| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti s televizí v pokojíčku hůře prospívají

 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]
Janina dcera 14 a syn 10
  • 
19.10.2006 12:56:52
Jak už jsem naznačila,jsem zastáncem volné a kamarádské výchovy.U nás neexistují zákazy a příkazy,pouze domluva a vysvětlení proč. Televize mají každé dítě svojí,hry hrajeme všichni,koukají na co chtějí když mají problém to pochopit tak to spolu proberem.Můžu říci,že se učí velmi dobře a já na ně žádné přehnané požadavky nekladu,důležité je,co v životě dokážou ne jestli budou samé jedničky.
Milada.
16.10.2006 23:37:04
No vidis Dito.

Predstav si, ze jsou deti, co ve trech letech nejen ze nezpivaj, ale dokonce ani nemluvej. A tim, ze by ty deti mely line rodice to fakticky nebude :-)
16.10.2006 20:43:21
já chápu, že chceš pro děti to co považuješ za nejlepší. Ale každá odlišnost pak může v kolektivu (třeba ve škole) vadit. Myslíš, že si třeba nebudou připadat méněcenné, když nebudou vědět, o čem se ostatní baví?
Opravdu si myslíš, že televize a PC z principu škodí?
Pokud ano, proč bys jinak na PC sama psala? Dokdy budeš chtít (a moci) odpírat dětem to, co sama dopřáváš sobě?
Dita
  • 
16.10.2006 19:48:06
Mam deti 3 a 5 let. U pocitace v zivote nesedeli. Televize pred nima nebyla v zivote zapnuta. Protoze zijeme v cizine, tak se divaji na vecernicek z DVD. CD a kazetak doma nepoustime. CD s hudbou a pohadkami pouze v aute pri ceste do Cech - 4 za rok. Presto kluk umi ve 3 letech +/- 70 ceskych lidovek a asi 30 trampskych pisnicek nazpamet. A odvypravet klasicke ceske pohadky. Proste cteme a zpivame sami. Myslim si, ze je to o pohodlnosti rodicu. Zatimco moje ceske spoluzacky z vejsky pousti televizi o sto sest a snazi se deti vzdelavat pomoci pocitace. Tady uz prisli na to, ze mene je vice.
b+h
  • 
13.10.2006 0:47:02
Znovu jsem to rekla prilis dramaticky - nevim, proc to nerozvedu lepe do detailu, abych byla lepe pochopena - spise jsem reagovala na vetu, ze maminky diky bohu vychovavaji spise citem a instinktem, nikoliv podle vedeckych vyzkumu.... k tomu jsem myslela, ze nektere matky proste jsou nevyvazene dusevne, protoze mohly projit nehezkym rodinnym prostredim - tudiz "zvrhle" vychovne metody (samozrejme ze mnohokrat za to nemohou a ani "nevedi" ze to tak nema byt) a v tom pripade nekdy nejaky vedecky clanek by je mohl nasmerovat na lepsi cestu - kdyz uz ne na spravnou cestu... samozrejme, ze nektere maminky se ctenim techto clanku to prehaneji a ridi se do puntiku "vedeckymi clanky"... dam priklad - manzel a ja nejsme s pokojeni s tim, co vsoucasne dobe davaji v televizi a tak jsme se rozhodli v urcitem "useku" naseho zivota pro alternativu, zivot bez televize (vybirali jsme pouze videa podle naseho uvazeni) - nase dcera ze svych 11-ti let byla bez televize temer 7 let. Ve skole se vzdy ucila velmi dobre, protoze nam rodicum na tom zalezi a tak na ni dohlizime a kdyz potrebuje pomoci, pomahame... Loni jsme koupili kabelovku a dcera ma povoleno koukat na televizi, ale pouze, kdyz ma vse hotovo. Samozrejme, ze v televizi je spousta "tupych" programu, na ktere taky kouka. Kolikrat radeji pujcime zajimave video a pak kouka s nami. Nekdy me take leze na nervy, kolik prosedi u televize - ALE - stale se uci na jednicky (obcas nejaka ta dvojka), stale je zamestnana svym sportem, stale hraje na hudebni nastroj, a k tomu ji jeste pribily lehke domaci prace. Je pravda, ze ji musim od televize primo tahat, ale predtim jsem ji tahala od knih (jeste stale cte priblizne 1-2 knihy tydne), takze kdyz ji "seberu" televizi nebo pocitac, tak cte. Televizi ma ve svem pokojicku, pocitac take, ktere muze pustit, ale az je vse hotovo.
K tem maminkam, ktere nemely moznost vyrustat ve "zdravem" prostredi (vlastne, copak my vime co je opravdu zdrave na 100%?) a nikdy si to v hlave nesrovnaly, tak bohuzel podle mne vychovavaji podle citu (bez jakehokolkiv cteni nejake literatury o vychove) a to take nemusi byt zdrava vychova - podle me to muze byt nezdrava vychova, protoze televizi pouzivaji jako "nanny", apod. - takze jsem se spatne vyjadrila, kdyz jsem pouzila slovo zvrhla... takze to jenom pro upresneni.... nemyslela jsem to zle
12.10.2006 20:03:48
Ano, popřemýšlet, vzít si z článku co potřebuji, třeba se i obohatit o nové poznatky. Souhlas. Od toho tu ty člaánky jsou.
Jen mě zarazil Tvůj názor, že "cit můž být i zvrhlý a nezdravý".
Proboha, to nechápu. Mluvíme snad o normálních, svéprávných,duševně zdravých matkách. Proč by se neměly řídit citem? Na co jiného by jim byl dán?
b+h
  • 
12.10.2006 19:52:25
ja nevim, ale nekdy vychova spise citem nebo instinktem nemusi byt zdrava... protoze cit muze byt i zvrhly, nezdravy... je dobre obcas pouzit i mozku a treba si popremyslet, co autor clanku chce naznacit - nemusime to prijmout, ale muzeme si o tom popremyslet a podle toho uzpusobit nase vychovne metody...
Verily
11.10.2006 13:36:51
Jo, tak to bude... Ani tak nezáleží na tom kde je TV, jako na tom aby rodiče kontrolovali, na co se dítko dívá. Nevím jak jinde, tohle je u nás třeba jasné. TV je nahoře na skříni a ovladač synek nemá :-), tj. ovládám já nebo manžel, a myslím že málokde si dítě volí program samo. možná je chyba v tom, že takhle to nebylo podáno, já mám vůbc pocit, že tady ty články jsou poměrně často volené tak aby se maminky co nejvíc "posekaly"...
Jinak to o nepříjemnu z ticha jsem psala já, ale taky jsem dál psala že to byl překlep - prohození.
Ticho mi tolik nevadí, vadí mi hudba. Nemůžu vůbec poslouchat rádio, stačí 15-20 minut nějaké hudby a už jsem neklidná, nervozní, je mi to nepříjmné. Ticho mi nevadí, ale při určitých činnostech mě nudí.
Přemýšlela jsem a došla jsem k tomu, že vlastně většina činností které vykonávám mě zas tak moc nebaví. A že když bych je měla dělat v absolutním tichu (pro sebe si nemluvím a rádio = hudba - to už jsem probrala, to nehrozí - tak to bude "pořádnej opruz". Prostě žehlení nebo třeba věšení prádla v tichosti nic moc, jen nutná rutina, ale taková žehlící seance o půlnoci a nějakou tou detektivkou v Tv je prostě fajn strávený čas. Takže je to o tom co je a není příjemné. Já teda nemám samo TV všude, ale konečně mám natažené káblíky na "příposlech" - takže nemám obraz ale zvuk jo. Třeba při více než hodinovém matlání v kuchyni geniální věc... Jasně že když si budu číst nebo dělat něco u čeho se musí víc soustředit tak ticho klidně, ale jak se dělá něco takového míň náročného, včetně mých koníčků (šití, vyšívání) - tak je to lepší s nějakou zábavou. A protože při vyšívání se třeba současně čte špatně :-), tak to holt "odnáší" TV, ono teda najít nějaký zajímavý program na kabelu není většinou takový problém... Takže on se nikdo nekouká, to ne - ale poslouchá, to jo, to jo. Mno a možná má nějaký vliv i to že od pradávna na jedno oko skoro nevidím a na jednu ucho skoro neslyším, takže ke mně ty zvuky pořádně nedorazí :-))).
Hanka
  • 
10.10.2006 23:47:50
Hm, IQ máš pěkné, jen se čtením na tom asi budeš trochu hůř, Lenka psala, že je socioložka, ne psycholožka... (předpokládám, že víš, že to není totéž:-)))
jirka
  • 
10.10.2006 19:56:33
Mám takový pocit, že polovina příspěvků je obhajoba televize a druhá polovina za se úplné zatracení.Většina příspěvků vůbec nereaguje na článek"Děti s televizí v pokojíčku hůře prospívají".Dle mého názoru,se jedná o problém odložení dětí k televizi a to už od útlého věku.Pokud oba rodiče pracují a "nemají čas " se zaobírat dětmi ,ODLOŽÍ je k televizi.Ne z lásky ,ale z pohodlnosti.Pak můžeme jenom pozorovat jak se z dítěte stává nasávač televize.Takové dítě se zpravidla neumí vůbec samo bavit ,neumí si hrát.Což je sice smutné, ale v našich českých domácnostech zcela běžné.Na druhé straně je zde skupina a ne malá,která jinou zábavu než televizní nemá.Jedná se o lidi žijící na vesnicích a samotách.Tam totiž televize zastupoje opravdu mnohdy jediný kulturní zážitek za celý měsíc. Proto si myslím že je otázka postavena špatně.Televize do dětského pokojíčku určitě patří. Je nutné se však zajímat o to co dané dítě na oné televizi sleduje.
 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.