| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Láska nebo sobectví?

 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]
Monca,miminko
  • 
15.8.2007 15:34:28
Ahoj, dostala jsem se sem, protoze prave resim neco podobneho s tim rozdilem,ze nejsem za oceanem s cizincem, ale v Evrope s Cechem. Uz na vysoke skole jsem zacala jezdit studovat a pozdeji pracovat do ruznych evropskych zemi, maminka me k tomu dokonce vedla a jednou i nutila,abych pry nesedela v Cechach na zadku a budovala karieru v cizine,a ja take byla
rada,ze si muzu jet odpocinout jinam a vydelat si tam navic penize. Samostatne bydleni v Cechach pro me tedy bylo neefektivni, nebot bych vydelane penize dala jen za najem bytu, kde bych pobyvala stejne jen vikendy po nekolik mesicu v roce a domu na navstevu bych stejne jezdila nebo chodila. v Cechach jsem chtela obcas byt hlavne kvuli mym babickam a tatovi a samozrejme mame.Mela jsem dost rozcestovany,ale zajimavy zivot.

Nakonec se vyjezdy z domu prodluzovaly a prodluzovaly ,mezitim jsem si nasla treba i
praci v CR, nebot ne vzdy jsem mela v zahranici praci, protoze jsem nemela pracovni povoleni.
Kdyz jsem si nasla pritele, jednou za 2 mesice jsme jezdili oba do Cech za rodici.

Ted se mi narodilo miminko, ze zdravotnich duvodu to bylo v Cechach,takze jsem i cast tehotenstvi a cele sestinedeli byla u rodicu, respektive u maminky,protoze je dost sverazna a muj tatinek pobyva vetsinu casu radeji v praci a casto spi u sve maminky,nebot to proste doma nemuze vydrzet.Na kratkou dobu zadny najem nebyl a take nevim,zda by bylo vhodne menit prostredi a vse stehovat kvuli par mesicum,na zacatku jsem netusila, na jak dlouho to bude,uz to tehotenstvi a narozeni potomka je velky zahul.

Muj pritel(nevzali jsme se,nemeli jsme zatim velkou potrebu) si vzal dovolenou a neplacene volno,aby se mnou mohl byt u porodu v CR a pote, s cimz moje maminka jaksi nepocitala a byla dost prekvapena,protoze nas chtela mit jen pro sebe(stejne jako byla ona zvykla,kdyz jsem se narodila ja,nebot muj tata o me udajne moc zajmu neprojevoval-mel pry sve konicky).
Pritel za nami nemohl ani domu chodit, protoze mamince branil v soukromi,kdyz sel treba na zachod,a miminka si tak uzil jen pri vozeni kocarku v hodinach,kdy to navic vyhovovalo vicemene me mamince,nebot ta se chtela s miminkem taky pomazlit a pochlubit,jinak bylo zle,ze ho pred ni schovavame a vsude to s brekem rozhlasovala a ja nemela na mimi doma klid a neustale me poucovala,kdy mam zehlit,luxovat,ze jsem zas neumyla nadobi nebo neoskrabala vcas brambory,a nutila me starat se o miminko po staru a kricela.Chtela mit navrch tim, ze ona bude urcovat,co kdy my budeme s pritelem delat, a kdy bude mit moznost vozit miminko on a jeho rodice (babicka a dedecek z druhe strany).A pokud nebylo po jejim,bylo zle a delala dusno me doma i rodine meho pritele a ostudu po celem malomeste.
Navic me vydirala nemocnou babickou, o kterou se teda dennodenne obetave starala,protoze jeji bratr se na vse vykaslal a nechal to jen na ni, a kterou mam ja velice rada.Jeste se naskyta otazka,proc jsem se s miminkem neprestehovala na tu dobu prechodne k rodicum meho pritele. Moje maminka nam chodila delat totiz sceny,ze s tim nesouhlasi,abych byla u nich,a stezovala si na jejich syna,ktery je velice slusny a mily clovek,ze je neschopny a nevychovany,pomlouvala ho kde mohla.

Nemela jsem vubec stastne tehotenstvi ani sestinedeli a bala se o miminko,ktere jsem nikam nemohla odstehovat,protoze na stehovani nebylo dost sil ani casu mezi kojenim.
Uz tak jsem porodila o neco driv a bala se,ze prijdu o mliko na kojeni.

Nyni jsem jiz tyden pryc z domu,zpet v zahranici,jsem spokojena a mam klid a cas na miminko, ale neustale mi chodi vycitave smsky a kdyz zavolam,tak slysim jen vycitky a pak mi zavesi.Co jsem slysela od jinych,ma udajne strach,co s nami bude a ze jsem sobecka,ze nemyslim na miminko a trapim ho,ze v Cechach by mu bylo lip a ze jsme ji dali pekny darek k narozeninam,ze jsme ji ho odstehovali. Mimochodem obema nam je pres 30 ,jsme vysokoskolaci a to je i maminka.

Maminku mam i tak moc rada, je to clovek,ktery mi dal zivot,ale uz sebou nenecham manipulovat.Clovek obcas tihne k tomu,ze mama pro nej znamena jistotu a to nejlepsi,ale musi si uvedomit,ze je samostatna bytost s pravem na vlastni zivot,at uz si ho zaridi dobre nebo spatne-presne podle toho,jak to maminka predpovidala.Moje maminka se chovala bohuzel tak,ze si zavrela dvere i tim,ze za nami muze kdykoliv prijet,takze na vsechno budu doplacet
i ja a me dite,nebot mezi nami nebudou ciste vztahy.Muj pritel je naprosto znechucen,i kdyz jinak je to moc hodny clovek.
25.9.2006 14:35:13
milé děvče, jeď za přítelem dokud můžeš, maminka tě miluje a pokud je to rozumná žena milovat tě nepřestane.Obávám se, že by pro maminku nebyl dobrý ani "soused", aby tě měla blízko.Píšeš že je ti 27, to je věk pro zakládání rodiny (nemyslím hned rození dětí), podle toho co vidím ve svém okolí tak holky nad 28 už si výrazně obtížněji hledají partnera než ve 23 letech.Být tebou jela bych, rozhodně bych nečekala na někoho jiného,koho maminka schválí...pak si celý život budeš říkat - coby, kdyby a budeš celý život vzpomínat na něj.
Lejla
  • 
5.9.2006 21:39:51
Alatnicko Kanada je krasna zeme uz jsem tu 7 let prijed alespon na zkousku, muzes tu zit a byt stastna - navic, co kdyz tva maminka bude zasahovat do vaseho vztahu a vy budete mit jen a jen potize z toho?
Inka
  • 
5.9.2006 17:33:28
Jsi dospělá, jdi si za svou láskou, život Ti nabízí odpoutání, tak neváhej a využij toho. Maminka je velký manipulátor a psychický vyděrač, pro Tebe je nejdůležitěší Tvůj vztah, samozřejmě pokud nechceš zůstat sama jako stará panna a starat se o maminku. Rodiče snad ještě nejsou tak staří, aby ses v tuhle chvíli nemohla odpoutat. Je Ti 27 let kdy se proboha chceš odpoutat když už jsi to neudělala až doteď´!!! Za zkoušku nic nedáš, alespoň budeš vědět jestli Vám to bude fungovat nebo ne a začneš konečně také normálně žít.
Lejla
  • 
4.9.2006 20:37:11
Moje maminka mi tak "radila" az me vztahy byly skonceny jeji vinnou, nakonec vyvolala pokazde hadku s mym pritelem nebo se chovala tak spatne (slusne chovani neexistovalo vubec, mela pripominky, tahala z neho penize a pod.)vzdy si ale prala abych "nekoho mela ale abych to zaroven nemela tak jednoduchy protoze zivot neni lehky". Tak jsem se sebrala a odjela na dovolenou do Kanady, ze ktere jsem se jiz nevratila. Mam pritele a cekam jiz druhe nemanzelske dite. Vdat se nemuzu a mam se pry vratit a najit si nekoho jineho.Moje maminka byla 2X v Kanade na mesic, muj pritel to prvne vydrzel cely mesic, podruhe jiz jenom ctyri dni, potreti jel do Cech ztrhla se hadka a on odjel za 2 dni, zbytek dovolene - cely mesic stravil u svych rodicu v Cechach. Letos tam pojede na jeden den z celeho mesice sve dovolene, me mamince se vyhne, preda dary a padi na letiste. Jenom si gratuluju, ze s nami nezije, je sice babicka a je ji lito ze nevidi vnucku a neuvidi ani to druhe hned tak ale nedovedu si predstavit ze by mi zacala nicit vztah, ktery mam se svym pritelem, ktery snesl to co zadny jiny.A Kanada je krasna zeme pro zivot a pro deti
Boris Jelcin
  • 
3.9.2006 21:48:36
To mi připomíná mojí sestru (vysokoškolačka - lékařka). Velká láska (Arab - také lékař). Strašnej nacionalista, nemohl žít jinde než v Jemenu. Ona taky strašně zamilovaná a matka také nijak tomu zvlášť nadšená. No vyhrála ona. Nejprve zkoušela žít tam u nich v Jemenu, vrátila se po půl roce strašně nadšená: velbloudi, písečné duny, Jemenci, každej u pasu dýku a samopal - dohromady tam ženská nemusí nic dělat jen držet hubu a být doma a do ničeho moc nemluvit. No potom se tam odstěhovala natrvalo, ale vydrželo to tři roky. Měli spolu čtyři děti a teď už je přes rok doma a Jemen už nikdy! Její odjezd připomínal známý příběh "Bez dcerky neodejdu".Je to sice mezní případ, ale nemysli si, že tzv. civilizované národy jako třeba jiní Evropané, Američané nebo Kanaďané v tomto případě jsou jiní. Každý národ má jinou mentalitu a myslím, že je třeba mít toto stále na zřeteli. I největší láska toto nemusí překonat! (ale samozřejmě také může!). Tož asi tak.
Elfík +1+2
3.9.2006 19:17:54
Dobrý den.
Nakonec stejně došlo na hádku, ale nikdy jsem nebyla tak klidná a objektivní. Snažila jsem se s ní o tom mluvit. Nejdřív hádka, útěk, uraženost. Pak tichá domácnost a včera podepsala nájemní smlouvu na byt a dnes už je zase snad v pohodě. Alespoň to tak vypadá. My zaplatili všechny poplatky ohledně nájemní smlouvy -realitku, kauci i první nájem. Snad už to bude vše ok. Zatím snad ano. Mám to co jsem chtěla, jen mě mrzí, že to není tak, jak bych chtěla. Jen čistě její rozhodnutí, bez mého přičinění. Snad časem ten pocit výčitek přejde. Byt je krásný, na super místě. Snažili jsme se. Vybrala si jej konec konců ona. Uvidíme, co přinese budoucnost.
Děkuji za morální oporu.
Leona, 2 malé děti
  • 
3.9.2006 14:07:04
Jestli jsi si tím vztahem jistá, tak za ním běž. Máš dávno věk na to, aby ses odpoutala od rodičů, přestřihla pupeční šňůru. Nesmíš se od matky nechat citově vydírat. To odpoutání se odborně jmenuje separace a může být bolestné a dlouhé, ale jednou to stejně udělat musíš, i když tvůj přítel bude jen ze sousední vesnice. Držím ti palce.
Romana
  • 
30.8.2006 23:38:10
Tak popravdě, já vůbec nechápu, proč tohle vůbec řešíš? Jsi už podle mě hodně dospělá. Jak už tady bylo zmíněno, v první řadě bys měla už dávno bydlet sama bez rodičů a pak by ti tohle dilema odpadlo.
Mony, Kacenka 7 tydnu
  • 
30.8.2006 13:18:27
Ahoj Lidunko,
tak jsem si precetla tvuj prispevek. Pises o tom,co on. Vis, ja ziju v Australii a taky jsem se musela prizpusobit manzelovi a vubec se nedivim,ze se priteli pisatelky nechce do Evropy ci konkretne do Cech. Nedam na svoji rodnou zem dopustit,ale pro budouci zivot a hlavne pro deti je Kanada ci Australie uplne o necem jinem. Jsem zde teprve 3,5 roku,ale uz bych se zpatky nestehovala ani za nic a ze rada jedu do Evropy na dovolenou. Neboj se nepohrdam Cechama, jsem jen realista. Nedovedu unest tu miru korupce, nedodrzovani zakonu, zivotni nejistotu a chovani lidi jednoho k druhemu.
 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.