| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme prohráli boj o židle

 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]
Radka
  • 
12.12.2006 15:54:43
Ahoj Josefko,
výborně jsem se pobavila. A moc s Tebou cítím a umím si to představit.
Petru
  • 
12.12.2006 11:18:02
je přirozené, že chce dítě poznat svět a své možnosti, nejlépe hned, a maminky jsou tu od toho, aby jim to umožnily a aby je zároveň ochránily. A jak, to je na nich.
Další věc je, jaká byla výchova maminek a co si z ní vzaly. Ale má pravdu i přísloví: Podle sebe soudím Tebe. A tyto 2 věci se tu stýkají a pak jsou z toho neshody, ale naštěstí jen virtuální a je jen na nás, co si z nich odneseme do "NORMÁLNÍHO" svého vlastního běžného života.
Já sama mám velké problémy uznat různé autority (i když tuším, že všechny i ty rádoby autority, to mohou myslt dobře). Ale co tuším - není pro mne jistota, dokud rádce nepoznám lépe.
Lenka (dcera 7 a syn 2)
  • 
12.12.2006 10:54:03
Je to poprvé, co píši nějaký příspěvek, ale nedá mi to. Totéž co píšeš ty, zažíváme také, jenom s tím rozdílem, že náš malý byl od narození motoricky poněkud dopředu, je opravdu živý...Neustále někam šplhá a leze, vyzkušeli jsme sundat a důrazné NE, plácnutí a teď dostává po zadku (je bez plíny a není to lehké plácnutí)- NEPOMÁHÁ , 2x si zadeček pohladí a leze znovu. Nechávala jsem ho spadnout, stejně tam vylezl znovu ( odřeniny, boule, modřiny a prokousnuté rty nepočítám). uroní pár slziček (maximálně) a leze znovu... Proto si myslím, že KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ (viz. výše) a DOBRÁ RADA NAD ZLATO
zuzana
  • 
11.12.2006 12:55:02
ja som sa teda na tvojom vtipnom clanku pobavila. a nestiham sa divit na tych reakciach.
keby si napisala detailny clanok o tom, ze kolko krat ste maleho poucili, vysvetlili a pod. tak ich to asi nebude bavit citat a tiez by sa asi nestrhla takato diskusia...
ale kedze ten clanok bol napisany fakt vtipne, ludia s mensim zmyslom pre humor maju asi pocit, ze ta musia poucit...
naozaj si nemyslim, ze ti, ktorym ten zmysel az tak nechyba nepochopili tvoj umysel napisal clanok putavy, "citavy" a "lubivy"...
mne sa "velmo" pacil.
trochu mi pripomenul montyne clanky, na ktoru sa tiez zosypalo milion kritickych prispevkov od citatelov menej abstrahujucich od podstatnych veci...
pekny den a dalsie clanky, tesim sa!
PS: a tiez sa tesim na to obdobie, caka nas asi kazdu chvilu :)
zuzana
Margaret
11.12.2006 11:50:57
asi proto, že mám doma něco podobného a to hned 2x (jeden už je prvňák, druhý má 13 měsíců), tak tvůj článek vyvolal na mé tváři mnoho úsměvů. A k těm, co radí plácat, vychovávat a nastavovat mantinely bych ráda poznamenala to, co už bylo zmíněno: kdo nezažil, nepochopí. Některé děti si prostě tak snadno mantinely nastavovat nedají. Když byl náš starší syn,Adam, batole, strašně rád házel kamínky do studny malým otvorem v betonovém poklopu. Věděl, že dostane naplácáno, ale on prostě musel. Časem jsme to vypilovali tak daleko, že Adam šťastně seděl na studni, sypal tam kamínky a když viděl blížící se trestající ruku, nastavoval tu svoji k plácnutí. Ale házet kamínky musel. Až tam jednou hodil klíče, což tatínka aktivovalo nejen k vyčištění studny, ale i k odstranění otvoru a bylo po problému. podotýkám, že jsme Adama neplácali po ručce jen symbolicky, ale dost, a to opakovaně a bylo mu to nepříjemné. On je prostě osobnost :-)
Draci mamka 4+1
11.12.2006 11:13:10
Luci, s tím plácáním se malého, se mi vybavila vzpomínka na naši cácorku. Bylo jí asi 17 měsíců, když mi řekla, že když děti zlobí, tak se mají pochovat a na bacat. Já se nad tím zamyslela, ale musím po pravdě přiznat, že jsem to začala dodržovat na cca 95% až později.
neříkám, že jsou děti super vychované, ale doma je pohoda a to je taky důležité, nebo ne?
Hejluc
11.12.2006 11:02:55
P.S. Jednu věc jsem si v mateřství uvědomila a řídím se jí, a to NESOUDIT JINÉ. Z počátku jsem si říkala, jak doma udělám pořádek hned od začátku a ono houby. Teď když vidím mamku s dítkem, které dělá vyvádí, tak se jen děsím toho, kdy to začne dělat ten můj.
Hejluc
11.12.2006 10:49:00
Při čtení jsem se výborně pobavila, máme doma přesně to samé. Ze začátku taky Vojtovka, kolem osmého měsíce odstraňování všeho. Židle zavřené v komoře. Teď zjistil, že si ke stolu může přišoupnout prádelní koš, otočit ho dnem vzhůru a vylézt na stůl. Ještě na mě zavolá, abych ho přišla obdivovat a pak se sám začne plácat po zadku (nebo spíš po nohách, na zadek ještě nedostane), protože ví, že se to nesmí, tak asi abych ho už nemusela bít, tak to vyřeší sám :-).
Jinak bych chtěla poděkovat všem úžasným matkám s úžasně vychovanými dětmi, které se do diskuze zapojili, aby těm neschopným vysvětlily, jak správně vychovávat.
jana , 2 kluci
  • 
10.12.2006 19:23:09
Dobrý den,
byli jsme na tom v roce a půl stejně. Nejdřív jsme odstrkovali židle od stolu dost daleko, jako vy. Pak se malej naučil židle šoupat. Bylo to o to horší, že z židlí uměl vylézt na stůl, takže se mi zezačátku párkrát stalo, že jsem musela upustit co jsem zrovna držela a letět ke stolu, kde malej poskakoval, volal na mě (v překladu něco jako : koukej kde jsem)a řehtal se nadšením, že to dokázal.

TAkže jsem nějakou dobu svazovala židle k sobě na druhé straně místnosti (4 židle neutáhl).
Není to ani třičtvrtě roku a opravdu si nevzpomínám, jak jsme to dokázali, že to přestal dělat :-))
Asi to nakonec nějak odeznělo samo. BYlo jaro, asi jsme chodili hodně ven a doma byli málo.... Nevím. Co vím jistě, že jsme nepochodili ani domluvama ani tzv. po zlém, protože ani jedno bohužel nefunguje dodnes. Nejlepší je odstranit "problém".
JAna
9.12.2006 12:19:28
Koukam, že výchova u tříletého dítěte je už považována za ukončenou :-o To jsou mi věci :-)

Naši kluci byli nejživější mezi druhym a třetim rokem; po tom třetim se sami od sebe zklidnili (hm, to matku 18timěsíčního dítěte divočení možná teprv čeká :-))
 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.