
Lucio,
že krade čtyřleté dítě, které přišlo (zřejmě) z nefunkční rodiny do ústavu a potom k vám, je tak nějak přirozené, nebo jak to mám napsat, za to nemůžou geny, ale zkušenosti, které holčička za svůj dosavadní život získala. Velmi pravděpodobně to časem přestane samo, protože holčička pochopí, že to nepotřebuje, že nebude hladovět, i když si neudělá zásoby.
Docela mě děsí, že ti to zřejmě ještě nikdo neřekl.
lucio
  • 
12.1.2011 11:50:40
ahoj, if musím ti dát za pravdu a bohužel je tu opravdu spousta nejivek které si myslí že dostanou anděla. jenomže to se všechny pletete, přesně jak jsi psala . já mám doma holčičku, je krásná ale geny jsou geny, už teď ve čtyřech letech krade ostatní co se dá, svoje sni jide a ukradne druhým je násilnická,atd.... bojujeme s tím a doufám že vybojujeme tu správnou bitvu. a nebude po bi otci kterej byl násilník, alkoholik a podobně. také když jsme do toho z manželem šli měla jsem ružové bríle na očích a když nám malou přidělili tak mi hned nepadla,ale neuměla jsem cokoliv říct, když jsme čekali tak dlouho. ale zžili jsme se s polu a mám ji moc ráda i přes ty chyby. je nádherná a v jádru hodná ale prostě je tam něco co ani 100násobnou láskou neodstraním. stále vysvětlujeme a doufám že s ní vychováme spořádaného člověka. to jenom ve skratce~;)
14.11.2010 9:39:55
No myslím, že jste to vzala dost osobně /???? pročpak???/...autorka dle mě píše o svém pohledu, o svých potížích s dětmi..ne všeobecně....
Já mám adoptované 2 děti a rozhodně její článek neberu jako útok na sebe:)))

verčák
18.3.2010 19:26:18
Bohužel to není jen výchovou,ale z největší části za vše mohou geny.
Teraza Horáková
20.10.2009 22:15:18
Aleši, on mne někdo, kdo má zkušenost opraví, ale pokud hypotéka bude překážkou - samozřejmě - zvládnete-li finančně přijmout dalšího člena rodiny - tzn. nemáte-li hypotéku "na krev" - prostě nastavenou na životní minimum pro Vás dva - pak je zase něco blbě tam, kde žijeme. Držím palce
Aleš
  • 
20.10.2009 21:50:58
Máme s manželkou zájem o adopci,ale nevíme, když si platíme hypotéku,zda-li vůbec máme možnost adopce?
Máte nějaké zkušenosti? Dík za info.
atisa
31.5.2009 15:57:39
Trochu k vaší obhajobě. Mě stačilo když jsem s dcerou ležela na dětském oddělení, kolik tam bylo dětí u nichž rodiče ještě nedospěli k tomu, aby je do domova dali, ale ani na to, aby se o ně řádně starali. Byli schopni sami jim ublížit, jen aby se jich na chvíli zbavili. Je jasné, že o nějakých návštěvách nemůže být řeč...Nemohla jsem spát, tak jsem o nočních chodila sestřičkám pomáhat, chovat a krmit. I když moc chovat se nesměli, aby si na to nezvykli a pak jim to doma nechybělo...
Myslím, že chápu co jste tím chtěla říci a zde to bude spíše o tom "hoď kamenem do hejna hus..."
A jestlí si někdo přečte, že jeho rodiče byli smradlaví asociálové..., tak jediná reakce může být a i přesto si mě někdo vzal, anebo jak jsme vždy vysvětlovali mým sestrám, všichni ostatní se mámě narodili, ale my jsmwe si vás vybrali!!
atisa
12.5.2009 5:19:40
Pokud jste to dobře četla, tak nehorázné je to od vás.Autorka rozhodně nic takového říci nechtěla, jen se snažila přiblížit adopci i z té druhé stránky a vlastní zkušenosti. A jen pro pořádek, byla bych někde uprostřed, neboť mamka si vzala dvě holčičky o rok od sebe. Ta první je do dnes bez problémů,s lehkou mozkovou disfunkcí disgrafii a dislexií je ve speciální škole, ale má samé 1, ale vydřené buďte si tím jistá.Ale od normálního dítětě by jí člověk nerozeznal.Po příchodu druhé se vše otočilo,problémy od 4 let, ve školce, škole kdy sice chytrá a bystrá od přírody, ale nulový zájem, takže jsme ji dostrkali ke 4, krádeže nejdříve doma peníze, cenné věci pak mobily vybavení atd a celý byt bohužel nezamknete.Pokud jsme chtěli aby do školy vůbec ráno dorazila musela se přivést až do třídy a počkat na zvonění. odpoledne to samé jinak jsme ji ještě v 8 večer hledali po městě...To chodila na karate, vyhrála zlato a protože se začala toulat i z tréninků a krást i tam byl konec. Ve škole den co den průšvih ze 4 škol ve městě ji nechtěla ani jedna..Mamka psychicky na dně, dodnes bere prášky na tlak.Protože si to vybralo veškeý čas, ta star ší se cítila odstrčená a také to nedělalo dobrotu. Já se odstěhovala abych se nezbláznila. Po 5 letech po poradě se všemi možnými a nemožnými institucemi jsme byli nuceni ji vrátit aby aspoň ta druhá mohla prosperovat. A přeci jsme na ni nepřestali myslet, dokonce já s mužem jsme si jí chtěli vzít a první co z ni vypadlo když přijela bylo, že jsem řekla, že čekám až jen máma chcípne..Bojovali jsme jak to šlo a stejně veškeré úsilí šlo v niveč.Tak neodsuzujte nikoho jen proto, že jste měli to štěstí a vaše dítě je bez problémů.
 Příspěvky 110 z 310 [Dalších 300 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.