| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

 Příspěvky 110 z 187 [Dalších 177 >>]
Klára
  • 
30.6.2011 14:32:49
Ráda bych se také podělila o svou zkušenost. Já před porode moc neřešila jestli nastřihnou nebo nenastříhnout. Nakonec mě doktor nastříhl a litovala jsem, že jsem si předtím nezjistila víc. Šíleně mě o bolelo a nemohla jsme si ani sednout. Dočetla jsme se někde o wobenzymu, tak jsem se ho rozhodla vyzkoušet a konečně mi splaskl otok a začalo se to hojit. Ale příští porod rozhodně bez stříhání!
ZuziV
27.10.2010 4:01:02
Věřím, že klešťový porod pro vás byl traumatizující jak po stránce fyzické, tak psychické. Pokud se lékař rozhodl ukončit porod tímto způsobem, bylo to ze dvou důvodů- císařský řez v takové fázi porodu už není možný, protože hlavička je fixovaná v pánvi a miminku se jistě už nedařilo.
ZuziV
27.10.2010 3:55:38
Ale ve chvíli, kdy se hlavička prořezává se vás nikdo nebude ptát, zda si nástřih přejete nebo ne, nedá se to odhadnout, zda-li to třeba bude či ne. A každá maminka je jiná, jsou i takové, které mají přesně opačné srovnání nástřih x císařský řez. A o tom to je.
Lucka,Lukajda 6m.
  • 
16.7.2007 16:29:48
Co se tyka doktora Štelcla,muzu s jeho kolegyni jen souhlasit;))Uzasny pristup,profesionalni vykon. Za 10 dni jsem o nastrihu nebo nejake bolesti ani nevedela. Taky jsem mela asi nejvetsi strach prave z toho nastrihu,ale nebylo to ani moc citit, jak se Lukas dral ven a nakonec jsem souhlasila s tim, at ho udelaji, protoze jsem dostala na posledni chvili hruzu z toho, ze se moc roztrhnu a budu muset absolovovat dlouhe svizelne siti s pochybnym vysledkem. Syn byl pomerne veliky (3.80kg),takze obavy byly v te chvili na miste.
Na druhou stranu musim jeste rict,ze jsem mela cerne svedomi z toho, ze ackoliv jsem mela hruzu z nastrihu, masaz hraze probehla v tehotenstvi kratce jen jednou s tím, ze tak neprijemnou vec prece nebudu delat;))Kdybych byvala poctive masirovala, asi si to risknu.
vsem rodickam a matkam zdar
Elvie
  • 
9.7.2007 17:00:54
Ano, přesně tak by se měl zeptat. Tím, že se žena stává matkou snad neztrácí svéprávnost!
Vilma
  • 
19.5.2007 10:12:00
Čekám mimi a ptala jsem se mamky, jestli byla nastřižená. Jsme 3 sourozenci a tak byla nastřižená 3x, i když první porod trval od začátku bolestí jen hodinu a další dva po půlhodině a byli jsme jen tříkiláci. Co se týká šití, tak prý je to hrůza a když jsem se ptala na hojení, tak nejhorší. A jizva prý ji bolí často ještě dnes(skoro 30 let). Navíc i přes nástřih trpí lehkou inkontinencí....Tenkrát se na nic neptali, stříhali, leželi mamce na břiše, nadávali ( ve stylu "když vám to dělal, tak jste takhle určitě neřvala, tak buďte ticho ).
A přesto tohle všechno se mamka diví, že se chci v případě, že nebudu mít problémy pokusit o co nejpřirozenější porod bez nástřihu, ležení na zádech,léků, kapaček apod....
Celkově jsem si všimla, že skoro všechny ženské co znám ve věku mamky měly tak strašné porody, přesto je ani nenapadne, že by to mohlo jít jinak...
Fandím všem maminám, které se odvážily vzepřít a upozornit na to, že to jde jinak. Už teď je díky nim vidět obrovský pokrok. Však kdo jiný by na to měl upozornit....
Kdybych dala pokaždé na rady lékaře a nečetla si podle někoho "hloupé" rady na internetu, tak už bych mimi nečekala (tvrdili, že je mrtvé, i když HCG stoupalo a ono přitom jen bylo o měsíc mladší, než spočítali, tak jsem je donutila počkat s "výškrabem" )a navíc bych byla x-krát otrávená léky, které brát nesmím a zrentgenovaná v těhotenství kvůli ledvinám...prostě se mi to všechno tak sešlo...Teď se na všechno ptám a ono to většinou stačí, aby si dali pozor, co řeknou nebo udělají. Snad to s nástřihem dopadne stejně...dobře.
Lenelka
9.5.2007 19:25:54
Mario, az budes umet pro Tebe cizi jazyk naprosto perfektne a bez hrubek, tak teprve muzes zacit kritizovat Cizincin pravopis. Cizinka je totiz cizinka:-)
Maria, 1 dítě, druhé na cestě
  • 
9.5.2007 19:22:17
Tak nevím, nejdřív si tu úplně nevinně čtu. Ale "vševědoucí" a inteligentní (jak sama prohlašuje) cizinka mě trošku vytočila. Jak může někdo inteligentní napsat hrubku? HloupÝ postoj (podle vzoru mladý). Buď si otevři pravidla českého pravopisu, nebo o sobě netvrď, že jsi inteligentní. Zavání to spíš komplexy. Mohla jsi sama studovat medicínu a předvést své schopnosti v praxi.
Viki
  • 
2.5.2007 11:09:38
Jaké máte zkušenosti s přikládáním ledu v porodnici na jizvu?Dělá se to?Na mě se v..., nástřih proveden rutinně, bez upozornění, bez vysvětlení, pak mě ani nikdo nepoučil, co dělat pro zmírnění bolestí, jak se chovat po nástřihu, prostě jednali se mnou jako s dobytkem ve stáji (rodila sem 1.2.2007!!!).Chtěla sem rodit ve vzpřímené poloze, neexistovalo, musela sem na stůl. Občas mám pocit, že se toho od dob před revolucí zase tak moc v porodnictví nezměnilo.
  • 
9.2.2007 22:32:37
Ahoj ahoj, chtela bych se zeptat jestli nekdo mate podobne potize jako ja. Jeste za osm mesicu po porodu (a nastrihu) mi v noci pri poloze na boku "fouka do pochvy", nevim jak jinak to oznacit. Vice na boku kam smeroval nastrih. Nabira se mi tam vzduch, coz je neprijemne a tezko se mi usina. Jinak jizva uz neni hmatatelna, vsechno v poradku, jen tenhle problem. Mam nejakou nadeji, ze se to jeste zlepsi? :-)
 Příspěvky 110 z 187 [Dalších 177 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.