| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z Opavy, z Opavy jede vláček do Prahy…

 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]
jaj
  • 
24.2.2007 19:38:32
Bobe, tohle má taky logiku, jenže ty jí zjevně nechytáš ;-)
Sonic
  • 
13.2.2007 23:37:41
Milá Jodie,
jezdím sice "jen" z Tábora do Olomouce - občas, ale skřítky mám dva 4,5 a 1,5 přitom ten durhý taky rozebírá vlaky a snídá z podlahy, takže jsem se ve čtení vaší cestovní příhody dokonale našla. Poslední cestování mám ještě v živé paměti a posílám touto cestou pozdrav paní průvodčí, která byla moc ochotná a milá a pomohla mi. ujel nám sice jen jeden vlak a druhý jel za hodku, ale malej si v něm hned málem rozbil hlavu... bylo to dost zajímavé.

zdraví a samé lepší cestovní zážitky přeje Soňa
Zuzika+Emmka+Attilik
11.2.2007 22:30:25
Clanok bol krasny, musela som sa pri jeho citani usmiavat, a uprimne povedane, chapem maminku a krasne si s tym vsetkym poradila. Si uzasna, vies improvizovat a myslim, ze pre dieta to tiez ziadny problem nebol, ale unava z takej cesty je mi povedoma :o)
Ja tiez cestujem aj na velke dialky sama s detmi, stalo sa ze lietadlo meskalo pre zle poveternostne podmienky, no a Ja som zmeskala dalsie lietadlo, nasledne mikrobus, ktory bol ako pripoj, raz som tiez vystupila o zastaaku neskor pri ceste vlakom, a cez to vsetko myslim si, ze veci planujem, snazim sa mat zistene spojenie ale jeden nikdy nevie. Hlavne je dorazit do ciela a zostat usmiata, pre deti to je len zabava. Uz zajta poletim sama s dvoma detmi, tak mi drzte palce.
jana, 2 děti
  • 
10.2.2007 20:51:45
Skvělé! Důvěrně to znám. A zkoušela jsi to cestování se dvěma prťaty? Musím Tě ujistit, že je to ještě o mnoho zajímavější. Doporučuji!
Bludička + dvě mrňata
  • 
10.2.2007 16:54:02
Pokud někam jedu vlakem, pečlivě vybírám spoje, tisknu si "neřáda", abych mohla dohledat náhradní spoje v případě nečekaných komplikací. Balím si den dopředu vše potřebné a dávám si obvykle hodinovou (minimálně půlhodinovou) rezervu s dvěma malými dětmi na nečekané čůrací, kakací, blinkací ... akce. I tak je pro mě občas komplikované naložit např. zavazadla s týdenní výbavou pro dvě děti a jednoho dospělého + dvě děti a kočár do většiny vagónů českých drah a jsem tedy nucena žádat lidi v okolí o pomoc (o "bezbarierovosti" většiny nástupišť nemluvě). Pokud jedu někam autem, balím si před odjezdem v den odjezdu, beru si samozřejmně doklady, kartu a obvykle i finanční obnos v hotovosti, pokud nejsme s mužem dohodnuti, že má u sebe dostatečnou částku on. Pokud se ovšem ráno probudím, a zjistím, že dohoda o cestě autem padá, protože manžel i s autem a finanční částkou v hotovosti zůstal nečekaně někde viset, mám u sebe částku tak akorát na jízdenky MHD a nákup chleba v sámošce, stravenky a platební kartu. Na kartě obnos jehož výše se dle cen jízdného v jízdním řádu jeví dostatečnou a mám dostatečně vážný důvod k cestování přes půl republiky (což z mého pohledu zkouška je), vyhledám možné spoje a pokud jen jeden z nich je přijatelný (např kvůli návaznosti na ostatní spoje), pokusím se ho i s balením nakvap za každou cenu stihnout. A pokud to nevyjde improvizuju a nestydím se za to. Blbý je tu jen ten vybitý mobil, ale i to se může stát, a to dokonce i bez přispění králíků k likvidaci nabíječky. Stačí se při rychlém balení dítek a věcí nepodívat na signalizaci stavu baterie. Jo a mimochodem s dítkem v šátku na břiše a s nákladem k tomu je pro mě někdy komplikovaní i použití obyčejné kliky u dveřá od vlastního domu. Tož tak :-)))
Bludička
10.2.2007 12:43:47
Lízo,
které hanlivé výrazy máš na mysli?
Třeba "úzkostný a obsedantní fouňa"?

To je totiž výraz, který jsi použila ty.

BTW když k tobě přijde pacient s úzkostmi a obsesemi, taky ho zesměšňuješ? No nevím, nejsem odborník - mám psychologie jen pár semestrů - ale to asi nebudeš svým klientům příliš užitečná.
cizinka1
10.2.2007 12:15:45
Kubulo, tak Jardik nas zase poucil o svych nocnich predstavech....:-). Mne by zajimala jedna zcela konkretni otazka: jak se projevuje identifikace s sirsymi boky. Ze by nekdo z okoli Jardika si nechal je usit u chirurga???

Chtela jsem take se zeptat, jak Jardik chape slovo "sexisticky". Podle jeho vypovedi se zda, ze to podle nej je totozne s pornoprumyslem. Jeje, na GRE, ktere Jarda jednou popsal jako objektivni psychologicke testy inteligence :-)) Jardik by dopadl hoooodne nizko, a nemusi byt k tomu blondyna. Totiz tam vysledek dost zalezi nejenom na matematicke a abstraktne logicke predstavivosti, ale na porozumeni mezinarodnich slov, literarni gramotnosti a logiky textu...
bejbina
10.2.2007 12:15:31
Článek se mi velice líbil a dokážu si představit vyčerpání i zoufalství. Myslím, že jsi si poradila slušně.
Už to tu zaznělo, že jsi měla jet do Prahy vlakem. Je pro mě pochopitelné, že na cestu autem, se člověk připravuje trochu jinak, než urychleně na vlak. U auta nehoří každá minuta, manžel určitě neujede. Pokud s účtu čerpají peníze oba manželé, což mi přijde normální, může nastat klidně situace, že tam peníze nejsou. Stačí jen zapomenout oznámit tomu druhému, že jsme vyčerpali. Nebo to ani nemusíme stihnout. Jsou dny, kdy peníze v hotovosti doma také nemívám. Když mám někam jet vlakem, zjistím si odjezd, navazující spoj, vše. Ale stejně se většinou stává, že s dětmi vyrážím na poslední chvíli. Jak už někdo správně podotknul, zrovna musí na záchod, nechtějí se oblékat.... Naštěstí bydlím 5 minut od nádraží.
A vystupování z vlaku, pokud by měl pokračovat dál, noční můra.
Říká se, že štěstí přeje dobře připraveným a já myslím, že jsi to zvládla opravdu dobře.
Přeji ať na cestování nezanevřeš a ať ti je štěstěna dále nakloněna. A rozhodně na mě z článku nedýchlo, že jsi roztomilá, zmatená ženuška, která čeká od každého pomoc.:o))
blondýna
  • 
10.2.2007 12:02:12
Z tvého expresivního postoje je zřejmé, že tvůj stupidní předsudek je podložen bohatými empirickými zkušenostmi. Jó Járo, ani dlouhé hodiny na kole a v knihovně ti nezaručí přízeň atraktivních žen, když ti chybí charizma. Je mi tě líto, tak šup na kolo, ať to rozchodíš.


10.2.2007 11:29:37
A ještě Jardo,
píšeš: "Už jenom tím, že žena se s tímto "vzorem" žen - blondýn identifikuje. Věří tomu, že blondýny jsou atraktivnější pro většinu mužů. Nevím, kde se tento názor vzal." No dobře, ty znáš nějakou ženu, která se s tímto vzorem identifikuje. Ale co to má u všech rohatých společného s námi, co chodíme na Rodinu???
 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.