| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malé zamyšlení nad lentilkou

 Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]
Maryam,dcerak 5m
  • 
6.1.2007 0:25:47
Musim potvrdit, ze je pravda, co jsi napsala o te propagande. Tady v USA, kde bydlime, v porodnici davaji domu takovou tu tasku, co si do ni pak muzes davat veci pro mimi na cesty a v ni je vetsinou lahev,umela vyziva v prasku nebo jiz tekuta, pripravena ve flastickach a spoustu letaku a rad pro maminky a to nejen od Nestle. Zde je spousta firem, takto propagujici sve produkty-umelou vyzivu pro kojence. Me samotne domu chodi spusta jejich letaku i s predplacenymi seky na koupi umele vyzivy vetsinou od 1 do 8 dolaru za baleni a taky jsem dostala i vzorky umele vyzivy - 2 krabicky suseneho mleka a to jsem si o to ani nikde nepsala. Jinak vidim hodne matek kolem sebe, co nekoji. Pripada mi, ze je jim pohodlenjsi dat diteti flasku. Ja jsem byla zasadne uz od pocatku tehotenstvi jen pro kojeni. Ani to prostredi, kolem matky, nijak zvlast nepodporuje v tom, aby kojily. I od statu, kdyz nemaji prachy, tak dostanou na umelou vyzivu.
Zora
  • 
12.11.2006 19:07:59
Tak to snad no comment...
Nevím proč na mě obsah Tvého mejlu působí tak militantně a nenávistně...
Mimochodem, dala jsem si tu práci a schválně se zeptala naší dětské lékařky, co mi může nabídnout od které mlíkové firmy.
Kromě kupy reklamních, ale i vzdělávacích materiálů na příkrmy to byly také jednoporcové vzorky kojenckých mlék.
ALE: Nejvvětší bednu měla paní doktorka s mléky Nutrilon 1. Od Nestlé měla pár sáčků Beba 2. Není to náhodou tak, že i u nás je zakázána propagace počátečních mlék, tedy těch s označenním "1"??? Že ti potom nevadí Nutrilon? Možná bychom radši měli řešit naše kojící matky než Afriku...
Kamila
  • 
12.11.2006 18:58:29
Taky potvrzuji, že dobré kojenecké sušenky jsou 100x lepší než rohlík, protože neudělaji v puse nebezpečnou hroudu, ale hezky se postupně rozpouštějí. Mluvím o těch od Nestlé, ony totiž ty od Hera se chovají poněkud jinak.
Mimochodem ty Nestlé sušenky jsou taky výborné na rozpuštění do lahvě s mlékem, doporučuji vyzkoušet.
NIcméně to, že bychom 6 měsíční dítě neměli při konzumaci ČEHOKOLIV nechávat bez dozoru, to je snad jasné každýmu, ne? :-)
18.10.2006 14:30:43
Tak to já proti Nestlé teda něco mám. Tahle společnost se chová tak neeticky, že barvičky v lentilkách jsou ještě slabá káva.

Kopírováno z diskuse "Kojení" na www.lide.cz:

"Může být produkt, který vyžaduje nezávadnou čistou vodu, dobrou hygienu, dostačující rodinný příjem a gramotné rodiče, aby mohli postupovat podle návodu, řádně a bezpečně užíván v oblastech, kde je voda kontaminována, splašky jsou vedeny ulicemi, kde je neuvěřitelná chudoba a vysoká negramotnost?

V roce 1978 firma Nestlé připustila, že ne. Naneštěstí, když se dnes zeptáme na totéž, odpověď je stále stejná: "Ne."

Dle údajů WHO a UNICEF zemře každoročně okolo 1,5 milionu dětí, protože nebyly kojeny. Na mnoha místech světa nekojit znamená volit mezi životem a smrtí. Tam, kde je voda nebezpečná, příprava umělé výživy rovná se vystavování kojenců infekcím nejrůznějšími bakteriálními onemocněními, nejvíce obávanou diareou (průjem), která má za následek dehydrataci a následnou smrt tisíců kojenců ročně. A další miliony dětí trpí infekčními nemocemi a podvýživou, nikdy nedosahují svých možností, protože nebyly kojeny. Celosvětový pokles kojení a následující nárůst „komerčněgenetické podvýživy“ jsou částečně přisuzovány agresivní marketingové kampani průmyslu produkujícího náhražky mateřského mléka, dětské umělé výživy a dětské potraviny. Aby čelila tomuto nebezpečnému trendu, schválila WHO mezinárodní obchodní kód, navržený pro ochranu kojení a zajištění řádného užívání náhradní stravy, pokud je to nutné.

Takzvaný Mezinárodní kód stanovuje striktní směrnice, jež nedovolují propagaci kojenecké výživy na veřejnosti, propagaci kojenecké výživy v celém zdravotnickém systému, přímý kontakt mezi společnostmi tuto potravinu vyrábějící a matkami, a zajišťuje řádné označení produktů, které popisuje výhody kojení a nebezpečí kojení z lahví.

Navzdory faktu, že Nestlé slíbila, že se přizpůsobí Mezinárodnímu kódu WHO, rozděluje společnost velké množství kojenecké výživy zdarma do porodnic a na novorozenecká oddělení, distribuuje výživu zdarma těhotným ženám a čerstvým matkám, mylně informuje o krmení kojenců a snaží se nalákat pozornostmi a dárky pracovníky ve zdravotnictví. V Bangladéši, Brazílii, Mexiku, Rusku a Jižní Africe dostávají v nemocnicích matky a novorozeňata bezplatné vzorky Nestlé výživy. Zdravotníci dostávají dárky jako například pera, kalendáře a stolní sady v Chile, Kolumbii, Španělsku a Zimbabwe, na Vánoce jsou zaměstnanci zdravotnictví podpláceni dárkovými koši od Nestlé.

Firmě je dobře známo, že náhradní výživa je v chudých částech světa nebezpečná. Tak proč tedy své produkty propagují právě tam? Nemilou pravdou je, že každá kojící matka představuje pro společnosti s umělou výživou konkurenci. V čem se stala tato hra smrtelně vážná je, že se Nestlé snaží odsoudit matky na celém světě do spolku nebezpečných stravovacích praktik.

Jako největší producent dětské výživy na světě stanovuje firma Nestlé standarty pro toto odvětví průmyslu. Aktuálně, raději než aby šla dobrým příkladem, je největším porušovatelem Mezinárodního Kódu WHO. Účastníci Bojkotu společnosti Nestlé odmítají kupovat jakékoliv produkty této firmy, aby zapříčinili jakýsi tlak na společnost tím, že po světě šíří špatnou publicitu a snižují poptávku. Tento Bojkot bude propagován a zveřejňován do té doby, než bude Nestlé donuceno změnit svou obchodní taktiku a začne jednat eticky."

(originál v angličtině je na www.ibfan.org)

Smutné, když si člověk uvědomí, že první umělé mléko bylo vyrobeno zakladatelem této firmy právě proto, aby zachránilo život dítěti, které nemohlo být kojeno...:-(
Moc se omlouvám za tu délku, ale myslím, že je to důležité...
Ewcia
apolena+ Dada 2 roky
  • 
10.10.2006 14:25:38
Nevím jestli to tady již nezaznělo, protože předcházející komentáře jsem nečetla. Ale podobné hrůzné zjištění jsem měla , když malý se v obchodě domáhal jogurtu s lentilkama od Danone(Princ). Tady je těch Eček, pro změnu 10. K Danone mám vrozený odpor, pro jejich masivní a hlavně lživou reklamu, jejich výrobky zásadně nekupuju ( což je samozřejmě moje věc), ale těch 10 Eček v jogurtu pro děti mě tedy fakt dostalo.
Apolena
Žabža
  • 
8.10.2006 16:24:33
Ještě jednu poznámku k pití týden otevřeného mléka. My doma kupujeme UHT ošetřené krabicové mléko ne proto, aby mohlo být týden otevřené a stále pitelné, ale proto, aby déle vyrdželo NEOTEVŘENÉ ve sklepě a nemuselo se pro něj neustéle běhat do obchodu.
A k biomléku: Podle mě je zdravější (což si myslím, že aspoň o trochu je)než krabicové mléko, ne kvůli tomu, že se jinak upravuje, ale proto, že pochází od krav, co se mohou volně pást a ne od těch, co jsou chovány ve velkochovech a krmeny vším možným (a možá i nemožným).
Mě osobně se dělá z plnotučného krabicovvého mléka špatně, ale stejně tučné biomléko mi vyloženě chutná.
Toť můj názor :)
Iva
  • 
7.10.2006 23:37:39
Tak to mě fakt vytočilo. Myslím když jsem si na jogurtu přečetla všechny ty sajrajty co v tom jsou, éčka atd. To je fakt sprosťárna, pojmenovat to takto. Ještě víc jak u lentilek, u sladkostí tuší všichni, že by toho neměli dávat dětem dost. Ale u jogurtu? Navrhuju přejmenovat na Macechu!!!!
first ( Honza 20 a Léa 5 )
  • 
7.10.2006 10:33:14
Mozna Te to, pobavilo ( mezi nami, myslis, ze kravy opravdu od prirody "vyrabeji" mleko pro cloveka ? To ze si z nej pripravujeme jine vyrobky, je trochu o necem jinem, ale o tom treba jindy )mne zase prekvapila Tva veta : bolesti zad, kloubu, alergie, prujmy, zacpa...to ma od urciteho veku kazdy ...hm, ja tedy ne a znam takovych vice.
Nepsala jsem zminku o mleku proto, abych ho nekomu znechutila, ani proto, ze me deti jsou nemocne a "chci si to nejak zduvodnit" (??? ). Ke Tve vete , nikdo nevi z ceho jsou alergie, nezlob se, ale to jiz vi rada lekaru i vedcu a neni to zadne tajemstvi..
Jestlize nekdo pije 2 litry mleka denne a je zdravy jako ripa - tim lepe. Pojem " zdravy " je zase veci nazoru - spouste jedincu pripada casta ci " ranni " ryma nebo zacpa normalni stav.
Zajimave veci o jiz tolik diskutovanem mleku pise Mudr Josef Jonas v knize Tajenky zivota - kniha prvni, stran 54 a dale..
Nejde ani o dospele, ale o deti, ktere vetsinou musi jist ci pit, co je "momentalne zdrave" podle verejneho mineni.
Olina
  • 
6.10.2006 18:54:11
Ty látky, co jsi vyjmenovala, mají taky své označení v "éčkách".
Když Ti někdo napíše "karagenan", tak si hned mysíš, že je to neškodné?
Veškerá konzervace s sebou nese rizika.
Jana
  • 
5.10.2006 23:45:11
Ano četla jsem pozorně všechny Vaše příspěvky a dospěla jsem k názoru, že s Vámi nemá cenu diskutovat.
 Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.