| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Techniky dýchání při porodu

 Příspěvky 110 z 77 [Dalších 67 >>]
Hanča
  • 
11.11.2008 8:32:32
Souhlasím a divím se docela,že si člověk nechá namluvit takové věci,když už čeká 4 dítko.Na mě to doktoři taky zkoušeli,když malej nešel dost rychle ven!První co bylo,že špatně dýchám.Potom málo tlačím!Tak jsem oponovala,což bylo na prvorodičku dost odvážné.Až přivolaný pan primář mě uklidnil,že to není mnou,ale polohou miminka,které se stáčí na štorc.Díky okamžitě provedenému císaři vše dopadlo dobře.Proboha maminky nenechte si namluvit,že vy jste ta špatná a ozvěte se když máte pocit že to tak není!!!!Za pár týdnů čekám druhé dítě.Nic nenacvičuji.Nešílím.Zkuste to taky.
Šárka
  • 
22.9.2007 20:21:30
Mám podobnou zkušenost - hodinové šití uvnitř pochvy, bylo mi řečeno, že tam se to umrtvit nedá. Z oboru nejsem, takže jsem tomu musela věřit. Plazila jsem se po lehátku směrem vzhůru a lékařka na mě celou dobu křičela, že to musím vydržet, že se nedá nic dělat a ať si laskavě lehnu na střed lůžka (jak to chcete odhadnout?) atd. Jediné, co jsem vnímala, byly žádosti doktorky o další a další nitě k šití. Ještě že tam vedle mě seděl manžel s prckem v náručí. Pohled na mrně mě uklidňoval. Sedět jsem nemohla dost dlouho, ale nejvíc mi vadila chůze, hlavně delší krok, a ty hrozné hrby, které bolely ještě dlouho po šestinedělí třeba jen při doteku ve sprše. Představa pohlavního styku mě po šestinedělí děsila, ještě asi 4 měsíce po porodu mi to po každém sexu v pochvě pěkně cukalo a 1 - 2 dny jsem pak krvácela. Za měsíc mě čeká druhý porod, tak jsem zvědavá, jak to dopadne tentokrát. Prvnímu dítěti budou za tři měsíce dva roky. Spoléhám na to, že to tentokrát snad nebude tak dlouho trvat. První porod se táhl 24 hodin, a když jsem měla tlačit (mimochodem vůbec žádné nutkání tlačit jsem nepocítila), byla jsem už na pokraji sil, hlavně s dechem.
Dana
  • 
18.12.2006 14:25:47
Dýchání mi taky nepomohlo, ale do určité doby mi pomáhal stisk bodu na ruce u kořene palce a ukazováčku (Simkinová, Partner u porodu). Nevěřila bych tomu, ale zabíralo to.
  • 
18.12.2006 13:46:58
Já si také myslím, že dýchání bývá přeceňované. Absolvovala jsem předporodní kurzy a dýchání se ani neučilo, spoléhalo se na jinou instituci, kterou jsem ovšem nenavštěvovala. Při porodu jsem bolest rozdýchávala, hluboký nádech a pomalý výdech, a bylo to v pohodě. Ptala jsem se asistentky, jak bych měla dýchat a ona mi odpověděla, že přirozeně, což jsem dělala intuitivně. A tohle dýchání jsem si držela skoro celou dobu porodu, až už na mě potom asistentka houkla, že mám dýchat jako pejsek. A vzpomínám si, že tělo se po změně dýchání na povel vzepřelo,, nemohla jsem popadnout dech. Už bych to neudělala. Počkala bych si, až bych se na změnu cítíla sama. A při pejskovském dýchání jsem automaticky vydávala zvuky, ne křik, ale hrdelní zvuky, které mi ohromně pomáhaly. Já jsem zastáncem přirozeného a intuitivního dýchání. U mě to fungovalo. A přiznám se, že si nedovedu představit, že budu při koncentraci na porod myslet ještě na různé druhy dýchání vhodné pro různé situace. Maminy, držte se, a určitě nezapomeňte dýchat!!! :-)) Hezké svátky, Alča
z Hořovic
  • 
16.12.2006 16:28:01
Myslím, že to tak žhavé nebude. Podle všeho se kraj rozhodl hořovickou nemocnici zizovat. Což jí může dost pomoci, aspoň doufám. Je to lepší, než když teď pomáhá finanovat méně výdělečnou nemocnici v Příbrami (pod kterou spadá).
Katka
  • 
15.12.2006 17:43:35
Nevím, co ti na to říct. Lidé jsou různí a někdo si chce připadat důležitě. To, že ta asistentka chtěla vyvolat strach a důležitost své práce je samozřejmě špatně. Protože nejde o její uspokojení ze své důležitosti. mělo by jít o to, aby maminka odcházela z porodnice s dobrým pocitem, že zvládla porod a že bude mít příjemné vzpomínky a ne trauma na celý život.
Líza
15.12.2006 16:33:25
katko, o chránění hráze nejde - respektive ne v mém příspěvku. Spíš fakt to bylo o té holčině, která prostě papouškovala, co jí řekli, bez trochy kritického myšlení, bez povědomí o tom, že i jiné názory jsou možné, že ani v porodnictví neexistují svaté nezpochybnitelné pravdy, a že dokonce některé pravdy už zpochybněny byly... Připadala mi jako odstrašující případ.
Paradoxně když jsem v té nemocnici, kde pracovala i ona, potom rodila - a můj porod nebyl zrovna krátký ani dvakrát jednoduchý - tak asistentky, které u mého porodu byly, byly skutečně v pohodě. A podle jí proklamovaných zásad se nechovaly, pokud se v průběhu porodu ukazovalo, že to nebude ono.
Pak jsem tam rodila za tři roky znovu, a najednou ty věci, které nám ta svatě zapálená naivní holčička skálopevně tvrdila, byly najednou jinak ;-). Pan profesor asi změnil názor, nebo trochu povolil asistentkám uzdu, aby si to dělaly po svém... kdo ví...;-)
Věra.
15.12.2006 15:51:52
Teorie je to pěkná, nic proti ní.

Akorát že pokaždé asi nefunguje. :o)

Já měla porody hodně rychle a tudíž hodně....ehm...intenzivní.
Dýchání trénováno, nicméně pak v reálu k ničemu.

Ono když má pocit člověk pádu do míchačky na beton, a jednu trvalou kontrakci bez pauzy, asi prostě
nejde nic víc dělat....zlatý epidurál. Příště o něj žádám ihned ve vratech porodnice. :o)

Těhulky neděste se, já měly ty porody překotné, jeden hodina, druhý cca dvě...tak asi proto ta síla.
Jinak to normálně běžívá normálněji a jistě snesitelněji....:o)))
Lucie,tři děti
  • 
15.12.2006 15:46:08
U prvního těhotenství jsem se také snažila poctivě se učit dýchat.Se mnou i můj partner,který se mně snažil "upomínat"na "správný rytmus" v nejlepší víře i při porodu samotném.Bylo to to nejhorší ,co mohl pro mne udělat.Velice mne to rušilo a znemožňovalo se soustředit sama na sebe.U dalších dvou porodů jsem dýchala podle sebe a u každého mělo dýchání ůplně jinou intenzitu.Porody byly krátké a nádherné.
Kombinace řízeného dýchání a tlačení je taky bohužel doporučení poněkud nešťastné.Tělo si tzv.ejekčním reflexem (vypuzovací reflex)vytlačuje děťátko samo.Poslouchejte svoje tělo,samo nejlíp ví co,kdy a jak máte dělat.
Del
15.12.2006 13:16:04
Učit se dýchat bylo pro mě úplně na nic :o) Neb u porodu mě ty stahy tak překvapily, že jsem byla schopná jen výkřiku a pak až na potřetí mi PA řekly jak mám tlačit a dýchat - při bolestech jsem sice na dýchání vzpoměla, ale bylo mi na prd :o( Nejvíc mi pomohly masáže a dýchat si po svém - respektive hlavně nezadržovat dech. Je to na každém jak to zvládá a jak mu to vyhovuje - myslím, že neexistuje univerzální metoda dýchání, která je vhodná pro všechny porody. Každý by si to měl sám sobě přizpůsobit.
 Příspěvky 110 z 77 [Dalších 67 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.