| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se u nás stal zázrak

 Příspěvky 110 z 161 [Dalších 151 >>]
  • 
4.2.2007 13:32:19
Ráda bych, aby dcera také klidně spala,velmi špatně usíná a když usne tak jen na chvíli,syn byl to samé ale to jsem neřešila,stále jsme chovali a kojili a jezdili s kočárkem. knížku od paní Prekopové nemůžu sehnat,prosím poraďte jak malou zavinout.Děkuji moc
Petra, Sofinka - 8,5 měsíce
  • 
28.1.2007 21:49:02
Jo jo, taky jsem se to naučila v porodnici. Malá to pak vyžadovala cca do půl roku. To už jsme pomalu začali odnaučovat a tak spala s jednou ručičkou zavázanou a druhou měla volnou.:-)
Lavanda
23.1.2007 13:24:13
Luc Luc, někdy je to moc těžký všechno přebrat. Třeba teď jsem byla s dcerou na očním. Od minulé návštěvy se změnila lékařka. Ta minulá byla pro okamžitou operaci šilhání (jednu už má dcerka za sebou), tahle si zase myslí, že to okluze vyřeší a operace není nutná. Tak nevím, budu hledat informace, nerada bych třeba promeškala vhodný čas pro tu operaci.
Samozřejmě, že s tou důvěrou jsem to trošku přehnala, ale ne moc. Když o tom přemýšlím, stoprocentně důvěřuju asi jen svému tatínkovi. :o)
cizinka1
23.1.2007 9:45:33
Budilko,

Uz jsem odpovedela, ale jsem rada, ze take si to myslis, ze jsem nic hrubeho neprovedla.
cizinka1
23.1.2007 9:39:06
Budilko,

Ale ja prece se do nej nepoustim tvrde:-). Mi trochu vadila jeho pocatecna snaha mne setrast jako laika, ale zareagoval na pripominku dustojne. A take nema dost vycerpavajici odpovedi. Co mne zajima je jeho vztah k zapadni tradici prirozeneho porodu: ta od Odento po svedskou praxi. Kdyz on vypravi jak prisel k tomu nestrihani vypada to, jako by k tomu dospel sam:-)). Kazdy to se ma naucit jednou, ale od nej to zni jako o vynalezavani kola. Jak dlouho bude spet k tomu, cemu svet uz davno dospel? No, a pokud ma neco za lubem, nejaky vyzkumni projekt, ktery dobre zapada do ramce prirozeneho porodu, tak to take staci odpovedet. Proste mi jeho opdpovedi zdaji se nejak prapodivne kulate, jak by nevedel o cim mluvim kdyz rikam prirozeny porod.

To je prave to co mne v Cesku napalilo: moje porodnice slibovala prirozeny porod jako v Rakousku, ale co jsem zazila...skoda slov. Kdyz jsem zacala moct o tom mluvit a vyptavat se kamaradek a odborniku, prisla jsem na to, ze nebyla jsem to ja, ktera neumi cist a nerozumi co cte...
23.1.2007 9:36:06
Luc luc, dovolím si vstoupit do diskuze. Taky mám pečlivě vybrané lékaře, a taky jim BEZMEZNĚ nedůvěřuju - a nepřijde mi na tom nic špatného. Důvěřuji jim, ale ne bezmezně. Pokud se mi nějaké jejich postupy nezdají, nebojím se je s nimi probrat - buď mě argumenty lékaře přesvědčí, nebo nepřesvědčí - a pak vím, že se dotyčný lékař neurazí, že jsem si dovolila odmítnout jím navhrovanou léčbu a i přes to pojedeme dál. Jednou jsem se řízením osudu dostala do péče lékařce, která jet dál neuměla, pořád se vracela, že jsem tohle a tamto - vyměnila jsem ji.

MMCH pokud dítěti nebo sobě nějaké léky dát nechci, tak to oznámím rovnou v ordinaci a nenechávám si je předepisovat ;o)
Apolena.
23.1.2007 9:31:14
Ano, rodina je v krizi. Protože
"Není totiž snadné zařídit to tak, aby děti, které dnes přicházejí na svět, měly spolehlivého otce."

Souhlasím.

:-)))

(O emancipovaných ženách v tom článku nebylo ani fň.)
Luc.
23.1.2007 9:11:22
Budilko,
taky jsem se k tomu nechtěla vracet, ale nechci aby si někdo myslel, že jsem pomalu nesvéprávná, ptoto znovu opakuji, že jsem nikdy neřekla, že bezmezně důvěřuji každému lékaři. Lékaře jsem si pečlivě vybrala, jak pro sebe, tak pro své děti a stejně tak jsem si kdysi před lety vybrala svého porodníka a doufám, že ještě budu mít na stará kolena :-) to štěstí, že jeho služeb využiju ještě jednou. Díky jemu mám na oba porody úžasné vzpomínky, přestože mi dělal nástřih (naprosto bezbolestný - ale jak jsem řekla, každý je jinak vnímavý na bolest, takže to co nebolí mě, může někoho bolet strašně moc).

A reagovala jsem na tvůj příspěvěk, kde jsi psala, že bezmezně nedůvěřuješ nikomu a to si myslim, že je nereálný a pokud to je pravda tak je to smutný, ale zároveň si myslím, že to není možný, žes to sice tak napsala, ale nemyslela. Cizinka má slova zbytečně zveličila. A navíc to byl příspěvěk pro tebe.

Mmch, o tom, kolikrát jsem dětem nedala předepsaná antibiotika bych mohla napsat román (to když jsme byli nuceni jet o víkendu na pohotovost k jinému lékaři), jen abys věděla, že taky umim přemýšlet a ne jen jak ovce dělat to co mi kdo řekne, notabene lékař, kterýho neznám a dovolila jsem si ho vyrušit při noční službě na pohotovosti.
Lavanda
23.1.2007 9:10:54
Promiň, prošla jsem si tu diskuzi, nebyla jsi na dr. Kouckého moc tvrdá, beru to zpátky.
Lavanda
23.1.2007 8:25:41
ahoj, cizinko.
Slováky mám taky ráda, jak by ne, vždyť můj dědeček, se kterým jsem se, bohužel, na světě minula o celých dvanáct let, byl taky Slovák.
Přesto si nemyslím, že jsi Slovenka, a nevím, jak na to Jarda došel. Zřejmě ho k tomu vedly jeho hluboké znalosti cizích jazyků. Obávám se, že to dokonce myslel jako urážku, Jarda jeden.
Jinak, děkuji ti za zastání v diskuzi o nástřihu. Už nemám chuť se k tomu tam vracet. Životní filozofie plně důvěřovat někomu (lékaři) má taky něco do sebe, člověk se zbaví své vlastní odpovědnosti a je mu hned lehčeji na duši. Ale já to nějak nedovedu.
Když jsme byly se sestrou maličké, na místním zdravotním středisku nám předepsali tetracyklin. Taťka ovšem rozhodl, že nám to nedá, protože se někde dozvěděl o tom, co tetracyklin dokáže udělat se stálým chrupem. Naši měli tenkrát s doktory velké spory a několik let na zdravotní středisko nechodili, protože jim bylo řečeno, aby si svoje děti léčili sami, když jsou tak chytří.
Jsem moc ráda, že jsme ten lék nakonec neužívaly, protože můj manžel právě zuby poškozené tetracyklinem má a je to velké trápení.
Ale ten pan doktor K. je velký sympaťák, nepouštíš se do něj moc tvrdě? On je určitě z těch, kteří si každé stříhnutí několikrát rozmyslí.
 Příspěvky 110 z 161 [Dalších 151 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.