| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pláč a temperament dítěte

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
22.1.2008 18:37:06
Dobrý den, zajímalo by mě, kde si můžu přečíst článek, Člověk má dělat... Můj syn má sice teprve 4 měsíce, ale bezdůvodných ječení bylo od jeho narození spousta. Už si říkám, že to snad půjdu sousedce vysvětlit, aby si nemyslela, že mu snad ubližuju. Nedá se totiž utišit vůbec nijak. Je strašně nevrlý, nervózní, pořád sebou šije, nenechá se ani pochovat. Není protivný sice každý den, ale je to únavné. Normálně na to nemám nervy, když tak čtu tyhle články, tak to asi hned tak neskončí.
  • 
7.2.2007 12:23:01
Jéé,tak to vám závidím..Náš Tomík se narodil ve 36tt s váho 2680g a od narození je uplakanej a vzteklej..První tři měsíce prořval kvůli prdíkům a asi i refluxu a ted když už prdíky pomalu ustupují,tak hysterický pláč taky pomalu upadá..O to víc mám pocit,že je vzteklej,nervozní,u ničeho nevydrží a svět se musí točit jen kolem něj.Usměvama šetří čím dál víc,je mu 14týdnů a já si říkám,kdy už nastane ten zlom (teda pokud vůbec nastane) a Tomíček bude JEN usměvavé miminko,snad až začne ještě o něco víc vnímat svět....
Přeji všem maminkám uplakaných miminek pevné nervy:-)))
Arni
5.2.2007 19:18:25
V zivote by me nenapadlo, ze miminko muze byt tak uplakane. Od navratu z porodnice nam miminko plakalo a plakalo, pamatuju se na petihodinove place a moji zoufalost. Nikdy me nenapadlo si jakkoli stezovat, ze mam doma uplakanka a to jsem byla k smrti vycerpana, nekdy jsem spala jen dve hodiny za noc. Velice brzy prisly usmevy, sledovani, pohyby a clovek na plac zapominal. Cim vetsi dcerka byla, tim to bylo lepsi. Ze dne na den se z ni stalo smejici se slunicko, ktere neustavalo obstastnovat sve okoli a znami jen vzdy rikali, ze to dite snad ani neplace... Nekomentovala jsem to, co jsem si zazila a byla jsem rada zato, ze mam takove slunicko. Velice rychle zacala dcerka lezt, chodit, behat a nyni v necelych dvou letech umi tucet basnicek a pisnicek typu Pec nam spadla, Tata nas sel na houby, zacala pocitat do desiti a rozlisuje nekolik barev. Nechci sve dite vychvalovat, jen chci rict maminkam, ktere si zoufaji s uplakanym miminkem, ze to musi prijat tak, jak to je a mit radost z kazdeho dne straveneho se svym miminkem. Nikdy bych nevzala zpet ani ty uplakane dny a noci, proste je miminko takove a neskatulkovala bych jej do zadnych skupin. Jsem rada, ze mam bystre, zive dite, ktere je plne citu a lasky, kterou mi umi projevit. Kazde dite je original a musime jej s laskou prijmout.
Iveta, pět dětí, lékařka
  • 
18.1.2007 10:35:31
Nikoliv. Vaše pohodová dcerka bude nejspíše vyrovnaný člověk. To je výhra.
"Ubrečené" stále nespokojené děti to tlačí vzhůru, poznávají, dobývají, takže jsou ceněné, zvlášť v dnešní době. Ale stabilita vyrovnaných jedinců je neméně velká hodnota. Zejména. když je založena na hloubce citů, poznávání, prožívání, a ne na "placatosti" povrchních jedinců.
Petru
  • 
18.1.2007 6:47:51
já to nechápu, moje první dcera taky stále plakala a je to kliďas , má 10 let a druhá, ta spinkala, jako když jí do vody hodí, málokdy plakala, až teď, když se jí ublízuje psychicky, samozřejmě nechtěně, se občas rozpláče, ale energie má tolik, že nevíme, co s ní , pomáhá jen dvouhodinový trenink, ale ten bohužel nejde naplánovat místo školy, ale tak milounké hodňounké miminko byste těžko pohledali, bude jí 8 let a hloupá není ani jedna dcera, jen každá jiná a s tím pláčem je to u nás úplně obrácené
17.1.2007 23:52:46
Tak jak to tak sleduji, opravdu nejsme sami.Sedi na nas skoro vse. Nas 12mesicni raubir breci od te doby co se narodil.Byl v terminu a mel 3960g. Byl hodne drazdivy,krecovite zatate pesticky par mesicu.Vseho se lekal,chodil na RHB. Prvni 4 mesice byl stale jen plac, pak se to trochu zlepsilo,ale nic moc.Ukriceny je stale,na noze je schopny viset cely den.Takze ho clovek stejne musi chovat.Uz spolu i varime, pereme, proste vse.Ale take se i krasne smeje,dovadi,ma rad legraci a kdyz s nim nekdo dela blbiny.Povida, umi hodne slovicek i veci. Neposedi ani vterinu, ani prebalit se nenecha. Se spankem je to hruza. Od narozeni spal max 10minut a to mu vydrzelo na dalsi dve hodiny,pak opet 5-10min spanku. Vzbudilo ho uplne vse a vecer usinal az ve 2 v noci u me v posteli u kojeni, kdyz byl vsude naprosty klid. Az po 8 tydnech zacal usinat pred pulnoci a spat pouze venku v kocaru (treba i 4hod). Dodnes je spanek a plac velky problem. Uz par mesicu spinka jen jednou denne a i pres to casto usina az kolem pulnoci..Jeste nikdy neusnul sam jen tak, vzdy bud pri kojeni, noseni,v kocaru, aute. Takze doufame, ze jednou se to zlepsi a vsem drzime palce aby to s tema brecounama vydrželi. Jednou to prestat musi.
15.1.2007 11:49:52
Mému synovi bude příští měsíc 18měsíců.Narodil se v termínu,porodní váha 3950g,takže vše v normálu.Ovšem je to malý čertíček.Již od malička miminka vyžaduje neustálou pozornost.Od 6.měsíce spinká jen jednou denně.Teď spinká tak 2hodinky v poledne,ale večer někdy nechce spinkat,pokud bych ho chvilinku nenechala vňukat večer v postýlce vydržel by hodně dlouho být vzhůru.Také mluví málo slovíček,ale všemu rozumí a o vše si řekne a já mu rozumím.Celý den se nezastaví,hračky ho již nezajímají,spíš projevuje zájem o věci v kuchyni.Takže příspěvek také na něj sedí.Pa pa
14.1.2007 22:41:43
Naše dcera se narodila 10 dní před termínem, protože si prokopla plodovou vodu. Vážila 3kg. Je to sice v pořádku, ale od začátku jsem měla dojem, že se jí ven ještě nechtělo a že by tam ještě ráda nějaký týden pobyla. Hodně jsem ji nosila v šátku.
Je jí teď osm měsíců, usne jedině za jízdy v kočárku nebo při hopsání na míči nebo při kojení, ale pokud se s ní nejezdí nebo není v náruči, za pár minut se probudí. To samé večer, souvisle spí až s námi - s námi v posteli. Takže když někdy jdeme spát hodně pozdě, třeba ve dvě v noci, ona také. I když padá únavou, všechno ji tak zajímá, že s tím nic nenaděláme. Když má dobrou náladu, je opravdu bezvadnou, veselou, čipernou společnicí. Mimochodem-poprvé se sama postavila (s oporou) v sedmi měsících.
Výchovou to není - mám ještě dva syny a ti byli naprosto nenároční, usínali úplně sami a od jednoho měsíce prospali celou noc (min. 9 hodin).
14.1.2007 18:30:27
lottie,
ja jsem si vzdycky rikala, ze bych nechtela dite, co kam ho rano posadis, tam ho vecer najdes. A jestli znas, jak si mas dat pozor na sva prani, ze by mohla byt vyslysena, tak me se moje prani vyplnilo merou vrchovatou :-).

Ale tobe preju dite klidne, bystre a inteligentni!
lottie
  • 
14.1.2007 17:48:58
Budu mít miminko v březnu a diskuzi čtu spíš preventivně.Kdybych si mohla vybrat, tak klidné a pohodové, zároveň dobrého společníka a později inteligentní a bystré:-)
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.