| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Živý nebo falešný?

 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]
Petru
  • 
12.12.2006 22:48:32
Věro S. Děkuji za dovysvětlení. Ten skoro kandidát asi sedí líp než rozumbrada, to je opravdu častěji používané u roztomilých dětiček.
Děkuji i za článek A přeji hezký předvánoční i vánoční čas. Petru
  • 
12.12.2006 21:56:34
Taky Vám všem přeju štastné a veselé...Umíš vždycky potešit. Věra S.
  • 
12.12.2006 21:53:46
(věd)...Než jsem se sem znovu dostala, tak jste si to vysvětlily. Jen rozumbrada a mudrland bych řekla o dítěti, které "všechno ví" a je to vlastně roztomilé. V případě Jardy to roztomilé není. My jsme tomu říkali pěknej "kandidát" ...
Besserwisser se da použít v obou případech. Některé věci jsou v určitém jazyce dokonalé. Tohle je ten případ. Jarda ho jistě zná, když "premáva" v tom Salzburgu. Jeho "besserwissovství" v některých diskusích (o početných rodinách např.) hraničí s neomaleností.Vědomosti však má, mohl by je jen presentovat s větším taktem a skutečně číst, co píší ti druzí. Věra S.
  • 
10.12.2006 20:45:15
Z hlediska Feng Shuej představuje plastový stromek nebo aranžmá ze suchých květů a dalších suchých částí rostlin symbol smrti a nepůsobí z hlediska rozvoje duchovních a tvůrčích sil povzbudivě. Stromek uříznutý, avšak ještě relativně živý je objektem, který kolem sebe šíří užitečné chemické, fyzikální, psychologické a psychotronické impulsy, již samo nesení stromku z přírody symbolizovalo kdysi u severských národů invazi života, věčné čistoty a zdraví lesa do našich obydlí; současně však symbolizuje a ztělesňuje živý stromek umírání – to je možné povýšit v užitečnou oběť buď rituálem nebo vědomým či podvědomým spojením s Kristovou smrtí, jak tomu v duchovní atmosféře Vánoc často bývá a tím z velké části negativní aspekt umírání eliminovat. Kouzlo Vánoc je tak často umocněno a zpečetěno touto tichou a nenápadnou obětí. Jednoznačně nejlepším řešením je ozdobit si živý neuříznutý stromek na zahradě nebo v květináči (ze kterého jej co nejdříve po Vánocích vysadíme do zahrady či lesa). Můžeme jako stromek nazdobit i větší pokojové rostliny, nejlépe pokojové jehličnany — cypřiše, araukárie a další. Se živým stromkem můžeme komunikovat a navázat s ním trvalý duchovní vztah a vděčnou psychologickou vazbu. Co se týká jedovatosti určitých rostlin, nestojí v cestě takovému přátelství. Takovou rostlinu, zejména, pokud s ní vědomě či podvědomě denně komunikujeme, bychom neměli z bytu nikdy odstraňovat, mohli bychom strádat stejně jako při odchodu milovaného člověka. Určité rostliny mohou ovšem mít výjimečně na někoho i neblahý psychotronický a esenciální vliv, mohou např. přivolávat mučivé sny.
KohnovaS
9.12.2006 23:14:35
Ale no jasne.. ono zpivat ciste neni nijak zvlast snadne ani kdyz aktivne hrajes na nastroj, kdybys mela prilezitost slyset treba sbor na konzervatori.. (je to tam povinny predmet). Jako vetsina veci je to vec cviku. Rozsah hlasu uz je vec vic dana, ale take se da na tom pracovat. Akorat ne u vsech zpevaku zneji tony ve vsech polohach pekne, ale to je veeeeelmi subjektivni. A kdyz treba rika Klezla v tv, ze neci barva v urcite poloze neni pekna..OK, jemu se nelibi. Ale ma treba Janice Joplin peknou barvu hlasu? Tezko. A prece ji lidi dodnes poslouchaji a buli u toho.
Petru
  • 
9.12.2006 18:13:11
dík, já se nebudu tolik podceňovat, ale o tom sluchu je to na dýl a já už chci jít za dětmi. Třeba večer, jestli Tě tu objevím, a bude k tomu ještě příležitost, tak to popíšu, ale už jsem o tom psala někde,jak jste řešili z Jardou toho Mozarta. Psala jsem, jak jsem falešně zpívala první dceři a že když zpívám častěji, že mi to jde líp, i když nezazpívám tak vysoko jako ona. Ale sluch si myslím mám dobrý.
KohnovaS
9.12.2006 17:50:56
Petru, tak se porad tolik nepodcenuj, fakt, neni duvod.
Jak to myslis: spatne zkusenosti s hudebnim sluchem?
Petru
  • 
9.12.2006 17:45:24
tak nějak jsem to myslela
já už si nepamatovala, jak jsi to psala, promiň. Při těch změnách jsem se v tom docela zamotala. Cos napsala, to mi sedí. Ale já se bohuel s žádnými judaisty neznám osobně.
Uvidíme, s čím Jarda přijde. Já vím, že často štve svou rádoby neomylností, ale některé jeho názory jsou pro mne, co toho moc neznám, určitým rozšířením obzorů. Stejně jako Tvoje.
TO o hudebním sluchu mě zaujalo, protože s ním mám špatné zkušenosti. A myslím, že je to tak s více vrozenými dispozicemi, ale někdo na talentu pracuje a jiný ho nechá zakrnět.
KohnovaS
9.12.2006 17:23:42
Pockej..ja jsem ale o chanuce nepsala, ani ze Zide nikoho neobvinuji.. Jestli nabozenstvi bojuji o moc, to teda nevim. Spis bych rekla, ze nektera nabozenstvi o ni bojuji. Urcite bys nasla mnoho lidi, kteri by ti rekli, ze judaismus na prvnim miste (bojuje o moc). Ja mela na mysli spis to, ze zide se nepokouseji interpretovat jina nabozenstvi nebo dokonce sve interpretace predkladat jako obecne platne pravdy.
Co se tyce Jardy, tak asi jen Jarda sam vi, jak co myslel, ostatni si odnesou jen vlastni dojem. Muj dojem je, ze clovek, ktery "to mysli dobre", se projevuje jinak.
petru
9.12.2006 17:04:07
ve slovníku jsem nakonec našla, že to je - mudrlant, rozumbrada.
Je to těžké, Jarda nás asi chtěl poučit, a zřejmě to myslel dobře, ale nedokázal zřejmě tzv. "překročit svůj stín". Jak se bylo třeba zaregistrovat, tak nás v tom asi nechal. To je jen můj subjektivní názor. Může taky být zaneprázdněn a ještě se přihlásí později,.
Kohnová, zdravím. Jak jsi psala o té chanuce a o tom, že židi nikoho neobviňují, to mi přišlo zajímavé. Většina náboženství o kterým malinko něco vím spíš ze zkušeností než z knih, tak mi přijde, že neustále bojuje o moc. Zatím mi jsou nejbližší budhisté, ale tam asi taky bude spousta větví, a ne všechny budou ideálně bezmocné.... Vím, že jsem napsala blbosti, ale o těch židech to je zajímavé.
 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.