| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věděla jsem, že tohle se vydržet nedá

 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]
marie, malý syn
  • 
26.11.2007 23:21:04
bohužel, za minulého režimu nebylo pomoci, dokud agresor obeť nezabil, nic se mu nestalo... jakékoliv zranění oběti "nešlo" agresorovi dokázat, neboť oběť se bála o život a nic oficiálně nenahlásila... bylo to nepředstavitelné... kdyby nic jiného, tak už kvůli této absolutní bezmoci jsem komunistický systém nenáviděla už v osmi letech, když jsem zjistila, že s dospělými v tomto systému naprosto NIC nehne - nikde žádná pomoc, jen lhostejnost k člověku a k životu... tu lhostejnost jsem nevědomky "převzala" i já, když jsem se pokusila o sebevraždu... díky bohu už dnes existuje pomoc, možnost volby - žít
  • 
3.10.2006 19:31:09
Ahoj Micinko,
pro tebe at se ti trochu odlehci...take bych se bala prestehovat nekam do ciziny, kde znam jedineho muze a to je muj partner....kdo vi, co se muze stat??? Hodne bych si to rozmyslela.
Byt tebou, nehazim flintu do zita...ten pravy, o kterem muzes rici, ze by sis s nim prala mit deti se urcite objevi. Tak preji hodne stesti:-)
  • 
3.10.2006 17:27:44
Ahoj Kajo,
je to sice uz pres patnact let, ale co sleduji nasi pravni instituci, tak co se tyce tyrani deti, maji oci zavazane.
Tehdy to opravdu tak bylo...nikdo z pribuznych krom matky, ktera mela dite ve vychove nemohl jit na policii a podat trestni oznameni kvuli tyrani deti. Ani prarodice...bohuzel.
Takze je treba bud premluvit matku ditete, aby se vzpamatovala, nebo pri nejake hadce, ci zjisteni, ze ted zrovna je dite tyrano, jako sousedi zavolat policii.
Nepomuze to v tom, ze by ho ochranili, pokud matka bude rikat, ze treba spadlo ze schodu, ale uz bude socialni urad vedet, ze ma byt ostrazity.
Preji hezky den.
  • 
3.10.2006 17:19:59
Ahoj stastna maminko...je mi lito, kdyz slysim, ze nekdo byl na tom stejne, nebo hure, nezli ja. Take ti preji hodne stesti..myslim, ze by si rodice meli uvedomovat, ze vse, co delaji se promitne do zivota jejich deti.
Mej se krasne v zivote a na to, ze tva mamka vzala zpet nekoho, kdo ti tak ublizoval radeji nemyslet, je to hrozna vec.
Hela
  • 
2.10.2006 18:15:01
Neboj ten pravý přijde.
Přeju hodně štěstí vám oběma.
Hela
  • 
2.10.2006 18:12:40
Jájo mohu se zeptat ?
Psycholožka doporučuje nebo schvaluje nebo co ? aby ses stýkala se svou rodinou i když ti to je nepříjemné. Neřekla ti, když nechcete nedělejte to ?
A proč ? Kvůli vám nebo rodině obecně nebo dětem, aby měli prarodiče ?
  • 
27.9.2006 19:30:53
Jsem překvapená!Já myslela že můj osud je nejhorší , co je možný. Moje matka byla alkoholička a můj otec cholerik, vražeńá kombinace. Holka ty sis užila!Ale už je to pryč, žiješ svůj krásnej život, to je fajn.
Lynn, dvě děti
  • 
27.9.2006 18:16:53
Z tvého příspěvku je mi velmi úzko, protože jsi týrání musela čelit úplně sama. Přeji Tobě a podobně postiženým ženám hodně síly v dalším životě, pevné zdraví a jen samé krásné věci. Měla jsem v dětství problémy s otcem kvůli častým scénám spojeným s jeho alkoholismem (k bití nedocházelo, jen sem tam facka mamince, jen se jím vyhrožovalo), ale čelila jsem tomu všemu pohromadě s maminkou, která jeho chování odsuzovala. Vůbec si neumím představit tvoji situaci, když si vzpomenu na to, jak bylo mnohdy úzko mně, jak jsem měla dlouhodobě poté snížené sebevědomí, a to mně nikdo netýral fyzicky a měla jsem podporu maminky a celé širší rodiny... Opravdu Ti přeji už jen samou pohodu a štěstí.
  • 
27.9.2006 15:50:05
Jo, to je teda veliký kus pravdy, že nikdo, ani můj muž, nemá právo mě nutit dělat něco, v čem se necítím svobodně. Nenachat si od kohokoliv cokoliv diktovat je totiž pro mě začátek toho samého kolotoče, ze kterého jsem vystoupila. Je mi líto, že nás je tu tolik, kteří můžou o násilí mluvit z vlastní zkušenosti, a přesto se musím připojit.
Dětství jsem prožila relativně šťastné asi jen v době od 1. do šesti let. V jednom roce nás totiž opustil můj otec (jestli mu tak mám říkat) a v šesti přišel otčím. Myslím, že bylo moc dobré, že maminka od svého prvního muže utekla, protože staršího bráchu málem prohodil oknem 11. patra (jako dvouletého), mamču mlátil, žezal, trávil plynem a znásilňoval. Našla si jiného, bohužel ten začal jako malou holčičku przměnu zneužívat a týrat mě. Tvářil se navenek jako nejlepší otec, až si získal její důvěru a ona klidně chodila na noční. O tom bití jí řekla až moje dětská lékařka, které se podlitiny pokrývající většinu povrchu těla nechtěly líbit. Maminka mě ani nekoupala, tak na to nemohla přijít a já jsem měla strach, že by to bylo ještě horší, kdybych se svěřila. Dospělým jsem nevěřila. Později, asi ve dvanácti, se to už nedalo vydržet a pokusila jsem se o sebevraždu. Nevyvedla se. Týrání pokračovalo. Než jsem poznala manžela. Doslova mě odtud vysvobodil. Rodiče mně vydědili a na svatbu mi přijeli jenom vynadat. Můžu říct, že po všech psychiatrech, antidepresivech a terapiích mi nejvíc pomohla kniha Clarissy Pinkoly Estés: Ženy, které běhaly s vlky. Kde popisuje nespoutanou podstatu ženské povahy a její návrat k vnitřní svobodě. Fakt moc doporučuju a přeju hodně štěstí na další cestě životem všem obětem domácího násilí! Lu
24.9.2006 19:00:12
když sem četla tvůj článek, měla sem oči plné slz. Ikdyž sem nebyla tolik bita jako ty a mámin druhý partner si chtěl plést dceru a partnerku, máme mnoho společného. Taky si z dětství pamatuju minimum, od "rodiny" sem odešla hodně brzo a se stejným přesvědčením. !NIKDO NESMÍ UBLIŽOVAT MĚ ANI MÝM DĚTEM!!!

Jsem už hodně let vdaná a vpodstatě spokojená. Nemáme žádné velké konflikty a snažíme se s dětma domlouvat. Přeju všem co neměli zrovna šťastné dětství, aby měli dostatek sil a lásky, které vloží do své rodiny a do svých dětí :-)
 Příspěvky 110 z 51 [Dalších 41 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.