| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravé nohy od dětství

 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]
  • 
27.9.2007 23:28:03
Dobrý večer, velice děkuji za Váš výstižný a velice poučný komentář, a velice moc Vás touto cestou žádám o radu ohledně botiček, kvalitních botiček dostupných na našem trhu a to pro mého syna 17měsíců (vel.20,21). Jaký výrobce dle Vás je aspon krapet kvalitní? Jaký máte názor například na botičky essi, dpk, sante, fare, ...? Velice děkuji za Váš čas s odpovědí a přeji krásný večer a hodně zdravíčka Vaší rodině!
iva
Beta
  • 
20.2.2007 22:58:19
Na doma nosíme letní sandálky-DZO Zlín-bez stélky,vložku musíš samozřejmě přendat
  • 
18.2.2007 16:34:54
Mám jinej názor...Nohy prostě vždycky smrděly a smrdět budou.Ať v botech nike, nebo v shitech od vietví.
pa brouku AŤ NÁM SMRDÍ!!!
  • 
18.2.2007 16:34:44
Mám jinej názor...Nohy prostě vždycky smrděly a smrdět budou.Ať v botech nike, nebo v shitech od vietví.
pa brouku AŤ NÁM SMRDÍ!!!
16.2.2007 9:45:08
Nečetla jsem příspěvky až do konce, tak snad nenapíšu něco, co už někdo jiný přede mnou :-)
Hodně maminek je tu zoufalých, že stále neví jakou značku. Pracovala jsem v obuvi a má rada zní: Neohlížejte se na značku ani na certifikáty. Chtějte po botě, aby měla opatek, pružnou ale pevnou podrážku, klenbu a aby byla vyrobena z prodyšného materiálu, takže ne z uměliny. A dobře promyslete jaký životní styl vaše dítě s vámi vede, kde nejčastěji chodí a pod. Pokud totiž žijete na chalupě u lesa, budou nároky na botu jiné než ve městě. Osobně jsem viděla mnoho bot i se žirafou, které sice byly kožené, ale křivě ušité a kupodivu neodpovídala velikost o dvě! čísla. Dost mě to udivilo, než jsem zjistila, že tento certifikát dostane ten, kdo ho zaplatí, kritéria pro splnění nejsou až tak přísná, jak by měly být. Takže si promyslete co od boty chcete a pak ji jděte se svým zdravým rozumem koupit :-) Požadavky na botu je dobré mít promyšlené do nejmenších detailů, v obchodě pod nátlakem prodavačky už moc nevymyslíte :-)Já sama jako prodavačka jsem hrozný zákazník, protože vím co chci a když to nemají, nepřesvědčí mě o ústupku a odcházím jinam :-) Přiznám se, že někdy se stane, že kvůli botičkám sjezdíme i pár měst, ale nožky dětí mí stojí za to. (A nestává se to často, zatím jsme vždy narazili na dovré botky v okolí, byť obuví jsme obešli více) Jo a je samozřejmé, že je dobré kupovat boty s dítětem, vyzkoušet mu je a nechat ho chvíli v těch botkách po obchodě chodit a i běhat ať vidíte, jak se mu v nich šlape.
Tož tak můj soukromý názor a zkušenost :-)
14.2.2007 15:32:16
vždy mě pobaví články,jak rodiče zanedbají děti,ale praxe je jiná.Byla jsem u primářky ortopedie,že můj 11let syn má ploché nohy a vůbec se mi nelíbí,že mi chodí převážně na špičky.Když jsem dodala,že dětská doktorka mi doporučila mu do školy koupit ortopedické pantofle,tak mi bylo řečeno,abych pantofle vyhodila a na špičky přestane chodit až ho to přestane bavit.Zůstala jsem koukat,jako blázen.Můsím říct,že pantofle jsem nevyhodila a koupím mu je znova dám víc důvěry dětské doktorce.
Zuzka
  • 
8.2.2007 8:12:06
Ahoj Hani,

u nás mám také pocit, že prohlídka u ortopeda je jen za čárku splněno. Přesně jak píšeš, kluk se projde sem a tam (bos), dostaneme předpis na vložka a hotovo. Jo a žádný letáček se cvikama, prý máme chodit bosi, sbírat bosi kostičky a to prý stačí. Našla jsem si cviky na netu, to není problém, spíš si najít čas na cvičení. Mladší syn (necelé 3 roky)má totiž špatný vývoj kyčlí a tak musím cvičit hlavně s ním. Cvičíme všichni společně, ale hlavně cviky na malého. A to mi pan doktor - praktický - tvrdil, že z toho vyroste. Kdybych si nevydupala vyšetření u neurologa a následnou rehabilitaci u fyzioterapeutky, stále čekáme... I tak budeme cvičit léta a to nemáme čekat žádné zázraky... Kdyžtak změn ortopeda, jetli se Ti tento nezdá.
Zuzka
kacaa
7.2.2007 8:52:29
Milý Lukáši, chtělo by to pořádně se protáhnout a zahřát.Jinak nevím proč sem píšeš. Tohle je diskuse o dětských nohách a dětských botách :-)
Lukas
  • 
6.2.2007 21:19:43
Sportuji,casto si nekde neco natahnu nebo poranim,potreboval bych na to neco ucinneho.Pokud nekdo ma podobne problemy a vi co s tim delat,popr. nejaky lek, urcite budu rad..dekuji za tipy..
kacaa
6.2.2007 19:59:37
Milý Jardo. Historii Sázavanu trochu znám, pracovala tam skoro celá moje rodina. Poslední "majitelka" paní Savčenková dnes provozuje firmu Essi v Uhlířských Janovicích, kde měl Sázavan jednu z provozoven.
 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.