| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kozí dovolená

 Příspěvky 110 z 145 [Dalších 135 >>]
Petra + 2 klučičáci
16.6.2013 18:13:55
TEda, mate muj obdiv. Já bych zvladla vse "krome" te dopravy na cyklovozicich. Chalupa mi taky chybela a moc a ted jsme si jednu koupili a snazime se tady nejak bydlet, vrust do dediny, jeden syn se nam narodil v Praze, druhy v Brne, co bude dal, ja nevim. Prace moc nezvladnu, rocni syn mi utika, kam chce, nemame ploty k jednem sousedum a ti taky ne a ti dalsi taky! No, ale druzi sousedi maji a za nima kravicku a kozy a slepice a tak chodime kazdy den na koko a buu a je to.
filipka
16.5.2013 18:36:14
jóóóó ~g~
filipka
16.5.2013 18:23:57
Tak jupí,právě Vás hledáme :-).Pokud byste se chtěla vypravit na venkov,tak u nás máte příležitost-jsme útulek pro týrané koně v Mírkově u Horšovského Týna a oplýváme statkem(kulturní památka),12 zachráněnými koňmi,ovečkou Amálkou zachráněnou z požáru,kozou Čendou a kozlíkem Oskarem,2 prasaty,3 husami a další drůbeží,3 pejsky a kočkami,ježek Pepíček a ježková Pepíčková,zachráněný králíček Toníček.K tomuhle cirkusu ještě provozujeme na statku Muzeum venkovských řemesel a agroturistiku s ubytováním.Každý nadšenec práce se zvířátky se vždycky hodí~g~.Takže pokud byste měla zájem a klidně můžete vzít i kamarádky a kamarádky,stačí písnout na maila b.filipova@seznam.cz

nashle
Blanka Schröpferová
S.O.S. Život pro koně-útulek pro týrané koně
25.5.2008 9:12:41
Ahoj Ireno,
letos kozí dovča nebude - zdravíčko neslouží, ale to ti pak spíš písnu na mejl.
Jak je to s kozí populací u vás? Nám se letos narodila tři kůzlata, takže stádečko už obnáší šest kousků rohatých potvor.;)
24.5.2008 23:42:01
ahoj, nějak jsem ten blog nenašla, ael to nevadí ;))
Zdavím srdečně autorku kozí dovolené, kdysi jsme absolvovali něco podobného (pasení koz a ovcí za stravu, s dětma pod týpkem, náročný ale PARÁDA!!!)
Tímto autorce posílám pozdravy a přeju AŤ SE JÍ SYN PLNÍ!!! kozí matka (1kozy) a dětí + dalších zviřat
i.~g~
ester
  • 
15.5.2008 14:22:51
doporučuji toto www.wwoof.blog.cz
Rebeca
  • 
15.5.2008 14:12:35
http://wwoof.blog.cz/
Rebeca
  • 
15.5.2008 14:08:30
Doporučuji:-)http://wwoof.blog.cz/
7.9.2006 13:19:22
Zuzano, díky za velice výstižný příspěvek. :o)

Zuzana, dvě vnoučata
  • 
7.9.2006 10:44:19
Článek o aktivní dovolené se mi moc líbil. Je to samozřejmě náročné, ale jsem přesvědčená, že velká většina dětí dá přednost takové dovolené, která je samozřejmě pro matku náročnější, než dovolené někde v hotelu s polopenzí.. Jakožto babička vnoučat také obvykle již jezdím na dovolené, kde si přeji, abych měla u pokoje příslušenství a nemusela v noci pobíhat po objektu na WC apod..Jinak chci říci, že ale nepatřím mezi pohodlné a líné starší paní. Naopak mně velice nebaví trávit volný čas odpočinkem u televize apod. Pokud někdy jedeme k moři, tak rozhodně neležím na pláži, nejen že sluníčko vůbec není zdravé - a pro starší kůži už vůbec ne - ještě rychleji stárne, ale prostě mě to nebaví. Proto vítám, jsou-li tam ještě hory, takže prostřídáme koupání s výstupem. Obě moje děti dělají amatérsky horolezectví, dcera má dvě děti a tříletý mrňous, který sám chodí od 10 měsíců, leze od roku po všech prolézačkách a už se snaží lézt i na skály a je velice šikovný. Těší mě to, protože aspoň nemusím mít obavu, že se moje vnoučata zařadí mezi děti, které jsou obézní již v mateřské školce a díky způsobu života svých rodičů tak zůstanou prakticky celý život, případně se budou mučit nějakými dietami apod.
Nemám vůbec nic proti odpočinkové dovolené, ale jak říkám, pro děti je nejdůležitější pohyb a musí to mít v krvi - protože děti obvykle dělají to, co jejich rodiče. Stačí se podívat na maminku a na dceru - a má-li maminka nadváhu, je na 90 % jisté, že dcera bude stejná. Někdo to svádí na geny, ale myslím, že hlavní příčina je prostě pohodlnost.
Je mi přes 50 a vážím o 5 kg víc než v 18 letech, což bylo 58 kg při výšce 170. Nikdy jsem nedržela žádné diety,celý život sedím v kanceláři, což bohužel poznamenalo moji páteř, ale jak mám volno, snažím se chodit na výlety, případně jezdit na kole, v zimě občas běžky apod., tanec, i když to už je slabší, není tolik možností, ale ještě před deseti lety jsme v zimě chodili tančit každých 14 dní. Tanec má velice dobrý vliv na postavu, nohy - lepší než nějaké mučení v posilovně.
Letos jsem byla s dětmi na týdenní dovolené ve staré chalupě, kde bylo vše možné, včetně těch pavouků, jen ne komfort... tekla jen studená voda a ještě čůrkem. Nádobí se nesmělo mýt jarem z ekologických důvodů (odpad šel do potoka). Byl jen suchý WC na dvoře. ¨Přesto, že bylo vedro, museli jsme zatápět, abychom zahnali plíseň. Když jsem chtěla večer umýt děti, zatopili jsme ve sporáku, ohřáli velký hrnec vody a děti myli v lavoru. Takovou legraci při mytí rozhodně doma ve vaně s tekoucí teplou vodou nezažily.. půl hodině se mydlily mýdlem a každý den se na takové večerní mytí těšily!! Já jsem večer padla vyčerpaná a neměla ani pomyšlení na televizi. Jen jsem si říkala : co ty ženské dřív musely vydržet!! A třeba těch děti bylo deset! A to jsem ještě tak moc nevařila, protože občas jsme zašli i na jídlo.. Jo a ty mozoly - stačilo dva dny hrabat na zahradě posekanou trávu a ruka byla plná mozolů. Prostě když má člověk měkké ruce z kanceláře, mozoly se udělají a nemusí to ani být žádná dřina..Myslím, že děti byly nadšené a vůbec by neměnily za nějaký hotel. To je můj názor, každý má samozřejmě právo na svůj!
 Příspěvky 110 z 145 [Dalších 135 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.