| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proti domácímu násilí

 Příspěvky 110 z 86 [Dalších 76 >>]
lida
  • 
27.2.2012 11:42:55
Jsem vdaná 20 let. Manžel mi sprostě nadával, před dětmi mě fyzicky napadl.Před třičtvrtě rokem mě i s dětmi prakticky vyhodil, vybral účet atd.myslela jsem, že když odejdu,budu mít pokoj. ale teprve to začalo. Nasociálce mě obviňuje, že mu bráním ve styku s dětmi nebo je navádím.Je jim 15 a 12 let a soud nenařídil styk s otcem s tím, že jsou dost velcí, aby si toto určovali sami.Manžel zabezpečil dům, abychom se tam nemohli dostat, když jsem si po půl roce konečně mohla vyzvednout věci,oznámil na policii vloupání.Jeho matka mě obvinila, že jsem ji napadla.Před tím mi manžel vyprávěl, jak spadla ze židle a kola.Nakonec jsem byla nucena zaplatit pokutu 400 Kč.Manžel chodí na sociálku žalovat že mu bráním ve styku sdětmi pokaždé, když mu v něčem nevyhovím. Volá mě i dětem v noci nebo dopoledne, když mají vyučování.Mně v telefonu nadává, a pak mi pošle zamilovanou sms. Já mu to dokázat nemohu, on tu sms ukazuje.Nyní jsem obdržela předvolání na obecní úřad k přestupkové komisi.Prý jsem manželovi nadávala, kopala do něj.Když jsem na policii podala trestní oznámení, chodili po sousedech a nikdo nic neviděl a neslyšel.a teď mám těm stejným lidem vysvětlovat situaci u nás.Jsem bez peněz, nemám na advokáta.Manželův obvodní lékař,vyšetřovatel i policisté, kteří s manželem mluvili mi řekli mezi čtyřma očima, že manžel potřebuje psychiatrické vyšetření, ale oficiálně nikdo nic.sociálka mi pořád vykládá, ať přesvědčím kluky ať se s otcem stýkají. Oni ho nechcou ani vidět.Sociálka si vždycky něco čmárá, ani nevím, jestli nemá sepsat nějaký protokol, nic jsem u ní nepodepsala.Krizová centra jsou v brně nebo břeclavi, abych tam šla, musela bych si vzít dovolenou.Vzhledem k tomu,že zaměstnavatel se mnou prodlužuje smlouvu po měsíci, prakticky je to nemožné. Nikdo nepomůže.Manžel mě pronásleduje, doprovází mě až před budovu do práce,pořád chce nfěco řešit,ale pro něj je jediné řešení, že se vrátím.minule jsem se vracela asi ve 20 h z návštěvy od babičky,čekal na mě před domem, řval, že jsem kurva.Někde jsem četla, že oběť má otevřít okno, volat o pomoc.Nikdo se ani neotočí.Kolikrát na mě řval sprostě na dvoře, sousedé venku.Pak s ním soused stál u plotu a povídali si,pak si soused povídla i se mnou a dělal jakoby nic.Nikdo nepomůže,ani ten, kdo vás zná roky.Kdybych nemusela dochovat kluky,skočila bych pod vlak nebo si vzala prášky a měla bych klid, ale ani to nemůžu.
Ivana
  • 
17.11.2007 16:50:00
Narazila jsem na tuto diskuzi náhodou a i já znám ženu, která se takto nechala ponižovat a bít. Je to dokonce moje sestra. Časem se z těchto žen stávají ženy bez sebevědomí a žijí ve strachu. Agresor jim vyhrožuje a ony nemají sílu se vzepřít. Silné osobnosti většinou se obětmi nestávají a tyrani rychle vycítí, kdo je tvárný a komu mohou ubližovat.
Alt+3
30.1.2007 12:43:52
Naprosto nesouhlasím s tvým názorem, je to nesmysl od začátku do konce.
Saša/3s
  • 
16.1.2007 16:37:26
Podstatou a cílem novelisací některých zákonů pod záminkou "domácího násilí" je to, aby:

1. stát aktivně a za peníze daňových poplatníku rozvracel jejich manželství prostřednictvím "intervenčních center" (jak příhodný to název!), jejichž úkolem není mediace, usmiřování manželů, pomoc jejich soužití, ale zabránění usmíření (usmíření se napříště bude posuzovat jako maření výkonu úředního rozhodnutí a tedy trestný čin) a právní pomoc na náklady státu (tedy na náklady daňových poplatníků) jednomu z nich proti tomu druhému, který si právní pomoc bude muset shánět a platit sám.

2. ženy snáze získávaly majetek a byt v rámci rozvodových sporů, zejména aby měly snazší možnost byt "vybílit", pokud vzhledem k reálným majetkovým poměrům jim po rozvodu nezůstane

3. otcům bylo zabráněno podílet se na výchově svých dětí, neboť se odstraňuje tíživá nutnost prokázat v trestním řízení skutečné spáchání trestného činu a jejich zavinění, a přes to bude zde dostatečný důkaz o jejich škodlivém vlivu na děti, když přece už v minulosti "museli být vykázáni z domu" (a když se za právní pomoci "intervenčního centra" podaří soudně prodloužit vykázání až na 1 rok, půjde o jeden rok otce bez dětí a dětí bez otce, neb on si je do svého vlastního bytu ani nebude moci přijít vyzvednout).

4. snížila se sňatečnost, neboť pro manželství zralí mladí mužové budou z negativních zkušeností starších známých a kolegů natolik z manželství vystrašeni, že se budou urputně bránit vstupu do něj; také se budou více bránit i jen konkubinátnímu soužití s mladými ženami, takže se v konečném důsledku sníží i natalita a to je zřejmě tím hlavním a nejvyšším cílem feministických skupin za touto novou právní úpravou stojících.
Nenávist vůči manželství a snaha bránit rození dětí je na dně té hluboké studny nenávisti, z níž byly tyto zákonné úpravy načerpány.
moula z moulova
15.1.2007 20:57:51
Nebo se nasere ještě víc a vybije to všechno.
Líza
13.1.2007 9:53:40
Ale kdepak, jen jsem si to od takových, jako je Sylvie a další znalé, opsala na takový chytrý papírek a mám ho nalepený u PC ;-)
Lavanda
13.1.2007 9:36:57
Lízo, díky. Ty jsi prostě šikulka.
Líza
13.1.2007 9:10:52
Budilko, do těchto závorek: <> napíšeš: a href=ADRESA target=_blank, potom napíšeš text (například slovo tady) a pak zase do těchto závorek <> /a
Lavanda
13.1.2007 8:13:25
Mimochodem, holky, neumíte někdo do příspěvků vkládat odkazy? Na mnohých serverech se odkaz vytvoří automaticky po napsání adresy, tady mi to jaksi nejde.
Lavanda
13.1.2007 8:11:56
O chování davu ve vypjatých situacích se nedávno objevil velmi zajímavý článek na serveru www.scienceworld.cz
Název článku - Difúze odpovědnosti: syndrom Kitty Genoveseové. Jsou tam naťuknuty příčiny toho, že se lidé, když jsou součástí větší skupiny, často zdráhají nabídnout pomoc člověku v nouzi. Jde bohužel o přirozené lidské chování, které se těžko překonává, mnozí jsme v podobné situaci už taky byli.
 Příspěvky 110 z 86 [Dalších 76 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.