| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Člověk má dělat to, nač má sílu

 Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]
Markéta, Elen 8 a půl měsíce
  • 
17.9.2007 21:41:26
Ahoj,

poraďte mi prosím. Dcera spí v noci krásně - cca 12 - 13h s jedním krmením, zato přes den je hlavně poslední dobou neustále nespokojená. Nic neudělám, chce furt pozornost, jinak křičí. Možná je to i tím, že se stále ještě neumí sama přetočit na bříško. Má masivní reflux (teď už je to daleko lepší než dřív, také už jí přesnídávky)a zvýšený svalový tonus. Nemá ani moc chuť k jídlu, v 9 měsících má pouhých 6, 3 kg (při porodu měla 2, 73). Pravidelně chodíme na kontroly na neurologii, cvičíme Vojtovu metodu (hrůza), ale výsledky se nedostavují :-(. Okolí uznává, že dává pěknej záhul :-) (babičky, chůva). Jsem z toho špatná, nevím, jestli jí nerozmazlíme tím, že se jí někdo neustále věnuje....???? díky za každou radu
Janča
  • 
17.1.2007 18:30:57
Milá Klárko,
přečetla jsem si Váš příspěvek a zřejmě našla odhodlání pro to, abych nechala našeho malého uřvaného nespavce brečet. Jsme už s manželem naprosto vyčerpaní a opravdu už na konci sil. Děkuji za příspěvek a prosím držte mi palce, ať to vše ve zdraví vydržíme. Janča
  • 
17.1.2007 17:09:07
Dobrý den Pavlínko,
jako bych ten článek psala já......., jedeme s manželem také již na rezervu a nevíme, jak dlouho to vydržíme.
Jsme také z Moravy, ráda bych se s Vámi spojila, pokud budete mít zájem. Budete hodná, když se mi ozvete. Těším se. Jana
Luckaaa
13.11.2006 22:24:42
ahoj míšo,já ti teda nezávidím,ale možná tě povzbudím ikdyž doktorovu diagnózu nechci snižovat. o mojí holce také říkali jak je živá a když spala ve věku tvého syka alespoň jednou přes den ,byla jem šťastná. po prvním roce se to trochu zlepšilo a spala přes den alespoň klidněji a i déle. od cca dvou let už ji v posteli po o neudržím,někdy sij de tedy odpočívat. ale jinak je klidná, jen jí zkrátka od mala přišel ten svět tak zajímavý že ho něchtěla prospata pak byla ale přetažená a nevrlá a pronošená. také jsem uvažovala o hyperaktivitě a není,je jen aktivní a vnímavá a cíťa. ahoj l
  • 
13.11.2006 20:13:04
Měla jsem a vlastně stále mám podobný problém a to nespavé dítě.V noci jsem vstávala 10-15x popřípadě dokázal být od půlnoci do 5 rána vzhůru a řval.V 4 měsících nám neurolog sdělil,že je hyperaktivní a popřál nám pevné nervy.Hodně mi pomohl Vatanai šátek,kde vydržel v klidu spát a byl spokojený,ale člověk ho nemohl nosit pořád,teď jsme začli chodit plavat a přes den spí 2x40 min a v noci vstávám tak 4x,ale i tak jsem stále unavená a pořád pociťuji nedostatek spánku.Navíc syn je velmi živý a šikovný,tak jsem stále ve střehu a na odpočinek nezbývá čas.Utěšuji se tím "hlavně,že je zdravý".
  • 
13.11.2006 12:08:57
Po přečtení článku se mi vybavili naše usínací akce. Jestli tě to potěší (dcerce je dnes 15 měsíců) tak už si ani pořádně nepamatuju jak hrozné to bylo. Dcera spala první týden svého života snad furt, bylo náročné vidět jaká má očička protože je téměř neotvírala. A pak to začalo, nekočárková, nepostýlková, zachráníl nás jen šátek, to byli jediné okamžiky kdy spala, ale jen když jsem chodila, takže jsem stejně nic neuděla nebo si neodpočinula, ale byla jsem šťastná že spí. Večerní uspávání byli horory, usínala nejdříve o půlnoci. O kojení ani nemluvím skoro do půl roku jsme kojili po hodinách, taky horor, nešlo to oddálit, řvala dokud to nedostala.Po půl roce se zlepšilo vožení v kočárku, protože si mohla sednout a koukat, ale nebylo to na žádnou dlouhou vycházku. Příkrmy nic neřešili,nedej na rady naládovat kaší, blbost, nefunguje to.
Po devátém měsící jsme začali celkem bez problémů uspávat večer, pravidelně o půl osmé, to nám vydrželo, přes den stále neuspím jinak než kojením dodnes. Večer jsme naučili na flašku, trvalo to týden ale zvládli jsme to. Od té doby co Eliška chodí je to lepší, je potřeba ji řádně unavit a pokud jsme dlouho venku není problém o usnutí přes den i na dvě hodiny (ještě furt u prsa)-:). Takže nevzdávej to, kašli na úklid, nákupy ať dělá manžel a já prostě jedla čokoládový nebo misli tyčinky a přežila jsemto. Opravdu si za půl roku nebudeš pamatovat proč to vlastně bylo tak hrozný.
Drž se Šárka
Zuzka, syn 2roky
  • 
11.11.2006 0:09:41
Měla jsem to taky.Myslela jsem, že už nevydržím.Tlačila jsem prázdný kočárek a dítě jsem měla na břiše ve vaku, kde jedině spalo.Potom si zvyklo na kočárek - asi okolo 4.měsíce a trochu spal tam.V noci,abych se vyspala, spal u prsu v posteli s námi. Spánek se zlepšil až po prvních narozeninách, kdy jsem na částečný úvazek šla do práce. A úplně se přestal budit až po druhých narozeninách, kdy jsem přestala kojit. Držím palce.
9.11.2006 23:14:56
Ahoj,
pokusím se vypsat můj jídelníček. Nejdřív k tomu co jsi napsala. Pozor na hovězí maso. Obsahuje podobnou bílkovinu a Terezce taky vadí(takže nejdřív ani já a nyní ani Terezka). Takže z masa jíme vepřové, krůtí, kuřecí, králičí, ryby - pouze já (malé děti by ryby dostávat neměli). Taky pozor na ovoce - problémy Terezce dělají banány a jablka. Naopak dobře jí dělají švestky, meruňky, broskve, ananas, hroznové víno,pomeranče,mandarinky, červený meloun - to bylo její první čerstvé ovoce, které snesla.
U zeleniny pozor na okurky - čerstvé i naložené, papriky.
Taky nevím jestli dodáváš nějakým způsobem vápník. První na co mě doktor na gastroenterologie upozornil, tak bylo abych si koupila vitacalcin a dle doporučeného dávkování doplňovala vápník. A měl pravdu. Strašně mě za ty dva měsíce, co jsem vyřadila mléčné výrobky, začaly bolet svaly. Nejvíce na nohou, např. chůze po schodech v náručí s Terezkou už nebyla ani možná, musel mi pomáhat manžel. A po té co jsem začala brát ten vápník, vše začalo odeznívat a asi za týden jsem byla v pohodě. Teď už ho beru jen občas a snažím se ho dodávat z potravin. Hodně ho obsahuje zelenina - brambory, květák, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer). Taky mák, olejovky, apod.
Taky jsem hledala nějakou náhražku mléka a po dlouhé době jsem našla. Jedná se o ovesné mléko od firmy ASP, to nyní piju asi 4x denně a nemohu se ho nabažit. Náhražkou za máslo je Perla. Pečivo - tukové rohlíky a housky (většinou je mají v supermárketech - BILA, PLUS, PENY, TESCO. A dále kupuji pečivo na kterém je napsané složení. Bez mléka (tj. mléčná bílkovina, syrovátka, kasein, máslové aroma apod) se dají sehnat buchty s povidly, vánočka, závin s ořechy nebo mákem apod. Taky teď kupuji i různé křupičky - ty dávám Terezce, začínala jsem kukuřičnýma (bez soli), a nyní kupuji např. Cheerios od Nestlé, Cigicagi(skořicové mušličky) od Bona vita apod.
Uzenina kterou můžeme vepřová dušená šunka, ostravská klobása. POZOR na:lázeňský závin, kuřecí a krůtí šunka. Nyní jsem v Bile sehnala i pečenou sekanou, která neobsahuje žádné mléko. Všeobecně u uzenin platí to co u pečiva, tzn. pouze uzeniny, kde lze zkontrolovat složení.
Sušenky - polomáčené oplatky OPÁVIE - pouze tmavé (kakaové) a zlaté ovocné piškoty.
Jo a pozor na ovocné čaje např. ty s příchutí smetany apod, mohou taky obsahovat mléko a i takto nepatrné množství nám dělalo problémy.
Co se týče příkrmů, začínala jsem zeleninou. Asi od 5. měsíce jsem začínala s mrkvovou šťávou - to bylo spíš jen z důvodu učení na lžičku. Od dokončeného šestého jsem pak začala s vařenými brambory a odstříkaným mlékem, a dále jsem začala přidávat postupně mrkev, petržel, brokolici, květák, pórek apod. Vždy s odstupem několika dní, abych zjistila případnou špatnou reakci. A protože od doby co jsme začaly přidávat vařenou mrkev, jsme měli problémy zácpou, jistila jsem to tou Šťávou ze syrové mrkve. Taky sobě jsem strouhala čerstvou mrkev se lžičkou oleje. Asi za měsíc jsem začala přidávat ovoce - tedy ovocné přesnídávky od HIPU - meruňkové a švestkové (ty jsou přirozeně projímavé) - na střídačku . Asi od osmého měsíce jsem začala přidávat na noc nemléčné kaše s přesnídávkou a ty jí do dnes (bude jí 16 měsíců). Jinak přes den jí asi od roka zkouším různé pečivo, křupky, rohlík s perlou a šunkou, zeleninové polévky, ke svačině ovocné přesnídávky, případně nějaké to ovoce a k večeři stále ty kaše. No a mezi tím mateřské mléko. Jo a taky jsem asi od sedmi měsíců začala nabízet pití - šťávy od HIPU ředěné převařenou vodou. Od roka dávám klasické ovocné sirupy s vodou. Ovocné dětské čaje se taky neosvědčily.
Víc už mě nenapadá, tak že budu končit. Případné další dotazy nebo i zjištěné postřehy mi je možné posílat přímo na mou adresu: m.jelenova@mjsoft.cz (to je větší pravděpodobnost, že se k tomu dostanu).
Hodně úspěchů přejí Monika s Terezkou
eva, syn 2 roky
  • 
9.11.2006 22:17:42
ahoj. mam nyni 2 leteho syna a to o cem pises moc dobre znam. ani se mi vlastne moc nechtelo ve vzpominkach vracet k nasim zacatkum. dodnes to ve me je tak trochu nezpracovane. syn neznal postylku, kocarek , neznala jsem, co je to ve dne v klidu spat. pribrala jsem v tehotenstvi 25 kilo a za 6 mesicu zhubla 30 !! bylo to fakt strasne narocny. zachranil nas baby vak, coz znamenalo, ze jsem prvnich 6 mesicu prosedela cele dny i noci bud u kojeni nebo s ditetem v baby vaku. az pozdeji mi doslo, ze postylky, kocarky a vubec vsechna ta moderni zarizeni nejsou pro deti moc vhodna.ony chteji mamu a vse ostatni jde stranou. v 6 m. jsme zrusili postylku a syn zacal spat s nami.opravdu po tech pul roce to zacalo byt o neco lepsi. z kluka roste velka individualita, je to velmi bystre a inteligentni dite, od 20 m. nespi, jen v noci, zato, zaplatpanbuh,velmi dobre a budi se jen na piti vody.ale vlastne ten zaprah pokracuje. syn vyzaduje neustalou pozornost, nehraje si temer sam a ja neudelam vubec nic !!! protoze uz jsem nevedela co dal, zasla jsem asi pred rokem k jedne "kartarce" a ta mi rekla tolik veci,ze konecne vidim pricinu i souvislosti a dava mi to silu brat syna takoveho, jaky je. to je pro me ten nejtezsi ukol ! clovek vzdy vydri vic, nez si mysli. preju ti hodne sil a spostu lasky a at vydrzite. za par mesicu zbyde jen vzpominka !!
lucka
  • 
8.11.2006 15:51:45
a co takhle vyvážená strava a nevyhýbat se přirozeným zdrojům vápníku a vůbec čehokoli? :-)
 Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.