| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kojení - horor větší než porod

 Příspěvky 110 z 254 [Dalších 244 >>]
jája,syn 5 měsíců
  • 
29.11.2006 20:49:08
Musím napsat,že období kojení bylo mým nejhorším v životě.Po porodu /byl první/měl veškerý prsonál v porodnici naspěch a na mé otázky sestra ohledně kojení několikrát odpověděla,že už potřebuje dovolenou.Třetí den po propuštění jsem mléko stále neměla,dceru dokrmovali glukozou a zkušená sestra mi řekla,že se doma rozkojím,že mám prsa nalitá,ať si koupím odsávačku.Učinila jsem tak-ale ani kapka.Večer mi doma dětská lékařka zkoušela řvoucí a hladové dítě přiložit-bez úspěchu.Opět vše vyřešila glukoza.Ráno jsem jela do nemocnice s teplotou a obrovskýma bolavýma prsama.Píchli mi injekci a jako když zvednete stavidla.Neustále mi teklo mléko,při kojení mi z druhého prsu odkapalo i 150ml-v nemocnici radili odsávat-a mléko teklo stále.Vylévala jsem denně 2 litry. Ve dne v noci bylo vše mokré od kapajícího mléka,vložky vydržely asi 15min,sběrace i 1h.Vydržela jsem doma zavřená 6 týdnů,mezitím jsem absolvovala léčbu ATB pro zánět-prý málo odsávám a pak jsem si zajela pro léky na zástavu laktace.Od té doby jsem byla mormální máma,která se i vyspala a měla čas na svoji dceru ,ale v očích téměř všech jsem byla nemožná krkavčí matka.O druhém dítěti díky trendu kojení nechci ani slyšet i když dnes o něm vím téměř všechno.
  • 
24.11.2006 23:29:44


Ahoj milá maminko,kojení není horor,jen Ti to z něj udělaly zřejmě ty sestry.Já mám 3 děti.Jedno kojené tak půl roku,druhé vůbec a to třetí skoro dva roky.Kojení jsem nechala zcela pořírodě.Buď to půjde,nebo ne.Kojení je skvělá věc,ale náhradních mlék je také velký dostatek a dnes v dobrých kvalitách.K úspěšnému kojení patří duševní pohoda především.Byla se mnou v porodnici maminka se stejným problémem a moc mi ji bylo líto.Ale zvládlli jste to skvěle,holčička krásně prospívá a to je to nejdůležitější,protože to hlavní pro kojení a naše miminko je, ABY MAMINKA BYLA V KLIDU ! Přejí Vám samé šťasné a spokojené dny mateřství. Eva
iveta a dvouleta dcera
  • 
24.11.2006 7:52:44
PO NAROCNEM PORODU A PLNE PORODNICI JSEM SE SETKALA S VELKOU NEOCHOTOU ZDR.SESTER OHLEDNE KOJENI.BYLO MY RECENO ZE MAM VPACENE BRADAVKY TAK TO NEPUJDE A ZE SI MAM DOJIT K NIM PRO UMELE MLEKO.MOC JSEM KOJIT CHTELA ALE MOJE VELKA UNAVA DESET STEHU OTOKY A NEZAJEM POROD.ODDELENI MNE PODPORIT MNE OPRAVDU SOKOVALI.MALA PILA NUTTRILON DO JEDNOHO ROKU OD TE DOBY JAKEKOLIV MLEKO ODMITA.ALE JE TO KRASNE ZDRAVE DITE A DO TED MNE BOLI TO ZE JSEM NEMOHLA KOJIT ALE PROTO NEJSEM SPATNA MATKA.JAK VYPLIVA Z REAKCI OKOLI Z NOVIN I CASOPISU- ZE JEDINE KOJICI MATKY A DETI JSOU IN ALE CO MY CO NEMOHLI KOJIT JSME ODSUZOVANY....
22.11.2006 22:53:58
Přesně takto jsem to zažila, tedy vlastně ne úplně. Porod naprosto v pohodě, pak mi ale hrozně naběhly prsa, a když jsem bolestí ani nemohla spát, tak jsem šla za sestřičkou. Ta prsa zhodnotila, jako že je to v pořádku. To ale mrňousek už moc ani nepapal. Nebejt mojí maminky, nevím jak by to dopadlo. Ta mi prsa taky znásilnila (už to tu v diskuzi někdo psal, s dovolením to taky použiji, moc se mi ten výraz líbil), a dala mi dobrou radu, abych když mám hodně naběhlá prsa tak před kojením trochu odstříkala, aby si mohl malý lépe vzít bradavku do pusinky. Pak už to bylo lepší. První co jsem kupovala cestou domů z porodnice byla odsávačka. Mlíka jsem totiž měla mraky, chlapeček to všechno nevypil, takže jsem musela neustále odstříkávat, aby mi prsa zase nezatvrdla. Připadala jsem si jako pojízdná mlékárna. Pak je taky nepříjemná komplikace tzv. ragády - prasklinky (to jsem musila vždy počítat do deseti, abych malého vůbec přiložila)a nakonec jsem ještě dostala zánět prsu, to už nebylo tak strašné (až na ty horečky). Naštěstí se to do konce šestinedělí srovnalo a pak byl pokoj, a chlapečka jsem kojila do 2 let. Vytrvat ze začátku mi pomohla představa těch věcí okolo umělé výživy, takhle jsem věděla že "strava" je vždy po ruce, vždy sterilní a té správné teplotě.
Jinak je zajímavé,že u druhé holčičky se vše upravilo během týdne.

Všem přeji ať je kojení pro ně příjemnou záležitostí, a pokud to z jakéhokoliv důvodu nejde, netrapte se tím, dnes se do dá řešit i jinak.
Renata17,3raubiři
  • 
22.11.2006 16:28:57
taky mam 3 syny jiři 13 dominik 8 a nejmladši mrnous jak mu řikame filda 3roky.Musim vam řict že jirku sem kojila 4 měsice jako prvprodička sem byla dost neskušena a věčně bes mleka večes jsem byla tak vyždimana že sme přikrmovali sunarem a krupičkou bylo to tim že syn byl dost velky 4025g.U dominika 4005g nastal ale obrat byla sem bez mleka do čtrnasti dnu a ty probděle nocy. Vnoci strašně plakal přišli na to že je atopik.Zato přez den to byl zlatičko spal jak dudek.Starost o rodinu a do toho 2 kluci mě ubijelo ale přesto sem stale toužila po holčičce.Pokus na Potřeti se nezdařil mame filipka4050g prvni to vypadalo že nemam mleko ve Vitkovicke nemocnici mi přikrmovala mlada mamina maleho pak se mi ale prsa rozpumpovala a i kdyš bradavky mi zapadli maly si je vždy vysal a zdarně sem kojila celych 8 měsicu.Ovšem bylo obdobi menstruace kdy vždy mleka ubylo musela sem častěji přikladat k prsu ale nelituji toho byla to promě rozkoš a jedinečna chvile kdy sem mohla byt se synem jen ja .Doporučuji všem vydržet ikdyš jst nadně časem budete vzpominat jako ja jak to bylo pěkne přitulit se ke svemu potomku.S laskou Renata
D
  • 
22.11.2006 9:08:30
Je vidět, že tato paní má nějaký problém. Že by jí to kojení už vlezlo na mozek ??! p.s. Jak by se vám líbilo, kdyby někdo posuzoval jméno vašeho dítěte? Zamyslete se nad sebou...!
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
21.11.2006 20:31:08
Musím souhlasit. Já když jsem rodila, tak jsem vstřebávala zkušenosti hlavně mých kamarádek, které děti už měly (samozřejmě i nějaká četba) a vzala jsem si z každého trochu. Moje sestra porodila včera večer. Mnohokrát jsem jí chtěla dávat maminkovské rady - jsem přeci už maminka, ale nesetkala jsem se s odezvou. Její přítel mi dokonce řekl, že oni žádné rady nepotřebují. A je to. Je zhuntovaná po porodu, který byl velice náročný a těžký a kojení moc nejde - vpáčené bradavky. Kloboučky na kojení mají v porodnici k dispozici, ale prý nějaké moc velké, takže se malá nechce přisát a zkouší to "nějak" zvládnout. Kdyby trochu četla, nebo alespoň byla posluchačkou a vyslechla si radu toho, kdo si něčím takovým už prošel, mohla na tom být líp. Ale prostě si myslela (i její přítel), že mít dítě je vlastně strašná "brnkačka" a všechno jde nějak samo. Bohužel, v mnoha případech to tak není.
ben-
  • 
21.11.2006 19:08:15
velice hezky a citlivě jsi topověděla ale i udělala není to v životě o ničém jiném.
21.11.2006 16:36:58
Vždycky mě udiví, jak je možné, že dnešní maminky se neinformují předem, že se na kojení nepřipravují, že čekají, co jim kdo poradí. Maminky dostanou od různých členů personálu diametrálně odlišné rady. A pak jsou po porodu překvapeny,že "kojení nejde samo", že je potřeba se učit a velice brzy snahu vzdávají, vždyť "v reklamách ten Nutrilon přece doporučuje lékařka a matka". :-(
Lidka
  • 
20.11.2006 23:17:37
Aniž bych tě odsuzovala nebo si myslela, že jsi špatná máma, mám potřebu říct, že ačkoliv je kojení přirozené, není samozřejmé.
Jak dlouho se učíme chodit nebo plavat nebo mluvit? Týden? Šest neděl? To asi dýl, co.
Spousta kojících příruček dělá chybu, že hlásá vizi okamžitě napapaného mimina, které si po odříhnutí na pár hodin zdřímne, zatímco šťastná kojící matka si odpočine. Takto je to ale málokdy. Já jsem například při svém posledním dítěti nedělala 3 měsíce nic jiného než kojila pomrukávající mimčo, ve večerních hodinách i po půl hodině. Te´d jí budou 2 roky a kojím pořád. Nechci říct, že by nechytla rýmu, ale má úžasně dobré průběhy drobných nemocí, když to posoudím s nekojeným prvorozeňátkem. Jsem ráda, že jsem vydržela a nepíšu to jako útok na nekojící, ale jako jednu z pravd o kojení, tedy to, že to nejde samo a hned.
 Příspěvky 110 z 254 [Dalších 244 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.