| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme začali kočárkovat

 Příspěvky 110 z 127 [Dalších 117 >>]
Marcela, 2 a půl dítěte
  • 
7.9.2006 10:37:34
Proti spaní s dítětem ani proti spaní v postýlce nemůžu nic mít, jelikož ani jedno, ani druhé mým potomkům nezabránilo v panickém řevu po přestěhování do vlastního pokoje. To opravdu nezáleží na tom, jak si máma představuje, že by to tak mělo být, ale na povaze potomka. Těžko odsuzovat maminu za nošení dítěte v šátku, podle mé zkušenosti se dítě v náruči uklidní, ale v kočáru řve jako tur, takže z procházky jsem se často vracela s děckem na ruce a před sebou jsem složitě manévrovala prázdný kočár. Na ten šátek se docela těším. Třetí potomek se narodí na zimu a když napadne sníh, je to s kočárem po neupravených chodnících hodně adrenalinová záležitost, nehledě na to , že naprostá většina obchodů, ke kterým vedou schody nemá bezbariérový přístup a pak se rozhodujete, jestli budete mít plné ruce děcka a věci z regálu budete tahat zubama, nebo jestli necháte ratoslest venku. O MHD netřeba se rozepisovat. Zatím to vidím tak, že ideální je kombinace šátku a kočáru podle vyspělosti mrněte a vnějších okolností.
5.9.2006 12:03:51
Uvidíš:) Jistěže kočárek má něco do sebe, ale že bych to dítě musela nějak moc tahat... Nebo že by se v šátku proneslo... Až ke konci a jen když jsem s ním byla venku celý den. A i teď si říkám, že tahat deset kilo nic není, vždyť v těhotenství jsem tahala 20, takže ještě mám slušnou rezervu:) Pokud si člověk zvykne nosit už miminko, které se fakt ještě nepronese ve srovnání s tím břichem, nemá pak už problém. Samozřejmě kdybych měla problémy se zády, asi bych volila spíš kočárek. Každé mamince vyhovuje něco jiného, ale nepředstavitelné to není, pokud dítě nenosíš na rukou, není to náročné:)
Bal+♂
3.9.2006 17:06:54
Ještě děti nemám,ale nedovedu si představit,že bych neměla kočárek..vždyť je to tak hezké a pro miminko i maminku určitě pohodlnější..nedávno jsem pomáhal s prckem kamarádce když jela k lékaři,vyjely jsme si bez kočárku a měly jsme vážně co dělat,aby jsme to zvládly on se ten prcek pěkně pronese..
Petra
  • 
31.8.2006 23:28:14
To ryzove miminko je moc dobry napad! Ja to zkousela poprve s miminkem zivym - sla jsem na jakysi kurz vazani satku a bylo to naproste fiasko. Tak ted mame kocarek, klokanku, baby vak a vse ma sve misto. Uzivejte trikolek a brzy mozna uz i kolobezek, a nekdy zase napis nejaky takovyhle hezky clanek. Mej se!
29.8.2006 14:39:12
Tak to já jsem divná jinak. Malý od prvního dne po příchodu z porodnice spí ve vlastním pokojíku a já se tulím v noci k chůvičce. Není žádný problém se v noci, když malý začne vrnět vydat do vedlejšího pokojíku a nakrmit ho. Máme malou ložnici a manžel tu má navíc pracovnu a aby malého dlouho do noci nerušil prací, tak to bylo nejjednodušší. Myslím, že hlavně záleží na tom, co rodičům a dětem vyhovuje.
My spíme odděleně, používáme šátek i kočárek, cestujeme s postýlkou a na návštěvách spíme v jedé místnosti a všechno to funguje.
29.8.2006 14:20:36
My začali používat šátek až v 6 týdnech a měla jsem strach, že si mladý už nezvykne, ale velmi rychle si uvykl jednou denně být v něm a spát. Ven s ním v šátku chodím minimálně, kočár je praktičtější (většinou jdu z procházky na nákup nebo něco zařizuji a tak mi vyhovuje úložný prostor), ale když si potřebuju skočit do trafiky pro noviny nebo pro vajíčka do sámošky, tak to jde taky. V létě jsem dokonce ve vedrech vyběhla jen v kraťasech, podprsence a šátku (malý byl už v 8 týdnech dluhán a v jednoduché kolíbce ze šátku se mu nelíbilo a tak ho nosíme na dlouhý úvaz a to mám šátek na 3xpřekřížený a z mého trupu je vidět minimum - takový maminkovský top). Využívám kočárek i šátek a to fajn.

A perlička na závěr. Koupi šátku inicioval můj manžel, když jej viděl na předporodním semináři a malého velmi rád nosí i on. Pracuje s ním na počítači a já ostatně těď taky píšu a malý mi spí na krku v šátku.
Martina + Davídek 7m
  • 
29.8.2006 10:48:45
máme baby vak, byl super, od prvního měsíce jsem v něm maličkého nosila hlavně doma, když mi nechtěl spinkat. Venku jsem s ním byla jednou, narodil se v únoru, takže dlouho byla zima, to jsem neměla odvahu - potom začlo být rychle vedro - nechtěla jsem ho v šátku pařit.
Chápu, že je spousta "alternativních" maminek, které žijí "zdravě", chtějí své děti vychovávat "zdravě"... Jsou poblázněné internetem a knížkami...
Informace jsou více než dostupné, je ale nutné si z nich trošku vybírat. Nedovedu si představit, že by nějaká mamina, pokud nesedí pořád doma, zvládla miminko bez kočárku.
Vaky jsou dobré, když potřebuji něco vyřídit, ale asi bych s ním nechodila na procházku. Už jenom z důchodu psychomotorického vývoje dítěte - v tom šátku, kde je napevno přivázaný, se zrovna moc hýbat nemůže
Mepha, Mates 2 a mimi v brisku
  • 
28.8.2006 22:58:15
Uz jsem psala vys, co se kocarkovani a spani tyka, ale neda mi to a taky musim reagovat. Svoje dite mam moc rada, ale klidny spanek taky a ten mi neni dopran, kdyz s nama Mates spi v jedne posteli. Jen kdyz je nemocny, tak to ma "dovoleno". Jsou mu 2 roky, spi s nama v jedne mistnosti, ale ma svou vllastni velkou postel ze ktere je maximalne nadseny. Obcas se v noci vzbudi, vetsinou chce jen prikryt nebo ho staci pohladit a spi dal. Za tyden uy bude ve svem pokoji sam, konecne jsme dostaveli baracek a tim i vlastni loznici. Vubec se toho nebojim, s el. chuvickou to neni zadny problem a manzel se aspon rano nemusi bat, ze budikem a svym brzkym vstavanim do prace Matu vzbudi. Pred spanim ctu pohadku a pak odchazim z mistnosti, nekdy synator jeste zkousi vyskemrat dalsi pohadku, nekdy i brekem, ale trva to sotva minutu a pak je ticho, nebo si chvili jen tak povida a usne. Samozrejme nam to "chvili" trvalo,ale byli jsme dusledni. Ted na to nedam dopustit, mame s manzelem postel pro sebe a tulime se my dva.Myslim, ze manzelsky postelovy zivot je taky dulezity! Ale jak rikam, je to jen muj nazor!!!!!
Mepha, Mates 2 a mimi v brisku
  • 
28.8.2006 22:30:09
Ahoj, ja s tebou souhlasim, co se toho spani tyka naprosto.Pokud si dame maleho do postele (taky bych to spocitala na prstech jedne ruky), strasne cestuje, kope nas a i kdyz on se krasne vyspi, my s manzelem rozhodne vubec. Ma to "dovoleno" jen kdyz je nemocny. Ted dostal k narozeninam velkou postel, je z ni totalne nadseny a nastehoval si tam vsechny svoje plysaky, za tyden bude spat v pokoji sam (uz by spal driv, ale baracek a tim i vlastni loznici jsme dobudovali az ted). Hodne mych kamaradek dalo dite do sveho pokoje uz v roce a vubec nemely problemy. Co se kocarku tyka:Jsem z mesta a na kocarek nedam dopustit. Na nakupy je to bezva a ani s mhd nemam problem (mam 3kolku od quinny),ted uz teda chodime pesky,sportak vytahuju jen kdyz mam hodne behani a nakupu.Se satkem zkusenopst nemam, urcite je to fajn, my ze zacatku pouzivali klokanku, ale jen spis doma,na uklidneni mimi a abych mela volne ruce.Na dlouhe vylety jsme pak meli krosnu. Nechci nikomu nic vytykat, urcite na to nemam pravo, tohle je jen muj vlastni nazor. Ahojda
Mája+Týna
  • 
28.8.2006 13:51:40
tak to závidím...moje roční holčička od narození kočár nenáviděla, tak v něm jen spala a pak byla v šátku nebo jen tak na ruce... nyní začíná chodit, tak se nemůžu dočkat až to bude... dnes první 3 samostané kroky :-)
a cesta z krámu za ručku nám trvala dnes 2 hodiny... máme to co by kamenem dohodil..
 Příspěvky 110 z 127 [Dalších 117 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.