| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dudlíková zkušenost

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
JANINA
  • 
5.1.2009 18:30:43
MOJE PRVNÍ DCERA "FLUSLA" DUDLÍK PŘESNĚ PRVNÍ NOC, CO JÍ NAROSTL PRVNÍ ZUB. OD TÉ DOBY HO SAMA NECHTĚLA. DRUHÉ JSOU TEPRV DVA MĚSÍCE, ALE TA ZASE MOC NEDUDÁ. POCUCÁ SI, A KDYŽ ZJISTÍ, ŽE Z TOHO NIC NETEČE, PROSTĚ HO PLIVNE, NEBO U TOHO USNE A PLIVNE HO ZE SPANÍ.
ALE POPRAVDĚ TAKY JSEM ZVĚDAVA, JAKÝ BUDE MÍT DRUHÁ PŘÍSTUP K DUDLÍKU V POZDĚJŠÍM VĚKU, S PRVNÍ JSEM TO MĚLA JEDNODUCHÝ A ŘÍKÁ SE, POKUD JE JEDNO DÍTKO ANDÍLEK, DRUHÝ JE ĎÁBLÍK....
Majda + Péťa 6
  • 
29.1.2007 13:52:27
Po přečtení tohoto povídání se mi nejdřív vybavila moje kamarádka, která své dceři nemluvněti také vlastně takto vnutila dudlík- navíc to dovedla k dokonalosti tím, že před vložením do pusinky ještě namočila dudlajs v medu.
Po nějakém čase trávili noc tak, že mezi postelí a postýlkou byl plech na pečení, v něm tenká vrstva medu a v něm zapícháno asi dvacet dudlíků. Jak noc ubíhala, ubývalo dudlíků v plechu a přibývalo ocucaných a vyplivnutých dudlíků zapíchnutých v koberci. Moc se nevyspali ani jeden a navíc ještě každé ráno drhnuli zalepený koberec. Já jsem si říkala, že na dudlíku konec konců není nic špatného a když to prcka uklidní, tak proč ne. Ze začátku to taky tak bylo, Peťula si zadudal a usnul. Ve dvou letech jsme ale s překvapením zjistili, že odmítá dudlík vyndat byť jen na několik vteřin z pusy i ve dne, a když už náhodou nedudlá dudlík, tak chodí s lahví dudlajíc její dudlík a láhev mu volně visí z pusy. Blížily se třetí narozeniny a termín nástupu do školky a bylo jasné, že to budeme muset nějak řešit.
Po mnoha a mnoha odkladech, jsem se na chalupě najednou odhodlala a šli jsme všechny dudlíky hodit do lesa zvířátkům (nevím teda, k čemu by jim dudlíky byly). Péťa je do lesa s velkou vervou naházel - já potom potají pečlivě posbírala - co kdyby.
V hrůze jsme čekali na večer - a nic, jednou řekl dudlík - já na to - mají ho zvířátka a byl klid. Takže všechno má svůj čas a je možná lepší to nelámat přes koleno a když už jsme ty mrňata na ten dudlík navykli, tak jim taky dejme čas dospět k tomu, že už ho vlastně nepotřebujou.
Ivana, Evička 1 měsíc
  • 
19.11.2006 11:00:27
Dneska jsem si sedla k počítači, abych se něco dozvěděla, jak je to s dudlíkem, když kojím. Důvodem bylo to, že Evičce už naprosto ustoupila kojenecká žloutenka (a s tím i únava) a začíná mít potřebu se družit a to hlavně se mnou jako se svojí milovanou maminkou. Spočívá to v tom, že asi tak polovinu dne chováme a prsíčka jsou její favoriti a chce prostě sát. Včera večer jsem měla krizi a už jsem jí říkala.... Evo, tak už toho bylo opravdu dost!!! To mi samozřejmě k ničemu nebylo, protože Eva tomu prd rozumí.
V noci jsem se trochu vyspala a ráno bylo opravdu moudřejší večera. Už s lepší náladou. Evičku nakojím a prostě ji chovám a kojím tak dlouho dokud neusne a nevydrží v postýlce. Přemýšlím, že zakoupím šátek, abych si ji mohla k sobě uvázat a chodit s ní po bytě. Je otázka, jak dlouho to půjde - hlavně kvůli váze.
Sleduji všechny ty diskuse o dudlíkách a každý má svou pravdu. Zase se mi potvrdilo, že člověk se má řídit tím, co vyhovuje jemu a řídit se svými pocity a dělat věci jak to cítí on sám. Co je dobré pro jednoho není dobré pro druhého a bohužel (nebo bohudík) neexistuje absolutní pravda.
Jak budu tedy postupovat dál? Zatím nevím. Nechám se prostě unášet tím vším a uvidím, jak to společně naše rodinka vyřeší.
Jinak jsem přesvědčená o tom, co jsem si vybudovala už během těhotenství, že každá žena je silná a chytrá a právě ona rozumí nejlépe svému miminku a moc dobře ví, co má dělat. Jen si nesmí přečíst moc "chytrých" knih a článků, aby tuhle její sebedůvěru někdo zbytečně nahlodal. Přeji všem hodně štěstí a pevné nervy.
Jana, syn dudákový závislák
  • 
16.10.2006 14:05:43
Mám syna, 26 měsíců, dudák máme jen na noc, tak jsem zkusila kouzelného dědu, který si ho odnesl pro menší děti. Vydržela jsem to deset dní. Desátou noc už mi praskly nervy. Můj syn měl o půlnoci již několikáty asi hodinový hysterický záchvat. Vypadal jak na konci svých psychických sil. Selhala jsem a dudák jsem mu na spaní zase vrátila. Teď se hrozím, že se ho v nejbližších letech vůbec nezbaví. Co je správně? Vzít mu ho a vydržet pláč celé noci a hlavně při usínání tvrdě za každou cenu nebo mít pohodové dítě závislé na dudáku třeba do 5-ti let s možností křivých zubů? Nechcete někdo poradit? Předem dík!
Martina,syn 1 rok
  • 
11.9.2006 21:16:45
Ahoj Rado, ta knížka se jmenuje Nejšťasnějsí miminko okolí a napsal ji Harvey Karp. Je to spíše věnováno prvním třem měsícům dítěte. Je tam plno zajímavých názorů, ale já jsem si odnesla hlavně tu informaci o dudlíku. Ještě se tam píše, že aby se dítě naučilo usínat samo, má se pokud usne s dudlíkem za minutku až dvě probudit, a pak nechat usnout bez něho, když začne plakat, tak se máte snažit ho utišit jinak. Tohle jsem, ale nezkoušela, tak nevím. Mějte se hezky. A ať se vám to brzy podaří.
Rada, 6 mes.klucina
  • 
9.9.2006 22:12:59
Ahoj, díky za radu. A nevíte jak se jmenovala ta kniha? Taky bych se ráda nechala poučit :-). Protože už mě to zas malinko zvrtklalo, jsem jediná kdo bojuje proti jeho plači po dudlíku jinak než dudlíkem. Navíc mi i paní doktorka řekla, že do 2let máme času dost. To se mi moc nechce. Díky
9.9.2006 8:34:50
Naše Viktorka měla od 9. měsíců dudlík jen na spaní a v 21 měsících jsme jí ho vzali. Řekli jsme jí, že ho sebral čert, že má v postýlce spoustu plyšových kamarádů a ti ji hlídají. První a druhý večer hůř usínala, ale konečně po roce a třičtvrtě spala celou noc a od té doby stále spí. A nevidím, že by si dudlík nějak nahrazovala.
8.9.2006 23:24:14
My se u staršího syna zbavili dudlíku až těsně před 3.rokem (mezitím ho skoro rok neměl, pak ho našel a zase začal), když jsme ho na mikulášské besídce vyměnili s andělem za dobroty. A od té doby byl klid.
Mladší syn dudlík vůbec nechce, takže to asi ani řešit nebudeme muset, zato ručičky...:-(
Martina,syn 1rok
  • 
5.9.2006 22:25:16
U nás se osvědčilo odnaučovat dřív. Zkusila jsem to podle jedné knihy už po čtvrtém měsíci, když odezněly koliky a povedlo se to během 2 dnů. Nejdřív jsme zrušili dudlík přes den v kočárku a pak už ho v noci ani nechtěl. Četla jsem, že prý nejjednodušší je odnaučit do půl roku, tak 4-5 měsíc, pak už si prý děti vytvářejí na dudlík citovou vazbu. Nám to šlo bez problémů a dudlík nám nechybí.
jana
  • 
5.9.2006 14:23:30
Také se musím připojit k těm,které by raději dítě s dudlíčkem.Malá by pořád dudala, ale nic jiného než prso nechce a to naše sbírka různorodých dudlíků je úctyhodná.Tak já už mám úplně rozžužlané bradavky a ona ve dvou měsících přes 6 kilo.Navíéc nechce ani lahvičku ani kloboučky.
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.