| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v Torontu

 Příspěvky 110 z 186 [Dalších 176 >>]
Kacka Kunakova budouci druhorodicka po4letech
  • 
23.2.2007 12:31:16
bohuzel to co tady tihle zazili jsme zazili tez, takze to jsem si rikala, ze jen v CR muzou byt takovi packalove, ovsem ten druhy porod bude snad lepsi vse mam napslanovane a zarizene uz od6.mesice tehu, tak jsem sama zvedava, ceka me jeste6.tydnu do porodu........
majka a pavlinka
  • 
10.11.2006 13:56:14
Zajimavy prispevek. Ten samy komentar uz jsem cetla v diskusi na tema dom porodu. Original mate ve Wordu? a jen jej kopirujete do dalsich diskusi nebo jen fotograficka pamet?
cizinka
  • 
10.11.2006 13:24:12
Deniso,

Vzdy mne dotkne, kdyz mi vycita, ze nechapu ceskemu textu, clovek, ktery zrejme sam ma potize rozumet, co lidi pisou v jeho materstine anebo co je smyslem toho, co rika sam. Absolutne nechtela jsem te urazit domnenkou o obsahu tveho konta nebo vydajech (abych rekla ti pravdu, mne tyhle veci nezajimaji), ale musis uznat, ze tim, ze by Cesky nemely na kompletni uhradu gen. testu jsi argumentovala sama. V 20.10, 21:31. A pokud bys precetla mne pozorne, tak bys nemela pochybnosti, ze mi take jde o svobodnou volbu. Jen umisteni svobody, narozdil zrejme od tebe, vidim ne v socialistickem zdravotnictvi, ktery dava vse jakoby zadarmo, ale nepta se rutinne, jestli to chces nebo ne. Svoboda je v rutinnim informovani a ptani se, otazka proplaceni je druhotna. A jen zopakuji svoje slova, v kontextu kterych jsem te tak dotkla: z definici standardu, gen. testy jsou nadstandard, protoze neni to nic, co je potencialne aktualni pro kazdou zenu (cast zen si jich nepreje z duvodu zasadne jineho postoje v teto eticky sporne otazce). Ale pokud je uz to prolobovano, at je po staremu.
A pokud jsme u toho, je to take otazka, jestli zajemkyne o krevni gen. testy by nemely tech nekolika tisic opravdu nebo jen psychicky:-), cili spise z kulturniho navyku nemit penize na zdravi. Cesko neni tak chuda zeme, a jeji zdravotnictvi chatra spise z kulturnich navyku, cili zlozvyku plytvat penezma.
A jeste k tvemu radikalizmu: byla bych s tebou za jednou, pokud bys oponovala predsedkyni svazu P.A. tim, ze nema pravo rozhodovat, co kazde zene pusobi vetsi trauma: umely potrat nebo narozeni postizeneho ditete. Ale tim co jsi psala, branis soucasny system a z niceho se nedalo pochopit, ze ti opravdu jde o svobodnou volbu, ne o vlastni zajem. Jestli bys napriklad Linde psala, ze pro tebe byt u umirajiciho nebo postizeneho mimina bylo by tezsi nez prezit potrat, nemela bych proc nesouhlasit, ze mas pravo na volbu. Ale z toho, jak jsi veci obecne formulovala, dalo se vyvest jen to, ze jsi pro plosne gen testy, a ze povazujes je pro zbaveni pro VSECHNY zeny. Stacilo by to jinak zformulovat a bych tveho radikalizmu do ust nebrala.
Tammy
  • 
10.11.2006 6:34:06
.... + policie. Udivilo me, ze tam o nich nebyla zminka.
DENISA
  • 
9.11.2006 21:34:58
Cizinko, absolutne nechapu proc si me beres do ust. Asi diky jazykove bariere nechapes o cem jsem psala. Jak muzes vedet ze nema na geneticke testy ci na vychovu postizeneho ditete. Za prve geneticke testy jsem zaplatila v zahranici a staly me dva tisice dolaru, takze na ne mam. Na vychovu postizeneho ditete nemam psychicky, ne financne a myslim si, ze to je jen a jen moje vec. To, ze je nekdo nabozensky zalozeny a nikdy by to neudelal, to je taky jeho vec. Ja jsem, narozdil od tebe, nejake ty trpici postizene deti videla a to je muj duvod proc bych jim to neudelala. Za svym nazorem, ze geneticke testy by mely byt pro vsechny zeny dostupne, byt s priplatkem, si stojim. Muzou a nemusi je vyuzit, ale nelze aby jejich dostupnost omezily nejake zajmove skupiny, zakon, ci financni naklady. Zeny maji vzdy pravo se rozhodnout jak se svym zdravim a zivotem nalozi. Nevim co je na tom zas az tak radikalniho.
Jane
  • 
9.11.2006 19:38:02
Tedy doufám, že "lékař" je pouze váš internetový nick, že ve skutečnosti lékař nejste... Takový hulvát neotesaný by zasloužil pověsit za koule do průvanu, kdyby si takhle otvíral hubu i na pacienty.
Jane
  • 
9.11.2006 19:35:55
Mlčeti zlato, Darinko.

Ad placenta nízko: proč se nezeptáte přímo lékařů, kteří tu "placentu nízko" diagnostikovali? To vám řekli jen "máte nízko placentu" a víc vám nevysvětlili?
Jane
  • 
9.11.2006 19:30:37
Co myslíte tím "jsme na spici"? Pokud jde o kvalitu zdravotnické péče, pak na špici rozhodně nejsme, bohužel.
Jane
  • 
9.11.2006 19:18:20
Málo postižených se tady rodí proto, že se hodně vývojových vad dá zjistit už během gravidity a ten defektní plod se prostě vyškrábne, tudíž se logicky nedostane do statistik narozených dětí...
Jane
  • 
9.11.2006 19:11:46
"paramedic" ale není nedostudovaný medik:-))
 Příspěvky 110 z 186 [Dalších 176 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.