| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O listerióze

 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]
janna
  • 
31.5.2008 16:31:42
věříte tomu ž ejá to vazně slyším prvně?

ja četla akorát o játrech,která ted amoc nemusím.
já teda ty zmrzliny jedla,o syrech a nespočtu baget ani nemluvě,a to nejednou sem s tímto pokmem byla přímo v čwekárně,a doktor nic.
10.2.2008 0:22:14
Hm, a já prodělala v 10. nebo 11. týdnu salmonelózu (jeden den horečka kolem 39°C, další týden "jen" zvýšená teplota, silné zvracení a průjem první noc, další cca 3 dny už "jen" průjem; chytila jsem ji v závodní jídelně v práci z žemlovky). A narodil se mi v ukončeném 38. týdnu krásný zdravý kluk, kterému je teď 2,5 roku.
A mimochodem, ke konci těhotenství jsem dvakrát zničehonic jeden den zvracela (ve 33. týdnu a pak v 36. týdnu; jediná souvislost, kterou jsem vypozorovala, byla, že jsem měla v obou případech na večer domluvené plavání s kamarádkou). Když se mi to stalo podruhé, jela jsem pro jistotu do porodnice kvůli obavě z dehydratace (po telefonické konzultaci). A tam mi tvrdili, že podle monitoru mám porodní bolesti (a mě nebolelo vůbec nic, i zvracet jsem mezitím přestala). Syn se pak narodil až za dva týdny - 14 dní před termínem, tj. "v termínu" (mimochodem - na den, kdy mi odtekla plodová voda, jsem měla opět, po 2 týdnech, domluvené plavání:-).
Takže uklidnění pro maminky s podobnou infekcí (salmonelóza, střevní chřipka) - křeče v břiše potrat ani předčasný porod taky někdy vůbec způsobit nemusí.
Jinak o těhotenství mám knížku od MUDr. Chmela z Motolské porodnice (rok vydání 2004) a tam se o nebezpečí nákazy z potravin nepíše vůbec nic (jen tam varují před tloustnutím:-). Velká kniha o matce a dítěti od MUDr. Gregory (r.v. 2005) - totéž. Já jsem se o listerióze dozvěděla až po porodu.
3.2.2008 23:57:08
Mám za sebou 3 těhotenství (bohužel bezúspěšná), ale musím říct, že něco nesmím jíst mě nikdy nikdo neupozornil.
Martino myslím že to zvládnete už protože jednoho cvrčka doma máte a tak rychle se vám podařilo otěhtnět, že se to brzy podaří znovu.
Hodně štěstí.
  • 
16.10.2007 0:28:46
Doktor zřejmě důvod potratu nezkoumal.O Listerioze se mluví a píše hodně.V těhotenství se nemají jíst zrající sýry a vůbec se má dávat hodně pozor na to,co se jí.
pro zdravý vývoj plodu se má brát kyselina listová.Brala jsem jí ještě před těhu.
Petra
  • 
11.10.2007 19:26:14
Zdravím, já jsem těhotná a jak to tak vidím, asi abych nepozřela ani sousto, páč bych z toho mohla potratit. Potratila jsem už 2x, ale nikdy mi doktor neřekl že to bylo z jídla...
P.
  • 
28.3.2007 15:09:31
ahoj,

omylem jsme si smazal tvou adresu, můžeš mi ji prosím poslat znovu. Myslím, žes mi psala, že ten orogonál nejde otevřít. Iva
Lavanda
23.1.2007 14:34:26
Jo, tak nám řekl doktor za tři měsíce, přesněji tři menstruace. To kvůli revizi, trvá déle, než se po ní sliznice obnoví. Ale zároveň dodal, že když se přihodí i dřív, že to většinou žádné potíže nedělá.
Tak jsme na to po těch třech měsících šli a dopadlo to dobře. Hned jsem otěhotněla a všechno proběhlo poměrně hladce.
jessulína
23.1.2007 14:13:15
Jo, já mám za sebou přesně to samé, byla jsem v 8.týdnu a před týdnem jsem absolvovala revizi dělohy pro odumření zárodku...psychika byla hrozná, ale pomalu se s tím smiřuji a těšíme se na příště, snad to vyjde...Jen se různí názory lékařů na dobu,kdy můžeme začít opět plánovat mimi,všeobecně se shodují na půli roku,ale slyšela jsem i názory,že je možno už po třech měsících,že je děloha vyčištěná a jakoby dobře stimulovaná na další otěhotnění...nemá s tím někdo zkušenosti??? Prosím napište,díky, Jana
23.1.2007 10:34:46
lll
17.1.2007 14:28:52
Ahoj Marti,
dokážu se plně vžít do tvé situace,kterou procházíš.Je to totiž právě týden,kdy jsem byla na ulrazvuku ve 12.tydnu tehotenství a pan doktor mi sdělil onu větu,kterou si budu pamatovat jeste hodně dlouho:Mam pro vas spatnou zpravu,vase miminko je uz mrtve.V tu chvili se mi zhroutil svet.Manzel,ale i dcera,kere je 2.5 roku mi byli tou nejvetsi oporou,kterou jsem mela a mam.Doktor rikal,ze se to bohuzel stáva,ale po pul roce se muzeme pokusit o mimco znovu.Tak si do te doby budu uzivat stestí se svoji rodinou a treba příště se to povede lip.Zdravim a držím palečky.
 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.