| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak spát celou noc

 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]
Dana, dcera 16m
  • 
29.10.2006 21:41:57
Musím reagovat, protože tvůj příspěvek mě moc rozesmál. Jsme na tom totiž úplně stejně, jen s tou změnou, že máme ovečku. Dcera ví, že na ni čeká v postýlce, když ji ukládám, vykládám jí, že už na ni ovečka čeká a volá ji a ona se úplně těší do postýlky. Sama si ji vybrala mezi všemi hračkami cca ve 3 měsících a bez ní neusne.

Taky jsme kojila 15 měsíců, cca 5 x za noc, ve 14 měsících jsme odbouraly denní kojení (prostě jsem nedala a zabavila ji něčím jiným, když se po mě plazila a vytahovala mi tričko). Zlom v nočním kojení nastal tak, že jsme konečně vymalovali její pokojík a přestěhovali ji tam z ložnice. První noc jsem vstávala stejně, jen jsem běhala dál, ale druhou noc ani neknikla. Já jsem se budila v intervalech, ale jen jsem se chodila dívat, jak moje dítě krásně spinká. Už jsem si zvykla a budím se jen 1x za noc a jdu ji zkontrolovat. Malá jde o večerníčku spát a spí do 7,00 v kuse, sama, zavřená v pokojíčku, bez lampičky, jen se svou ovečkou a palečkem v pusince.

Dana
Lucky
  • 
29.10.2006 19:37:19
souhlasím s Tebou, mám chlapečka 15 měs. a kousek - má plnou pusinku zoubků, kouše, občas to bylo i hodně zlé, ale abych kvůli tomu přestala kojit??? něco snad kvůli zdraví našich dětí vydržíme, no ne!!!!!
Monďa dcera 4 roky,syn 7 měs.
  • 
26.10.2006 9:20:33
Můj sedmiměsíční syn se mi budí každou noc po dvou hodinách někdy i po hodině, což je už nad mé síly. Když se narodil, měl 4,25kg, 52cm, V 6ti měsících měl 9,5kg a 73cm, takže se nedá říct, že by strádal.Od 5 měsíce ho přikrmuji tuhou stravou, zeleninkou , kaší, banánem, jablíčkem. Jí opravdu s velkou chutí, za což jsem vděčná, dcera taková nebyla.
ALE už nemůžu vydržet to věčné noční buzení. Když jsem mu zkoušela dát v noci lahev s čajem nebo vodou, nic skoro nevypil, neumí pít z láhve. Dudlík dudá, bez toho by mi byl asi pořád u prsu.
Když se mi narodil,celý den a noc, šíleně řval hlady, hlavně v noci, měl hlad. pak mu naštěstí dala sestra glukosu, tak se na chvíli uklidnil, ráno měl sníženou hladinu cukru v krvi, horečku a celkem silnou žloutenku, tak mi ho odebrali pod modré světlo, kde byl den.Pořád plakal, bál se prostoru,všeho se lekal. Když mi ho přinesli, měla jsem už mlezivo, kojila jsem často a on byl spokojený jenom u mě.To zůstalo. Dodnes spí u mě v posteli, často chce držet za ručičku,všechny ty leky už téměř vymizeli.Jinak se pořád usmívá a směje. cítím, že potřebuje vědět, že jsem u něho. Takže to kojení v noci je asi i dost psychický.
Když v noci pláče, nedá se utěšit, tak vypije oba prsy, odříhne si a spí spokojeně dál 2 hodiny. Ale pak ho zase bolí bříško, chtěl by kakat, ale to mu jde až ráno po úplném probuzení. Tak nevím, co mám dělat. Kojit chci, co nejdéle, ale nejraději bych v noci, tak max. 2krát.A dát ho do postýlky dál ode mě, to by se zase asi bál.Složité, co? Tak moc díky všem za radu.
Šárka a Jurášek
  • 
25.10.2006 14:09:18
Milá děvčata, ja svého teď uz dva a půl ročního syna kojila do 21.měsíce a pak jsem byla ráda když přešel na večerní lahev. Od jeho desátého měsíce jsem ho kojila každou hodinu?!! Deset minut pil, pak jsem půl hodiny usínala a za půl hodiny byl zase vzhůru. Byla jsem pak už strašně vyčerpaná, ale chtěla jsem pořád kojit. Když se, ale moje migrény začaly dostavovat každé dva až tři dny, i moje lékařka a kamarádka řekla dost. Věřím jí, protože ona sama dceru a syna kojila do dvou let. Jurášek si na lahev zvykl asi za týden a i dnes pije mléko 3x denně, ráno a v poledne z hrnečku večer z lahve pak si jde vyčistit zoubky a potom jde spát. ALE!!!! Stále se v noci budí a to jen pro kontrolu jestli jsem u něho. Takže spíme spolu v pokojíčku a nyní přemýšlím jak ho uspůsobit pro druhé dítě, protože bychom si s manželem moc přáli mimi.Jinak jsem také přidávala do umělého mléka kakao a první dva dny z lahve pil moje odstříkané mléko. Hodně štěstí vám všem, kdo končíte s kojím a jinak hodně zdaru.
  • 
23.10.2006 14:55:00
ahoj,

jestli chceš, písni. Taky máme nespavé děťátko (14 měsíců). Metodu "nechat vyřvat" mi doporučovala spousta lidí a přiznávám, že jsem ji 2x vyzkoušela, ale nemám na to. Přijde mi to jako saďourovina. Navíc podle některých knížek jde vlastně o to, že dítě ztratí důvěru v rodiče - "Proč bych někoho volal, když mi stejně nikdo nepomůže?!" a to rozhodně nechci.
Nám se nejvíc osvědčila trpělivost a osobní kontakt. Do 10 měsíců spal skřítek jen s námi v posteli, pak sám začal zvládat i postýlku a dokonce se budil jen 1x za noc. Dvě noci dokonce spal v kuse od 22.00 - 5.00, takový malý zázrak. Jenže pak přišly zoubky a s tím i buzení 6 - 7x na noc a šup zpátky k mámě do postele.
Momentálně usne u prsa/lahev, pak ho bez problémů přeložím do postýlky a spí tak 2 hoďky v kuse. Pak ho zase na uspání vezmu k nám a když se vzbudí a my už jsme v ložnici, vezmu ho k nám a spí s námi až do rána.
Manžel se prý budil celou noc asi do 3 let, já taky nebyla žádný velký spáč. Časem se to upravilo u obou, tak snad i u skřítka. Třeba až vylezou zoubky, bude líp.

Iva
23.10.2006 14:13:43
Tak knížka Dr. Estivilla mi už přišla. Zrovna přemýšlím, co s ní. Je to přesně o tom nechat to dítě řvát neboť jeho řvaní je "neadekvátní" reakce a tudíž na to nebude brát nikdo zřetel. Píše se tam, že v žádném případě !!! nesmíte dítě pohladit po vlasech, max. jen zlehka dotknout ručičky a hned zase pryč ať si klidně neadekvátně řve. Nechovat, nemuckat, nezpívat, neutěšovat . . . A to od 6. měsíce. Takže to je přesně metoda, kterou já dělat nebudu. To to hold ještě chvilku vydržíme.





Helenka ,Jeník 18 měsíců
  • 
22.10.2006 11:29:21
Ahojky,míáme 18 měsíčního syna a je to taky nespavec,ale sám pan homeopat nám řekl,že na Sedaliu je ještě malý...
  • 
20.10.2006 13:21:02
Ahoj Leni a ostatni

rada bych vedela, jak vam to spani a nespani pokracuje.
Mam osmi mesicniho syna, ktery se budi od 11 co hodinu a pul. Nekdy se mi ho podari ukonejsit, nekdy mu dam cucnout caje a kolem 3 a 4 ho nakojim a vratim do postylky. Nad ranem si ho dam na kojeni k sobe, abych si trochu odpocinula.
Meli jsme obdobi, kdy usnul vecer bez pomoci, ale to se zmenilo, jak jsme se prestehovali. Ted ho musime uspavat u pisnicky a vetsinou v naruci a pak sup do postylky. I kdyz usnul sam, budil se v noci uplne stejne.
Vcera jsme ho s manzelem nechali trochu vybrecet, ale vzdala jsem to, protoze brecel uplne hystericky,prilepeny v rohu postylky a bouchal se o ni do hlavy - no hruza! Nebyl pak k utiseni a budil se snad co deset minut a pokud me nevidel tak jecel hruzou a usnul jen kdyz me drzel za ruku(to nikdy nedelal)
Timto jsem na dobro skoncila s metodou vyrvani.Pro nekoho to muze fungovat, ale nas maly to holt moc tezce snasi. Proto bych rada jakoukoli jinou radu a jiny zpusob. Moc dekuji vsem
Blanča
Zuzka
  • 
20.10.2006 8:44:15
nesouhlasim s tim,ze by se melo kojit jen urcitou dobu. Ja kojila sveho syna plne do dvou let,dalsi rok jsme odstavovali v noci a behem ctvrteho roku pil jen pres den. Neznam zadne alergie, syn je velmi inteligentni a citlivy, ale ne ve spatnem slova smyslu. Vztah,ktery jsme si vybudovali je nadherny a sve druhe dite, na ktere se uz vsichni moc tesime, budu kojit dokud bude chtit....
To znamena,ze plne souhlasim s vasim triletym kojenim a nemyslim si,ze by to komukoli uskodilo, tim spis ne samotnemu diteti...
nenechte se zvyklat, i kdyz nekdy je to tezke...
Hanka, Honzík 17.4.04
20.10.2006 0:24:26
přečetla jsem článek a většinu názorů.
Na to, že kojení ve 3 letech je pouze zvyk, musím reagovat.
Našemu chlapečkovi byly před 3 dny 2,5 roku, "díky" tatínkovi spí od 8 měsíce s námi v posteli (máme ji dělanou a je veliká i pro 4...) a hlavně - je stále kojený! Jsme všichni v pohodě a normálně se vyspíme. Honzík si několikrát za noc zakňourá, napije se a spinká dál.
Kojím ráno, před spaním po obědě, večer a v noci + když chce tak někdy i více přes den. Nedělá mi to problém a hlavně vím, že to je pro prcka to nejlepší. Nemoci neznáme - ťuk, ťuk.
A samozřejmě je to i pohodlné. Sice se pořádně nevyspím, ale to není tak důležité. Hlavně, že nám to vyhovuje a malý prospívá.
Určitě to vydržím do 3 let a pak POMALU budu řešit odstavení....
 Příspěvky 110 z 167 [Dalších 157 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.