| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když maminky studují...

 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]
Alena, 2 kluci
  • 
1.4.2008 18:36:52
Mám dvě děti 5 a 7 let, děti mají 3x týdně kroužky, pracuji na poloviční úvazek a začla jsem studovat, je to šílený, no snad to zvládnu, musím, už kvuli dětem, aby viděly, že něco dokážu a že taťka nám pomáhá se vším.
8.12.2007 21:10:07
Přečtěte si, jak se také může studovat při zaměstnání, s rodinou, napsala jsem o tom článek, umístěn na blogu: http://trishamad.blog.cz/0709/jak-se-studuje-pri-zamestnani
  • 
1.3.2007 23:28:28
Také patřím k maminkám, které se daly na studium.
Mám dva malé kluky (3 a 5 let), babičky daleko a manžela
pracovně na tři roky v zahraničí a loni jsem začala dálkově studovat
na FF UJEP. Je to náročné. Do školy jezdím 90 km a během
přednášek mi děti doma hlídá slečna na hlídání.
ALE - baví mě to. Po pěti letech doma s dětmi jsem se
už těšila na nový příjem informací. Sice jsem si z knihovny
stále půjčovala knihy o psychologii, výchově dětí nebo
cizojazyčnou literaturu, abych se jazykově udržovala, ale
vysokoškolské studium dá zabrat. Ale dá se to zvládnout.
Takže nám všem držím palce a těším se na vaše další příspěvky a
zkušenosti se studiem.
Ellen
Klára Farkasová
  • 
21.2.2007 10:04:47
Milý Jardo,
zajímáš mě! Co takhle o sobě něco napsat - věk, kolik máš dětí, jakou máš práci, koníčky apod...Ozvi se!
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
19.2.2007 10:22:09
Myslím, že každá matka s malými dětmi, která dokončí nějaké studium, zaslouží obdiv. Vždyť je dost mladých lidí bez závazků, kteří se ani neodhodlají něco studovat, třeba ani ne proto, že by to inteligenčně nezvládli, ale jsou líní, pohodlní, chtějí hned vydělávat. Moje dcera začala studovat VŠ ekonomickou, denní studium, načež přišla do jiného stavu. Během studia přišla poté neplánovaně do jiného stavu podruhé, přerušila studium na 6 měsíců, poté pokračovala v denním studiu, chodila jen na nejdůležitější přednášky, jinak se učila sama. Když skládala státní zkoušky, měla tedy dvě malé děti. Stálo ji to ovšem mnoho nervů, babičky obě zaměstnané, občas hlídal děda,kamarádky, já odpoledne, případně někdy o víkendu. Školu dokončila, státnice udělala za jedna, ale strašně za těch pár let zhubla a myslím, že několik let potrvá, než se z toho dostane. Problém byl taky ten, že obě děti, když byly malé, pořád brečely, měly zažívací potíže, střevní koliky, čili se nevyspala ani v noci.Děti byly kojené a dcera se snažila jíst rozumně, nic ovšem nepomáhalo. Je to už za námi, ale všichni z toho byli rozhození. Ale obdivuji ji, že studium dokončila, neboť například dcera mého šéfa, bez závazků, ze školy odešla. Začala druhou - a také ji nedokončila.
Lassie
  • 
17.2.2007 20:01:02
Super, že jsi sebrala kuráž. Držím palce.
Blanka, Andrejka 8m.
  • 
17.2.2007 13:45:35
Musím říct, že mi tento článek vlil novou sílu a optimismus do žil!!! Otěhotněla jsem v 3. ročníku na VŠ a kvůli psychickým problémům z neustálých nevěr, alkoholismu a s tím spojeného občasného násilí, jsem "byla převelena" na rizikové. Tehdy šlo všechno stranou a já se jen modlila, aby po tom všem byla má malá holčička zdravá. Díkybohu se tak stalo. A já po rekonvalescenci po téměř dvaatřicetihodinovém porodu jsem začala řešit věci, na které během těhotenství nebyl čas ani chuť - opatrovnictví dcery, výše alimentů, škola, atd.
Celé 2,5 roku jsem skládala zkoušky nejhůře za 2, měla jsem nakročeno na červený diplom, a o to bylo větší překvapení, když jsem se na děkanátu dozvěděla, že by bylo vhodné, abych na vlastní žádost ukončila studium, protože za ten půlrok, kdy jsem byla na rizikovém, jsem neměla, vzhledem k pobytu v nemocnici, příležitost pravidelně docházet do školy, to se odrazilo na výsledcích ze zkoušek, a pak už to šlo ráz na ráz.Přerušení studia mi nepovolili - podala jsem žádost o 2 dny později než jsem měla, prodloužení semestru mi také zamítli, už nevím proč. Skončila jsem školu po 2,5letech bez titulu.
Co mě na této situaci štvalo nejvíc, byl přístup našeho proděkana pro studijní záležitosti (zdravím Vás, pane Koutecký), který se ke mně choval jako k tomu největšímu flákači, absolutně nebral na vědomí důvody pro mé polevení ve studiu. Přestože jsem měla v indexu až na pár vyjímek samé výborné, v ruce potvrzení o rizikovém těhotenství a komplikacích při porodu, které způsobily delší rekonvalescenci. On si vedl svou: "Vaše důvody mě nezajímají, srovnejte si to v hlavě, proč k této situaci došlo."

Už jsem se pomalu začala smiřovat s tím, že budu na vždy bez titulu, ale po Vašem článku jsem se rozhodla, jdu do toho znova. 18.6. jdu k přijímačkách na stejný obor, uznají mi všechny splněné povinné předměty a za tři roky snad budu vytoužený BC.

Držím pěsti při studiu!!!!
karol
  • 
16.2.2007 21:43:21
A me je lito tebe, Jardo. Studuju s detmi taky.
  • 
16.2.2007 13:08:40
Taky jsem tento školní rok začla studovat a musím říct , že už jsem s tím chtěla asi 1000x praštit . Mám dvě děti - holky , 10 a 4 roky . Jsem sice momentálně bez práce , takže by se mohlo říct , že mám čas se učit . Ale dokopat se k tomu mi dělá velký problém . Přesto chci školu dodělat . Tak kde je problém ? Nestačí jen chtít ?
Naja, 5 let, 13 tt.
  • 
15.2.2007 18:47:25
Vlaďko jen do toho běž. Chlapi budou vždycky trochu brblat, že není to a tamto... když mu to vadí, ať to udělá sám!! Ten můj taky měl nějaké připomínky k chodu domácnosti, ale já teď taky chodím do práce a k tomu denně studuji VŠ, tak proč se nepodělit o domácí práce. Po čase zjistil, že ty jeho připomínky mi jdou jedním uchem sem a jedním uchem tam, protože jsem se potřebovala soustředit na učení. A když jsem všechno zvládala, i když se z naší podlahy nedalo zrovna jíst, tak to bral jako přínos pro celou rodinu. Doplněným vzděláním se můžu dovolit i jiná - dobře pracovní místa a to ty naše chlapy taky těší, když je doma trochu víc peněz. Nemluvě o tom, že se taky trochu vytahoval za mě jak mi to pěkně jde a jak to pěkně zvládám.
Takže držím palce, a jen studuj, budeš mít krásné zaměstnání.
 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.