| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do školky nebo doma?

 Příspěvky 110 z 181 [Dalších 171 >>]
6.9.2010 9:36:06
Ahoj..taky jsem řešila obdobný problém, syn má oslabenou imunitu a je exematik, výrazně se mu to zhoršuje po různých potravinách a přece jsem to zkusila, řekla jsem si, že přestat chodit může vždy a tak jsem napsala na lísteček, po čem se mu výrazně zhoršuje exém a po třech dnech ve školce je bez výrazného zhoršení (při špatné stravě reaguje ihned), takže jsem nadšená, navíc se mu tam moc líbí..
Narciska + syn 3,5
  • 
3.9.2010 12:39:11
Ahoj,
setkala jsem se u sebe i často ve svém okolí s podobným problémem, a to, že OKOLÍ ODMÍTÁ RESPEKTOVAT to, že si buď pro své dítě přejete jinou stravu nebo že je to u něj nutností.

Syn má rovněž potravinovou alergii a setkala jsem se s názorem své matky, že z něj děláme chudáčka, že je to normální zdravý chlapeček a my si jen něco zbytečně vymýšlíme.

Okolí má tendence si vše opravdu dělat po svém a odmítá o tom jakoukoli diskuzi. MYSLÍM, ŽE TITO LIDÉ VŮBEC NECHÁPOU ZÁVAŽNOST SITUACE. Tvoje tchyně by asi koukala, kdyby tvůj syn najednou dostal prudkou alergickou reakci. Co by asi tak dělala? Kdo to zažil, ví, jakej je to mazec!
Narciska + syn 3,5
  • 
3.9.2010 12:32:51
Ahoj,
setkala jsem se u sebe i často ve svém okolí s podobným problémem, a to, že OKOLÍ ODMÍTÁ RESPEKTOVAT to, že si buď pro své dítě přejete jinou stravu nebo že je to u něj nutností.

Syn má rovněž potravinovou alergii a setkala jsem se s názorem své matky, že z něj děláme chudáčka, že je to normální zdravý chlapeček a my si jen něco zbytečně vymýšlíme.

Okolí má tendence si vše opravdu dělat po svém a odmítá o tom jakoukoli diskuzi. MYSLÍM, ŽE TITO LIDÉ VŮBEC NECHÁPOU ZÁVAŽNOST SITUACE. Tvoje tchyně by asi koukala, kdyby tvůj syn najednou dostal prudkou alergickou reakci. Co by asi tak dělala? Kdo to zažil, ví, jakej je to mazec!
1.9.2010 23:14:37
Ahoj
Já taky nyní řeším stravu dcery 3,5 roku. Najela jsem jakoby na makrobiotiku a nyní se to budu snažit vysvětlit prarodičúm a tetám. Co je asi lepší, tak říct jim co dávat než co nedávat. Vždycky alternativu k tomu co ne. POkud bude babi opatrovat, tak aby uměla něco základního zdravého uvařit. A argumetuji tím, že až budou holky nemocné, mám ještě 1,5 roku, tak s nima budu doma já a ne oni. Tak a´t mě laskavě respektují.
Ve školce mít asi problém nebudu.
A jinak k tvé samotě. Ty musíš být iniciativní, z nebe nic nepadá samo. nikdo za Tebou nepřijde sám, tím si buď jistá. taky jsem byla sama a věřila, že najdu ty správné maminy. A našla, trochu jsem pomohla, hodně jsem věřila, že najdu a pak nějaký čas a bylo to! Takže do toho!
1.9.2010 10:29:49
Nevím jak to chodí v jiných školakách a umím si představit, že jinde nejsou asi tak ochotní, ale já se ve školce domluvím na čemkoliv. Kdybych chtěla synovi dávat vlastní svačinku a před obědem si ho odvádět (jak to píše Jiřina) tak by to nebyl žádný problém.
Náš malý žádné omezení nemá, jen nechtěl pít mléko. Nikdy ho nevypil a paní učitelky nebyly spokojené, že nemá pitný režim a tak mě paní kuchařka ~w~ mě jen požádala, abych napsala na papír "Můj syn nechce pít mléko" podpis. A bylo to. (Má radši acidofilní a kefír~6~, pije ho doma, takže o mlíčko nepřijde:) Teď mu nalévají mu čajík a hygienička je spokojená. Jak vidíte, jde všechno (i blbost). Myslím si, že ve vašem případě to vázne jen na neochotě personálu školky. Taky nejsme malá školka, máme 2třídy po skoro 30-ti dětech (já bych to dělat nechtěla~t~) a přesto to paní kuchařka zvládne. Natož kdyby šlo o zdravotní omezení - nikdo by ani nezaváhal. Zkuste si o tom holt něco zjistit (myslím jako předpisy a paragrafy...) a zkuste to "po zlém".
Jinak školku pro vašeho chlapečka rozhodně doporučuji, taky máme doma miminko, ale kolektiv je důležitý, malý se hrozně nudí, když je sám a když slyší o dětech nemůže se dočkat.
Navázat kontakt s maminkami ze vsi je složité, taky se mi první 1 a půl roku nedařilo. (přivdala jsem se a nikoho neznala), ale vytrvejte. Když potkáte nějakou skupinku stejně starých dětí s maminkami, zeptejte se, zda můžete jít s nimi. A rovnou se můžete rozpovídat, že jste pořád sami a že to vašemu malému schází, že byste se rádi viděli častěji. Takhle jsem to udělala já. Přišlo mi to sice 2x nebo 3x jako vnucování (přece jen, lidi nejsou moc ochotni ke změnám a když se neznáme, nemáme si co říci - naštěstí děti jsou výborné téma~;) ), ale pak už se maminky ozvali sami a teď jsme s jednou výborné kamarádky (ano, mluvím o ~s~přátelství~s~). Tak držím palečky ~;(( aby Vám to také tak vyšlo!
31.8.2010 19:46:29
Dobry den, chci zareagovat na clanek "Do skolky nebo doma?". Podle datumu soudim, ze pani svuj problem uz vyresila, nicmene mela jsem ted podobne dilema - s detmi i s dietou a chci jen rici, ze jidlo do skolky mohu donaset a oni mu ho ohrejou, byli ochotni donest si i vlastni caj apod. Kazdopadne vedouci stravovani durazne podotkla, ze je to pouze jejich dobra vule. A co se tyka te spolecnosti, tak jsem se rozhodla pro skolku, protoze mi pripada velmi dulezite, aby mohl navazovat pratelstvi, otrkat se nez pujde do skoly,protoze tam se s nim nikdo mazat nebude ( spoleham na stesti a dobrou ucitelku, ktera mu pomuze v kritickych chvilich nedorozumeni a pripadneho nasili ze strany ostatnich, nebot nas syn je citlivy,mirny a pratelsky klucik ) a bojim se, ze by to mohlo byt pro nej tvrde. A jeste bych chtela neco rici k te diete. V pripade citlivosti na nektere potraviny nam pomohl lekar specialista na potravinove alergie. Asi bych nejprve navstivila jeho a pak celostni medicinu. Navic toho specialistu vam plati pojistovna, takze dost usetrite nez se zase zvysi prijem do domacnosti. Diky za clanek, mejte se hezky Eva F.
  • 
6.4.2008 20:28:40
Myslíte, že je skutečně tak výborná rada "bít se za dítě i když víte, že předmět sporu není pravdivý"? Nezdá se mi to zrovna výchovné... Jak má potom dítě poznat, co je to např. spravedlnost?
Lenka, syn 3,5 a dcera měsíc
  • 
11.10.2007 22:57:51
Tak moje rozhodnutí ze školkou bylo jednoznačné: začlenit syna co nejdřív, miluje kolem sebe pozornost. Chodí do školky od září 2006. Nejprve na 5dní v měsíci a od tří let už každý den na 4 hodiny. Od tohoto září tam může už i spinkat, ale to sme ještě nezkusili. Malý Tomášek si na školku těžko zvykal, ale těšil se vždy na kamarády a hračky. Je nádhera vydět, že v kolektivu kvete a umí každou chvíli něco nového.Když se učil semnou písničku nebo říkačku či něco, vždy mu to trvalo dlouho než se to naučil, ve školce ho to baví a tím se učí raději a dokazuje jiným dětem, že On je lepší. Ten dětský hnací motor je krásné sledovat. Jsme ze sídliště a tak mnohé děti ze třídy chodí i s náma na stejné hrací hřiště. Žalují na sebe, vymýšlejí pitomosti a když někdo chybí už se ptají kde je. Můj syn před rokem nemluvil. Ve školce zjistil, že je to třeba a za půl roku už uměl mluvit i sprostě. Školku si pochvalujeme velice moc i když se najdou takové učitelky které zasluhují přes zadek, ale to se nesmíte nechat a případný konflikt musíte hned řešit. Kamarádka mi dala velmi užitečnou radu "Bij se za své dítě i když víš ,že to co říkají jiní je pravda. Dítě potřebuje tvojí oporu"!
11.9.2007 10:22:40
Báro, to byste koukala jak dlouho naší Klárce trvalo, než se ve školce rozkoukala a začala si hrát s ostatníma - jistě několik měsíců. Prostě si buď hrála sama, nebo ostatní děti při hře pozorovala. Až posléze se začala zapojovat a měla byste ji vidět teď, když začala druhý rok docházky - jeden týden se kamarádí s Adélkou, pak zase s Mirečkou, pak je zas nejlepší kámoš Tomášek... :-) A taky se zezačátku sama neoblékala - to byla moje chyba - doma jsem ji oblékala já, ale taky si už zvykla a snaží se. Pokud se Vám, která Honzíka znáte nejlíp, nezdá, že by ve školce strádal, tak se nedejte, postavte se za něj a učitelkám pevně dejte najevo, že to ještě zkusíte a že je to šikovný kluk, který holt potřebuje víc času. Hodně štěstí a odvahy! :-)
11.9.2007 9:21:10
Báro, vykašli se na učitelky a Honzíka ve školce nech. Je vidět, že se mu tam líbí. Nevím, proč by si měl nutně hrát s ostatními, třeba to přijde časem. Taky je možné, že mu ostatní děti moc nesedly, a potřebuje se delší dobu rozkoukávat. Stejně tak - proč jim vadí, že nejí? Moje dcera ve školce celé první dva roky jedla minimálně, přitom tam byla naprosto spokojená. Prostě byla "nežravka", a jaká je to dneska pěkná holka! :-)
 Příspěvky 110 z 181 [Dalších 171 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.