| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč jsou na světě tchyně

 Příspěvky 110 z 10 
Ajina67,3 děti
  • 
23.3.2006 11:28:16
Tak to se ti Evi vůbec nedivím.I když já jsem vdaná 20 let a v den naší svatby za mnou tchýně přišla a řekla mě,že doufá,že vím jak se jmenuje a že očekává,že ji tak budu oslovovat.A tak i později,kdy se nám naridily celkem 3 děti,to nebyla nikdy maminka ani babička,ale vždycky pouze paní Novotná.Natož nějaké tykání,to by asi vůbec nerozchodila.Patrně by si skvěle rozumněla /co se povahy týče/s tvým tchánem.
Eva, 10 let vdaná, 2 děti
  • 
18.2.2002 8:19:32
Ahoj, asi budu mezi všemi zůčasněnými v této diskusi exot. Já bych tchýni a tchánovi netykala nikdy. Jde asi o osoby, s někým jiným by mi to asi nevadilo. Můj tchán je tzv. ředitel Zeměkoule. Pracovně je na vedoucím místě a s ženami se prostě moc nebaví - i svou ženu bere jako méněcenou, aspoň dle názoru okolí. Má 2 syny, tudíž se mnou opravdu neumí komunikovat, natož aby vzal v úvahu můj názor (např. na mě mluví skrz mého muže - zeptej se Evy, jestli by chtěla to a to.)
Oslovování mi nikdy nijak sami nenabídli (žádné maminko a tatínku), takže po 3 letech neutrálního Nechtěl by jste... bez oslovení, narodil se nám syn a od té doby to jsou babi a děda. Nevím, prostě nic jiného by mi neprolezlo z pusy ven.
Eva
  • 
10.3.2000 8:39:43
Milí přátelé,
děkuji vám všem za radu, jsem velmi ráda, že jsem se - taky na základě vašich příspěvků - minulý víkend rozhodla "potykat si s tchýní!" Úžasný pocit...tohle jsem řešila fakt dlouho a moc mě to trápilo...manžel sice stále stojí na svém, že to "nic dobrého nemůže přinést", ale já ze strany své tchyně pozoruji upřímnou radost z toho, že jsem její dávnou nabídku, sice pozdě, ale přece přijala..
Přeji všem co nejmenší širokorodinné trable :-)

  • 
25.2.2000 15:22:43
:-) Katko, no jo uz je to let, co? :-) Dekuji za napad, je takovej primej a fajnovej, diky...musim to nejak vyzkouset. Priznam se, ze manzel s tim napadem moc nesouhlasi....tak nevim porad co dal
Katka, 3 děti, 11 let vdaná(je to možný?)
  • 
24.2.2000 21:09:59
Klidně bych jí řekla:" Kdysi jste mi navrhla tykání, teď bych vaší nabídku ráda přijala". Pokud jsou vaše vztahy dobré, tykání jim rozhodně neuškodí, spíš naopak. Přeji mnoho zdaru.

  • 
21.2.2000 11:04:26
Asi je to u Tebe opravdu jiná situace, leč poučná i pro mne. Děkuji za odpověď.
Zdeňka, vdaná 2 roky, bezdětná
  • 
21.2.2000 11:01:45
Milý Pavle, máš pravdu, asi by se do toho klidně měl zapojit ;-)) Děkuji a dám vědět, když to dobře dopadne.
  • 
17.2.2000 8:13:12
Ahoj Zdeňko,
sám mám dost podobný problém a stále jsem jej nevyřešil ani po osmi letech manželství. Nicméně jednu radu Ti mohu dát. Podle mě by Ti měl pomoci hlavně manžel a to tak, že nenápadně promluví se svojí mámou a třebas oslava narozenin apod. je velice dobrou příležitostí k nabídce tykání - a tentokrát to neodmítej :-) Hodně štěstí - PAVEL
Maruška, vdaná1/2roku
  • 
12.2.2000 19:20:10
Ahoj Zdeňko
S tykáním a vykáním je to vždycky těžké.
Protože jsme s mým manželem dlouholetí spolužáci, jeho maminhka mi vždycky tykala. Zato s tátou to bylo horší. Já jsem na to nechtěla nějak tlačit a on je takový podivín, takže ani po svatbě jsme si nezačali oficiálně tykat. Ale osvědčilo se mi, když jsem se čas od času při nějakém rozhovoru na příjemné téma "přeřekla" a po zhruba 4 návštěvách jsme se při oslavě jeho narozenin domluvili, že si tedy tykat budeme i oficiálně. A teď už nám to tykání nepřipadá tak složité.
Přeji hodně úspěchů a neboj se udělat sama ten první krok. Třeba na to čeká i Tvoje tchyňka.
Maruška
  • 
11.2.2000 16:34:15
Mám spíše prosbu o radu. Jsem vdaná téměř dva roky, ze strany manželových rodičů mi bylo kdysi, těsně před svatbou myslím, nabídnuto tykání. Já jsem je nepřijala. Bála jsem se, že v případě neshod se lépe řekne urážlivá nadávka "Ty...", než "Vy...". To si člověk dává pozor. Mám však pocit, že zvláště teď když manželova rozvedená maminka (dříve bydlela s babičkou) zůstala po smrti své matky sama, potřebuje určitý intimní kontakt s námi. De facto jsme jejími jedinými blízkými příbuznými. Náš vztah (můj k ní) je velmi dobrý, až překvapivě. Navštěvujeme ji jednou/dvakrát do týdne vždy na večeři a je to milé, snesitelné a důležité pro nás je, že jí to pomůže, udělá radost. Ráda bych teď situaci vykání (ona mi tyká) změnila, ale nevím jak na to.
Poraďte, prosím.
 Příspěvky 110 z 10 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.