| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jeden pohodový porod

 Příspěvky 110 z 347 [Dalších 337 >>]
evule25
11.1.2008 23:26:20
Ajatin se uz skoro vubec nepouziva a uz VUBEC NE na nakladani a desinfekci nastroju nebo cehokoliv podobneho,jsou desinfekce jako napriklad na kuzi-betadine,cutasept,septoderm...na nakladani nastroju ,napr.korsolin,korsolex,pulvasept.kazde zdravotnicke zarizeni ma svuj desinfekcni program(ve kterem je predepsana pouzivana desinfekce),ktery vypracovava hygienicka stanice.a navic HIV umira na vzduchu velice rychle a je potreba vetsi mnozstvi "infikovaneho materialu"(krev) a musel by se vam dostat primo do krve.je 100x vetsi riziko,ze se nakazite hepatitidou nez HIV.
19.10.2007 22:34:17
Ja sama ani klystýr ani holení nezavrhuju, a netvrdím a taky !!! že by klystýr byl škodlivý.To je laický náhled, velice zjednodušený,a nepodložený....takže držte se odborných náhledů a ne laické propagandy...

Pokud vím, tak na seznam praktik, které jsou při porodu jednoznačně škodlivé nebo neefektivní a které by měly být eliminovány rutinní holení a klystýr zařadila Světová zdravotnická organizace. Fakt je mi záhadou, proč je část českých lékařů (lékařek) přesvědčena, že WHO je banda nepoučených laiků


-----------------------
Petra, lékařka,tři děti vlastní...
  • 
19.10.2007 22:13:32
Pro cizinku, jsem lékařka, a ty Vaše názory, nebudu komentovat,nevnucujte Vaše názory a nepodložené!!! představy laické veřejnosti. V praxi je to velice individuálně. Ja sama ani klystýr ani holení nezavrhuju, a netvrdím a taky !!! že by klystýr byl škodlivý.To je laický náhled, velice zjednodušený,a nepodložený.Neumím si představit že bych byla bývala rodila bez klystýru, pokálet se u porodu není jen neestetické ,ale i vzhledem k možné infekci více nevhodné ,řekla bych až někdy nebezpečné.A jíst pokud se porod skomplikuje, a je třeba někdy i celkové anestezie... k operaci -tak to nikomu nepřeji,výplach žaludku před oper.výkonem ...takže držte se odborných náhledů a ne laické propagandy...jenom tolik.
milada
  • 
7.3.2007 19:52:46
Ani ten?Tady v Havířově si člověk užije všechno co se jen dá se ženou udělat.
cizinka1
27.2.2007 18:06:42
Marto, uz jsem unavena od tech debat, ale jakym zpusobem jsem prilis radikalni? Ja jsem rozhodne pro svobodnou volbu, ale co se tyka odborniku, ty nemeli by lhat a podavat informace, ktere jsou v rozporu se stavem vedeni. Az pak volba klientky je opravdu svobodna. Je to radikalismus?

Je to prave to hlavni co jsem chtela rict. No a druha vec, ktera mi dlouhodobe vadi, je prezentace "alternativnich" rodicek jako nervove slabych, ktere se zabyvaji blbostmi.(je to blbi pojem, ty "alternativy" jinde uz davno jsou hlavni trend jinde).

Ze Cesko je bananova republika nikdy jsem napsala, to jsou pouze tvoje komplexy, kdo ti nuti takto cist moje prispevky:-D. Viz o tom nase dlouhou debatou s Lassie tam dole, pokud te trapi moje nazory na CR.
marta
  • 
27.2.2007 17:55:29
Ne každá vědecká studie musí být nutně všeobecně platná. Vzpomínám si na vědecké studie, které hovořily o škodlivosti kravského mléka na lidské zdraví, dále na příslovečnou aféru s množstvím železa ve špenátu apod. Jinak má Cizinka 1 ve spoustě věcí pravdu, jen je podle mne příliš radikální. Benevolence přece také není sprosté slovo. A česká republika není banánová republika :-D
27.2.2007 15:20:56
Já rodila (náhodou) také v pelhřimovské nemocnici před 3,5 měsíci, na klystýr se mě ptaly, já souhlasila a ráda. Kromě "znečištění" miminka jsem za něj byla vděčná i z toho důvodu, že si nedokážu představit, jak bych měla jít příští nebo přespříští den "na velkou", kdyby tam náhodou ještě něco zůstalo. I takhle mi to dalo zabrat, a to jsem měla pohodový porod. A co se týče mundúru - aspoň jsme se měli s manželem čemu zasmát - a co teprve ty fotky...
Vanda
  • 
26.2.2007 18:21:15
Ivko, asi to moc řešíš. Pokud Tě to tak trápí, tak se bij za to, aby se desetileté děti v přírodovědě nebo v rodince naučily, že jakmile jim začne v pubertě kdekoli cokoli růst, musí se začít hlavně okamžitě holit, protože jakékoli ochlupení je přece ODPORNÉ, SMRADLAVÉ a NEČISTÉ a je zdorojem nákaz a všeho světového neštěstí.
S hygienou to nemá nic společného, tedy holení je pro správnou hygienu a zdraví našich genitálií asi tak nezbytné, jako mýt ruce místo mýdla savem... Pokud se dodržuje hygiena, je jedno, jestli je příslušná část těla ochlupená nebo ne. Pokud se budeš pídit po skutečně relevantních studiích a informacích (a nebudeš čerpat jen z letáků na žiletky a dámských časopisů), zjistíš, že ta hygiena holení zas tak horká není.
Myslím, že by Ti mohlo být celkem jedno, jestli si která žena holí nebo neholí přirození. Já osobně to u svého okolí ani nikde jinde nezkoumám, protože jak řekla cizinka, toto musí mít vyřešené každý sám pro sebe a ostatním je do toho houby. Nebo se svými kamarádkami svůj "sestřih" konzultuješ?
S holením je to jako se vším. Někomu vyhovuje, někomu ne, neholit se není trestné. Někdo má vlasy dlouhé, někdo krátké, někdo má holou leb. Někomu se líbí přirozené ochlupení, někdo se oholí na proužek, někdo úplně. Nevypovídá to o člověku vůbec nic.
cizinka1
26.2.2007 17:35:09
Ivko, ja znam nekolika zen, ktere zarucene se neholi (bud z duvodu ideologickych nebo kvuli ryze soukromeho vkusu) a zarucene nesmrdi, ja mam cich velice dobry, obcas si rikam bohuzel. Ja vim, ze k vam moda se holit prisla relativne nedavno, jiste na svoji "pokrokovost" jste velice pysna a mate nutkani se chlubit. Jen nevyvalujte prosim svoje oholena intimni mista v tramvaji: tady ve stredne Evrope muzete se netrefit do gusta.

Jak a co delam ja, vam nebudu vypravet, jak jsem vam naznacila, reslila jsem uz to davno v puberte. Na cizim tele mi ale pripada nechutnejsi tupy vyraz oci omezence, nic jineho mi tak moc nevadi.
ivka
  • 
26.2.2007 16:56:19
Cizinko s prominutim,ale byt neoholena je opravdu dost nehygienicke.To nevite ze se tam pak vic potite a veskery pot se tam hromadi a smrdí?? A o esteticke strance ani nemluve.Zarucim vam ze ochlupeni se uz opravdu libi malo komu.Ale vidim ze si od nikoho nenechate nic libit,na vse okamzite reagujete ale ja se nedam.
 Příspěvky 110 z 347 [Dalších 337 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.