| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem se ztratila

 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]
30.1.2007 23:45:23
Jak to tady čtu, musím se i já podělit se svou zkušeností...
Předloni v létě (malému byly 2 a kousek) jsme jeli na koupaliště, poté co jsme se usadili na dece a trochu vykoupali manžel někam odběhl (u mého muže typické) a malý chtěl na skákací hrad (cca 100m od deky). Vzala jsem ho za ruku, došla jsem k hradu u kterého nikdo nebyl. Snažila jsem se najít někoho kdo hrad obsluhuje, malého jsem pustila za ruku na cca 20 sekund a četla si ceník... Otočím se a on nikde!!! V tu chvíli jsem samozřejmě propadla panice, běžela nejdřív k bazénu (10m daleko), koukala jestli tam není nějaké dítě samotné nebo jestli se některé netopí, prošla jsem tam i zpět trasu od hradu k dece a mohla si hlavu vykroutit a hlasivky vyřvat, ale malý nikde. Myslela jsem, že někde viděl manžela a šel k němu, tak jsem koukala i po dospělých - musela jsem vypadat jak úchyl... No trvalo to snad 10 minut (pro mě hodiny), když najednou vidím synka sedět na bobečku u nějakého malého stromku a šťourat do hlíny... Vůbec jsem ho předtím neviděla a to jsem kolem něj musela jít!!! Teď už vím, že ho prostě nepustím z dohledu ani na sekundu a jsem šťastná že se tenkrát fakt nešel vykoupat, kdoví jak by to dopadlo...
23.1.2007 20:13:42
Jak tady nad tim tak premyslim...samozrejme, ze jsem mou dcerku naucila rikat sve jmeno a adresu...zatim rika jen mesto, ulici jeste neumi:o), tak mi v hlave zustava jedna hrozna situace, ktera se muze stat....placici devcatko oslovi muz ( onen zly muz, ktereho se vsichni obavame) , " jakpak se jmenujes ", " ty jsi se ztratila? ".... " ja jsem Johanka"..." aha , tak uz Johanko neplakej, ja Te dovedu k Tve mamince"...a verim tomu, ze vyslovenim jejiho jmena, by dcerka prestala plakat a odesla s tim " hodnym " panem:o(.
23.1.2007 20:06:48
moje dcerka je takovej "cestovatel":o)), vim, ze i kdyz nekde trucuje, tak se nesmim vzdalit...jinak se ona vzdali na druhou stranu:oOO. Pred dvema lety, jsem uvazovala , ze na dovolenou koupim takove ty ksiry ( popruhy), ktere maji voditko....nekoupila jsem, ale na letisti by se mi hodilo:o))), litala sem a tam jak splasena:o))). Vim, ze dite je jak pes na voditku, ALE.....sichrovka je sichrovka:o))))
23.1.2007 16:26:15
Noční můra je to pro všechny rodiče, kteří to už jednou zažili. Deprese z toho určitě nemám, jsem naprosto normální, ale ten strach už zažít fakt nechci..Dneska je náš miláček moudřejší, ale stejně mu nevěřím..
23.1.2007 13:18:18
Jardo,
ty vrahu!
Na silnici pro motorová vozidla, označenou značkou "Silnice pro motorová vozidla (IP 15a)", v žádném případě žádné kolo nesmí!
L+2
  • 
23.1.2007 12:50:32
Bydlime v UK a tady deti bez dozoru nesmi chodit sami do skoly az do 10ti let. Pokud by nasli 6ti lete dite samotne na ulici, tak nas socialka taha po soudech a zanedbani pece. Ostatne, ucitelky by je ani ze skoly samotne nepustily.
Kaca
  • 
23.1.2007 12:19:23
No, cekam pranyrovani, ale tak, jak to tady popisujes, mi to prijde trochu ujety.
Chapu, ze ma mam o svoje dite strach, ale tohle mi prijde uz spis jako prehnana uzkost - velka nocni mura rok po tom, co vsechno dobre dopadlo, nic se nestalo a vsechno je v poradku ?
Jarma (dvě děti)
  • 
23.1.2007 11:44:37
Dcera se mi ztrácela jeden čas, dá se říct, pravidelně v hypermarketu. Prostě si vyšla na procházku :) Uměla čerstvě chodit a bylo pro ni vrušující vypravit se někam sama. Uhlídat jí bylo těžké a po několikerém ztracení se, už byla skoro rutina nechat jí vyhlásit. :) Zjistila jsem, že ostraha v hypermarketu, kde se to dělo, je ale fakt ostražitá. Skoro vždycky jsem už dceru našla v inforamční kanceláři, kam ji některý ze strážců odvedl. A stávalo se, že naopak hlásili, aby se dostavila maminka, když jim dcera řekla, jak se jmenuje.... :) Tohle jsem brala docela s humorem.

Také nám to ale jednou udělala na letišti v Carracasu, to už bylo hustší. Hledali jsme ji jak blázni a nakonec jsme ji spatřili, jak se spokojeně vrací z venku! do letištní haly... uff.
23.1.2007 10:52:58
Přesně na tohle sázím i já. Dcera umí říct celé své jméno i jméno nás, rodičů. Ovšem s adresou to nějak nejde. Když už jsme jí rozmluvili, že se neříká, že bydlí doma, ale Bezručova 3, Jihlava, tak zase tvrdí, že bydlí Jihlava 3. Ulici úplně vynechává:-( Naštěstí zatím není aktuální, že by někam chodila sama, ale ráda bych, aby to co nejdřív uměla. Náhoda je blbec! Každopádně jí vtloukám do palice, že kdyby se ztratila, má najít nejbližší paní s kočárkem a říct jí co se jí stalo. Kéž by to nikdy nepotřebovala...
Zuzika+Emmka+Attilik
22.1.2007 23:31:00
Clanok je napisany pekne, pri citani mi behal mraz po chrbte aj ked dcera si poradila myslim dobre. Tiez sa mi uz stalo ze som zmenskala ulicu na odbocenie lebo som bola zamyslena, takze dieta iste zazmatkovat moze tiez. Ja mam dve deti, mne sa este sa mi ani jedno nestratilo, no z bezpecnostnych dovodov ma dcera napisanu adresu a tel. cislo na kazdej budne, clovek nikdy nevie. No stalo sa dcerke, ze bola so skolkou vonku na dvore, a oni na nu tam zabudli (doteraz nepochopim ako im v triede nechybala) a ona stala pri vonkajsich dverach skolky a plakala tam. Zacali ju hladat az ked som prisla a pytala si dceru, len vtedy si vsimli ze chyba.
 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.