| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Posloucháš mě?

 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]
lenka410
16.3.2007 21:50:16
Kniha Vase dite ve veku od 1 do 3 let od Anne Bacus je take velmi dobre napsana C etla jsem od stejne autorky i knihu Vase dite 0 az 3 roky A prave ted mam rozectenou knizku Nejtastnejsi batole v okoli Je tam opravdu mnoho inspirativnich rad Mam 17 ti mesicniho chlapecka a urcite na nem budu zkouset Techniku restauraci rychleho obcerstveni Uz ted vim ze penize za tuhla knizku rozhodne nebyly vyhozeny z okna
  • 
12.3.2007 11:47:46
Můj příspěvek je trochu o něčem jiném: Jmenuji se totiž úplně stejně jako autorka článku. A protože taky občas skládám básničky, o to víc mě to zmátlo a překvapilo. Článek je dobrý, výstižný, zcela s tím souhlasím. Docela ráda bych se s autorkou zkontaktovala, pokud bude chtít, už pro tu shodu jména a příjmení... Zajímalo by mne, máme-li toho společného třeba ještě víc.
Lassie
  • 
11.3.2007 14:22:05
Napsala jsem, že nejsem zastáncem tělesných trestů - ale spíše bych plácla, než aplikovat přístup Cairy. Matějček píše, že autorita "je ona přirozená převaha osobnosti vyspělejší a zralejší nad osobností teprve se tvořící - převaha, kterou dítě uznává a přijímá jako určitou oporu.Autorita rodičů představuje pro dítě pevný opěrný bod v nejistém, neznámém, nebezpečném světě....."(Po dobrém, nebo po zlém?, Portál). Nemyslím, že autoritu lze vnímat jako strach z rodiče, ale spíše jako ten opěrný bod. Pokud dítě vidí, že si s ním ani se sebou nevím rady, nemusí se se mnou cítit bezpečně, může se také velmi záhy pokusit přebrat vedení. Netvrdím, že se dítěti nemají ukazovat emoce, že před ním nesmím brečet atp.
11.3.2007 7:19:07
Jo, přesně. Akorát to neumím tak srozumitelně napsat, jako Ty :oD, cítím to naprosto stejně. Děti by měly zůstat dětmi, už tak je toho na ně dost, ne tak je ještě zatěžovat vlastními emocemi.
11.3.2007 5:21:03
Přemýšlím o tom, ale taky se mi přístup Cairy nelíbí. Takhle malé děti potřebují cítit v rodičích naprostou jistotu a neochvějnou pevnost, vidí rodiče jako někoho, kdo je vždycky nad věcí a všechno zvládá. Představa, že jsem malé dítě, samo zmatené ze svých emocí, snažím se právě s nimi vypořádat, a moje máma místo aby mě pevně chytla a uklidnila, mě začne zatěžovat svými vlastními emocemi a ještě z nich obviňovat mně... no fuj, děkuju pěkně. K mému vlastnímu zmatku přibývá ještě navíc pocit viny, že ubližuju mamince a klesá důvěra v to, že mě dokáže ochránit (když nedokáže ochránit ani sama sebe přede mnou-malým dítětem).

Mimochodem, manipulace přes pocity viny "funguje" na děti naprosto dokonale - jenže pak si s sebou táhnou životem jeden z největších balvanů, jaký výchova může způsobit.
zubejda
  • 
9.3.2007 22:26:07
http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=4866
zubejda
  • 
9.3.2007 21:17:38
Teď se docela bavím, vzpomněla jsem si totiž, jak se tu asi před rokem rozpotala vášnivá diskuse o těchto knížkách. Já sama patřím k jejich zastáncům, četla jsem je obě a mám vyzkoušené, že to opravdu funguje. Když ovšem pochopíte humornou nadsázku, se kterou jsou knihy psány. Vloni tu některá ubohá maminka nepochopila tak zcela přesně, jak je to míněno a kdybych ty knížky neznala, asi bych uje donesla páteru Koniášovi na hranici. Zkusím ten článek vyhledat a dát sem odkaz, abyste se povavili...
Zuzka a Anežka
  • 
8.3.2007 14:55:02
U nás zas funguje docela naše kokršpanělka. Když malá zlobí u jídla a pobíhá, tak jí řeknu, tak si pojď sundat bryndáček, když už nechceš jíst a já to dám Betynce. A nebo když se nechce jít oblékat, tak řeknu, tak tady zůstaň a já půjde ven jen s Betynkou atd. :) Ale knížku koupím - díky za radu.
8.3.2007 13:58:44
Já knížku četla a tolik mi nedala :o))
8.3.2007 12:15:05
Presne tak
ja naoko pul minuty fnukam (co pul minuty, pred chvili stacilo snad 5vterin, aby se mensi sklidnil a ja mu rekla, ze jdeme uklizet kostky a nakonec je uklidil sam), kluci se stisi a vnimaji moje pozadavky - to neni manipulace - pokud fnukne jeden z nich, take ocekavaji muj zajem. Jsouto deti, tezko budou vnimat moje argumenty typu Je treba to udelat, protoze... to pochopim ja, deti ne.
Tak holt na ne beru jejich taktiku: Kdyz placu, mama si mne vsimne .. kdyz place mama , vsimnu si ji ja.. to je z jejich detskeho pohledu Zcela ferovy pristup
uz jsem psala, ze to nekde vubec takhle fungovat nemusi, ale na nase kluky to platilo
 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.