| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přední čeští odborníci nesouhlasí s plošným očkováním proti rakovině děložního čípku

 Příspěvky 110 z 193 [Dalších 183 >>]
Iva
  • 
4.12.2009 15:01:41
Bohužel musim konstatovat, že některé druhy HPV viru se mohou přenést formou výše uvedenou. Podobně jako pohlavní nemoc chlamidie - taky nikdo nevěřil, že to můžete chytnou v bazenu a v americe tuto pohl. nemoc (druh chlamiie) našli u holčiček 6-12let věku - plavecké družstvo... no co na to říci. Bazén pro mě po takovýchto zjištění padá.
Iva
  • 
4.12.2009 14:54:33
:-) To by fungovalo v případě, že se pár pozná jako sexem nepoznamenaný... :-) pak je tu veliká šance, že HPV virus, který způsobuje rakovinu děl. čípku nebude mít ani jeden.
Sysyna
20.4.2007 20:35:21
Pro ,,muze"!!!
Úsměvné:-))
muz
  • 
20.4.2007 12:22:54
mam proti gyndarum velmi vyhraneny negativni vztah - jeden "primar" znasilnil moji manzelku, kdyz byla jeste skoro dite - a ma dodneska s timto ptroblemy ... bohuzel vetsina zen (a zejmena ceskych) "sveho gynekologa" zboznuje a chodi na kozu zasadne ke chlapovi, misto aby sla k zene, od ktere muze ocekavat, ze ji lepe pochopi .. ja bych si taky nenechal ptaka osetrovat od cizi zenske - nemuze pochopit nikdy moje problemy, i kdyby precetla knih sebevice - opacne to samozrejme plati take ... v zahranici je mnohem vetsi pomez zenskych ordinaci vedenych zenami, nez v cechah - bohuzel je to skutecnost ... jeden z krasnych prikladu je i vyzvedavani techto uchylu do nebes i v televizi - kazda jiste vite, o ktery serial se jedna ... tim, ze je zboznujete zaroven davate i najevo, jak malo si vazite, respektive jak hodne ignorujete sveho partnera, o kterem tvrdite, ze jste jenom jeho a ze ho milujete - jeto uboha lez a blbost .. vemte si ho sebou treba k zavedeni spiraly - at se vasemu "lekari" diva na ruce, kdyz vam bude zavadet a i ke vsem vysetrenim predtim i potom - garantuji vam, ze zadnou antikoncepci uz nebudete poterbovat - nebuude k cemu - vasemu protejsku se vam z vas bude zvedat zaludek ... chci jen, aby jste se konecne zamyslely a zacly s tim neco delat ... jestlize nechate i nadale uchylaky rozhodovat o vasi nejintimnejsi veci - nemuzete pocitat s tim, ze se neco zmeni - naopak !!
rena
  • 
9.1.2007 22:53:52
vakcina stojí 3500 - 1 dávka , dávky jsou celkem 3 do půl roku
Diana2
  • 
14.12.2006 11:21:37
http://www.blesk.cz/Clanek65791.htm
Profesor James Lawson z australské University of New South Wales testoval nádory ženského prsu a zjistil, že polovina z nich byla nakažena lidským papillomavirem, který způsobuje právě nádorové bujení děložního čípku.

Dana
  • 
7.12.2006 15:16:05
Je proti typům 16 a 18, které mohou za drtivé procento onemocnění, kolem devadesáti procent. Pokud bych bývala mohla snížit riziko očkováním, bez váhání bych to byla udělala, abych omezila riziko, že projdu tím, čím jsem prošla. Konizace v těhotenství, deset let kontrol, dítě s poruchou, deprese. Prevence byla k ničemu. Každý rok stěr, nekuřačka, neobézní, nepromiskuitní. Každé očkování nese rizika, ale rakovina je příšerná. A být Vaší ženou, mluvit si do toho nenechám.
  • 
7.12.2006 11:55:11
Sve manzelce, a detem bych to nedovolil a ostatnim doporucuji zdrzenlivou zvedavost. Je prilis mnoho neznameho ohledne vzniku, pretrvavani a vyznamu infekce HPV pro vznik karcinomu cipku a to se vubec nemluvi o teoreticke moznosti , ze tak vznikne imunologicka sterilita u nekterych páru. Navic nejsou ukonceni ani oficialni firemni studie na dobrovolnicich. Z cca 6.000.000 zen v CR rocne zemre na karcinom cipku cca 400 a asi 1500 má nove diagnostikovanou lezy, pri dnesni urovno skriningu a lecby jsou vsak mnohe z tech 1500 zen vylecene. Infekce HPV viru je jenom jednou z podminek vzniku karcinomu cipku, vime, ze maji byt i dalsi faktory, bohuzel nevime, ktere ty dalsi jsou rozhudujici. Kdyz divka / zena dba o svuj dobry zivotni styl se spravnymi vztahy a chodi na gynekologickou prevenci, udela pro sebe daleko vic, nez kdyz se da ockovat a zaroven se nevystavuje riziku dosud neznamych nezadoucich ucinku. HPV vakcina je jina nez vsechny ostatni doposud - od vyroby az po cileny ucinek. A na zaver , neni proti rakovine, jenom proti NEKTERYM virum , ktere se na jejim vzniku spolupodileji.
P.S.: Jsem patolog.
Eva (Jolanka 2,5 r. a Šimonek 9 m.)
  • 
24.11.2006 17:19:10
Já se teda musím zastat doktorů. Jelikož chodím v Brně na Orlí k manželce předsedy České gynekologické a porodnické společnosti, tak musím říct, že na poslední návštěvě mě o tomto očkování informovala s tím, že by bylo nejlepší kdyby se provedlo co nejdřív, aby se opravdu nic nestalo. A dceři mám začít hned šetřit. :) Takže není pravda, že by to tato společnost nepropagovala a nechtěla očkovat. Myslím, že je to doktor od doktora jiný názor.
Když jsem chtěla dceru u dětské doktorky naočkovat proti nehrazené žloutence tak na mě koukala jak na zjevení s tím, že to přece není potřeba. Jsem ale mnohem klidnější a moc ráda, že jsem si stála za svým.
Takže zkusím našetřit na toto očkování a určitě do toho půjdu.
matka
  • 
23.11.2006 10:08:58
Má starší dcera přes pravidelné kontroly rakovinou děložního čípku onemocněla. Tu mladší dám očkovat, jak jen to bude možné!!!
 Příspěvky 110 z 193 [Dalších 183 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.