| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaká já asi budu máma...

 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]
zdenca&danny
  • 
15.9.2006 0:43:12
poslouchej neco Ti tedy reknu:Jsem jedna z tech co by o me rekli-namyslenych??To ze jezdim v medouru a ziji v baraku,maly chodi do soukrome skolky...muzu pokracovat-neznamena,ze jsem namyslena-NEJSEM nad nikym jsem se nikdy nepovysovala a ani nehodlam vsechno jsou to jen veci-majetek!!To se neda srovnat s lidkou uprimnosti,inteligenci.To z nas delaji lide jako ty (ty namyslene fifleny,ale proc??)Ja si na nic nehraji,jsem rada ze mam uprimne kamaradky a dala bych za ne nevim co...hodne si vazim jejich pratelstvi jelikoz jsou NORMALNI tak jako ja..nemusi jezdit v medaku,nemusi mit nic staci dobre srdce a mit si o cem povidat...
Zuzana, Petřík
  • 
13.9.2006 15:16:19
Nečetla jsem názory ostatních.
Ale toto moc dobře známe. Stačí jít s malým po městě a vidím ty odsouzející pohledy maminek-paniček (ten chudák, jak je oblečený, zase brečí! a pod.). Úplně jim to čiší z ksichtu.Taky v dětských klubech jsem si dík malýmu užila, protože jako jediný tam nemluvil a ještě byl o hlavu větší než jeho vrstevníci. (chudáček, asi ňákej opožděnej!).V cizím městě si těžko najdete kamarádku, většinou jsou spárované a dokonalé.
Ale ať si trhnou nohou a užijou si své "dokonalé" životy.
1.9.2006 18:06:37
Mam kamaradku a je take tehotna jan o 2 tydny min,a jeji nazory mi nici.Treba ty jeste nemas jmeno to uz musis vedet.Jakto ze to nedelali tohle vysetreni mas spatneho doktora.Tohle bys nemela v tehotenstvi jist ci pit.......Takze az bude mama bude to asi stejne jako v clanku.Ja si myslim ze kazdy si to dela po svem i detisky jsou kazde jine tak pro ne nemuze byt stejne meritko tipu ty to neumis to je spatne.
1.9.2006 18:06:26
Mam kamaradku a je take tehotna jan o 2 tydny min,a jeji nazory mi nici.Treba ty jeste nemas jmeno to uz musis vedet.Jakto ze to nedelali tohle vysetreni mas spatneho doktora.Tohle bys nemela v tehotenstvi jist ci pit.......Takze az bude mama bude to asi stejne jako v clanku.Ja si myslim ze kazdy si to dela po svem i detisky jsou kazde jine tak pro ne nemuze byt stejne meritko tipu ty to neumis to je spatne.
1.9.2006 18:06:22
Mam kamaradku a je take tehotna jan o 2 tydny min,a jeji nazory mi nici.Treba ty jeste nemas jmeno to uz musis vedet.Jakto ze to nedelali tohle vysetreni mas spatneho doktora.Tohle bys nemela v tehotenstvi jist ci pit.......Takze az bude mama bude to asi stejne jako v clanku.Ja si myslim ze kazdy si to dela po svem i detisky jsou kazde jine tak pro ne nemuze byt stejne meritko tipu ty to neumis to je spatne.
Kašú
  • 
31.8.2006 9:59:04
Protože se dítě v životě srovnávání nevyhne (v rodině, na pískovišti, ve školce i ve škole, mezi spolužáky, později jako dospělý v práci...), je podle mého názoru potřeba ho na kritiku zvykat. Nevychovat z něj pokojovou květinku, která se nervově zhroutí, když jí někdo řekne, že nemá ADIDASy nebo neumí kotoul vzad. Nikomu není příjemné, když je kritizován, matce s ohledem na její přirozenou ješitnost (přeci jsem neporodila nějaké nedochůdče!). Dítěti to samozřejmě taky vadí, i když to není z počátku zjevné, protože kontakt s okolím má zprostředkovaný přes matku. Je proto důležité, aby to malé dítě cítilo, že matka si je jistá (jeho výchovou počínaje a jeho osobností a dovednostmi konče) a má zdravé sebevědomí, které se projevuje tím, že jej nepotřebuje neustále aktivně s jinými porovnávat a že ji ani nerozhází názor odlišný od toho jejího či porovnání s jiným dítětem.
Druhý rozměr této otázky je, jakými lidmi se obklopujeme. Možná je problém v tom, že matky jsou jako celek mnohdy házeny do jednoho pytle a předpokládá se, že díky jednomu společnému znaku (= přibližně stejně staré dítě) si budou automaticky rozumět. Přitom na písku se kolikrát sejde celá směs různých lidí, aniž se bere v úvahu, zda by si vůbec jako lidé měly co říct, kdyby dětí nebylo. Zkrátka - je to celé o vzájemných sympatiích, o potřebě obklopovat se lidmi s blízkými názory, hodnotami i životním stylem.
Možná Meluzína se zbytečně úzce identifikuje s rolí matky, což jí bere sebevědomí. I po narození dítěte zůstane člověkem - osobností.
29.8.2006 19:42:55
Promiň Monty, ale já jsem tu nečetla nic o tom, že by se řešil problém o emocionálně frustovaných bohatých dětech (je pravda, že jsem příspěvky nečetla všechny, jen jsem některé namátkově shlédla). Mluvilo se o tom, že některé matky se záměrně povyšují prostřednictvím svých dětí nad jiné. Já osobně si myslím, že jako matky jsme si všechny rovny. Všechny v podstatě prožíváme se svými dětmi to samé, ať je to v teplácích od Vietnamců či ze značkových obchodů. Všechny řešíme problémy co s dětmi, když zlobí, když v noci kňourají, volají maminku a my se nemůžeme vyspat. To jsou samozřejmě jen příklady za vše. A myslím si, že ty matky které se jakoby povyšují na druhé, tak to dělají proto, že jsou samy z něčeho frustrované. Tu frustraci si tímto způsobem vybíjejí a snaží se jí tímto způsobem zbavit. Ale jen tu svou frustraci zakrývají a pohřbívají pod úspěchy svých dětí.

Co se týká toleranci ke konzumnímu stylu života, tak si myslím, že konzumní styl života není jen otázka bohatých lidí. V úvodu svého příspěvku totiž píšeš, že by se toleraci ke konzumnímu stylu života měli naučit i ti, kteří se díky neschopnosti nebo životní filosofii rozhodli ho nevyznávat. Určití lidé jsou schopní a bohatí, lze před nimi jen smeknout, ale někteří se stali schopnými a bohatými i protizákonně. Taky před nimi můžeme v určitém směru smeknout, ale někdo nemá žaludek na to, aby lidově řečeno "kradl a podváděl". Konzumní život vyznávají i lidé z chudších vrstev. Stačí se podívat do hypermarketů plných lidí a podívat se na statistiky o půjčkách a úvěrech. Zadluženost obyvatel roste a roste. Musím říct, že se tomuto způsobu života snažím vyhnout. Není to jednoduché, protože reklamy, které nám něco vnucují, na nás působí ze všech stran. I když někteří lidé tvrdí, že jsou vůči reklamně imunní, já si myslím, že reklama působí na podvědomí člověka a člověk podle ní jedná, aniž si to uvědomuje. Aby naše rodina tento vliv trochu minimalizovala, tak už nemáme ani televizi. Prostě se nám před rokem rozbila a od té doby žijeme bez ní. Ze začátku to bylo "kruté", ale zvykli jsme si.

Musím říct, že se snažím být vůči lidem kolem sebe toleratní. Ale když mi moje matka řekne, jak bych měla řešit své partnerské problémy, protože tak to dělají ve Vyvolených nebo jak bych měla vychovávat své dítě, protože tak to dělají všichni ve Výchově manželek, tak to mi naskakuje husí kůže a o lidech, kteří sledují tyto pořady si myslím své. Snažím se být toleratní, ale když se setkávám s lidmi, kteří prostřednictvím těchto pořadů tak trochu žijí svůj život, tak to už jde tolerance stranou a já se nemůžu ubránit tomu, že rovnou takové lidi odsuzuji. Ano, máš pravdu, každý máme jiný žebříček hodnot.
29.8.2006 16:57:48
No já vám rozumím, už proto, že můj syn byl dle tabulek génius, dcera lempl a život pak dost kartama míchal, takže pro mě to nemá žádný význam, naopak mě překvapilo, že to někdo prožívá.

Monty, mně ale nejde o tvé usmrkané děťátko:), sama jich mám dost, mně šlo o tebe(obecně, ne teda o tebe), že ti to zkrátka "nedává" ,ačkoliv je to fajn. A nevím, co je soliter.
Psychouš
29.8.2006 14:35:17
Můžu tě, milá pisatelko, uklidnit. To, co popisuješ, není chování vzniklé mateřstvím, je to prostě chování BLBCŮ.

Pokud tě to hněte, můžeš se uklidnit, tvé mateřství to nezmění.

Zkus si takovýto test: zkus si v hlavě ohodnotit ty hodnotící maminy (myslím, že "tatíci" mají "jiné starosti", než posuzovat cizí děti). Např. v kritériích "vzdělání", "schopnosti", "znalosti", "rozhled", "charakter".
:-) Troufám si odhadovat výsledek.

Vysvětlení: takovéto ženské mají mateřství jako jedinou životní metu. Když nemá ženská čím se pochlubit, dokázat si svou výjimečnost, dělá to skrze děti. Mnohá matka se 7 třídami ve společnosti bezdětného vzdělaného děvčete cítí vlastní ohromnou převahu. Ve společnosti jiné matky pak takováto matka za své "výjimečné" mateřství bojuje, že to bývá často iracionální a trapné vyplývá z podstaty věci.

Rada: Nevšímat, vyhýbat se.

:)
[Nietzsche říká, že člověk má růst do výšky a ne do šířky skrze děti.]
  • 
29.8.2006 14:19:42
Váš článek se mi moc líbil. Jsem maminka dvou dětí a věřte mi, že nemá cenu si z takových řečí dělat hlavu. Naše děťátka sama vědí, kdy mají co začít dělat a pokud se vyvíjejí normálně, nějaký měsíc v tom nehraje roli. A co se týká oblečení, s tím se bohužel v dnešní době musíme smířit a vysvětlit to i dětem. Zda chodí ve značkovém nebo v sekáčovém není důležité, důležité je, abychom se jim dostatečně věnovali a nevykupovali lásku penězi. Ony to pochopí. Ne hned, ale nakonec ano.
 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.