| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Po příchodu z porodnice

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
hanka + matěj
  • 
6.8.2009 19:58:23
Když čtu všechny ty příspěvky, tak musím svého manžela vynést až do nebes. Nejen, že mi pomáhal při porodu a při pobytu v porodnici ale po návratu domů mi pomáhá dál. Chodí sice do práce, takže pomoc spočívá spíše v zařízování na úřadech (vyzvednutí rodného listu, příhlášení na pojišťévnu atd.) nebo v nákupech ať už potravin nebo věciček pro Matěje. V noci, když se malej probudí, je hned vzhůru a buď se ho snaží uklidnit nebo vzbudí mne (mám spánek jak dřevorubec), že je čas jídla. Když jsem zjistila, že mám problém s mateřským mlíkem, v porodnici jsem se nerozkojila a ani teď, týden po návratu z porodnice stále mléko nemám, tak mne manžel ukliďnoval, že to není tragédie, že spousta dětí vyrostla na umělé výživě a že je pro malého nejdůležítější abych byla v pohodě a ničím se nestresovala. Vzhledem k tomu, že mi malej při porodu natrhl pochvu, tak jsem "zaštupovaná" jako ponožky, tak pohyb první dny po porodu byly pro mne horor a po návratu z porodnice, jsem ani doma nemohla pořádně chodit, sedět ani ležet, manžel si vzal dovolenou a staral se o vše. Doufám, že takových tatínků je více!!!!
Irca
  • 
2.3.2007 10:04:31
Musím se zastat pisatelky z předchozího příspěvku, mám tu samou zkušenost, nemohla sem se bolestí ani otočit na posteli, prvních 14 dní sem v podstatě jen ležela a i tak sem cítila velké bolesti, hlavně večer. Ještě po měsíci jsem jizvu cítila. Každý člověk je individuální a každý se hojí trochu jinak. Mrzí mě, že je nástřih a šití často bagatelizováno a když dáte najevo bolesti, pěkně si to odnesete, od personálu i ženských, které měly štěstí a hojili se míň bolestivě.Porodila sem v deset večer a ráno v šest mi sestra na pokoji vynadala, že si mám uklidit tašku do skříně, protože přijde pan primář na vizitu.A co jako, měla sem se po...?Tahat se s taškou po šití kvůli primáři?Osobně bych raděj podstoupila císař, ušetřená bolestí po porodu a hojila bych se asi stejně dlouho jako s tím pitomým nástřihem.
anonymka
  • 
4.9.2006 10:46:57
to mi nedošlo, že to opravdu tak chlapi mohou brát. já se setkávám spíše s tím, že ženy ani nechtějí, abych chlap něco doma dělal, když to nedělá "stejně dobře jako já", to si to radši udělám sama. a hnát ho k nádobí stylem "nevidíš kolik mám práce, jdi umýt nádobí!" také není ideální stav věcí.
na tu vaši stížnost, že vlastně nevidí co doma děláte nezbývá než nechat ho doma samotného a večer rýpat, proč nemá umyté nádobí, proč nejsou uklizené hračky a že chcete večeři, když měl tu dovču!, atd. on možná půlden může stačit. často jsou na tom ti muži stejně jako vy první den po porodu.
ale primárně si myslím, že jak je člověk nenaučí ze začátku, pak už se to těžko řeší. i když zase na vaši obranu chápu, že po příchodu z porodnice ani člověk nemá určitě náladu něco řešit, to asi je lepší jít to udělat než se s někým dohadovat..
ec
  • 
4.9.2006 9:25:48
To me mrzi, a co jsi zkousela?
Pruhovaná
  • 
3.9.2006 22:15:27
Tak předchozí reakci se říká eufemismus - já bych neřekla necitlivý, ale blbec jako vyšitej... co je to za chlapa???
Sisi
  • 
1.9.2006 8:32:11
Zkus, asi nám totiž nezbývá nic jiného, než zkoušet. Zrovna včera jsem něco zlusila, ale opět se to obátilo proti mně.Tak asi budu mlčet, jenže jak se znám, dlouho to nevydržím. Tak všem hodně štěstíčka.
ec
  • 
31.8.2006 11:41:07
To je prave ono. Ze materska dovolena neni jaksi DOVOLENA v pravem slova smyslu. Ale to se mi tomu mymu chlapovi nejak jeste nepodarilo vysvetlit.
Je to tezky, snazim se byt chapava, vim, ze je z prace unaveny a ze on je ten kdo ted nosi domu penize. Ale ja prece nesedim doma jen tak, ze bych pila kafe a chodila po obchodech a utracela ty Jeho penize ktery on tak tezce vydelava.
Jenze bohuzel nevim co s tim. Placem se nic nespravilo a ani vazne rozhovory nezabraly.
Co je na tom vsem jeste LEPSI, je ze u nas doma ja jsem ten optimista a muj muz pesimista. Takze kdyz kazdy den prijde domu z prace se spatnou naladou a tou svou nekonecnou unavou, tak ja po celem dni kdy jsem taky unavena, ikdyz vsechny sve povinnosti uz zvladam v pohode a nemam pocit, ze neco nestiham... mam jeste jeho utesovat a chlacholit...
A to jeste cely vecery doma posloucham o ty praci.
Nevim co s tim.
Napadlo me, ze by si mohl promluvit s nekym zkusenym, jako treba s tatou, jenze to neni tak uplne dobry napad, protoze na svyho tatu on neda, nemaji dobry vztah a navic jsou si v tomhle hodne podobny, protoze tchyne je v invalidnim duchodu a taky dela doma vsechno, tak to by asi neslo a nikdo jiny me nenapada. Mozna svagr, zkusim to.
Sisi
  • 
31.8.2006 11:25:39
Mám taky takový pocit, ta poslední věta je opravdu výstižná.Věřím, že to nemyslí zle,oni jsou o tom prostě přesvědčeni a berou to jako samozřejmou věc.Ale jak je nakopnout, aby.....?
nenymka
  • 
31.8.2006 9:45:08
Pozor, ale zapomínáš na to, že "dokud chodili oba do práce". Dost chlapů si myslí, že mateřská dovolená je skutečně DOVOLENÁ a ženské naopak pomáhat se vším přestanou, protože ona je přece na dovolené a má času dost, tak proč by oni chudáci, co chodí DO PRÁCE doma něco dělali??? I když předtím to v pohodě dělali a přišlo jim to spravedlivé. Ale válet se celý den doma a ještě chtít od partnera, udřeného jako koně z práce nějakou pomoc, to je prostě do nebe volající, že jo. :-)))
ec
  • 
31.8.2006 9:37:30
mohu jen souhlasit
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.