| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ty bys s nima dělal(a) co?!

 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]
Kokyno
  • 
28.8.2006 18:20:34
No, velmi podobnou fotku mi poslal kamarad s vtipnym komentarem a s tim, ze to jsou jeho deti (ma 4 kluky, to maji byt 2 z nich). kluciky jem z pochopitelnych duvodu nepoznala, tak nevim, jestli to myslel jako srandu nebo to je fakt. Brzy s nim budu mluvit, tak mi tenhle clanek pripomnel, ze se ho na to musim zeptat. Jak ho znam, tak on to asi nesl v pohode:o)
  • 
25.8.2006 20:44:42
Jo fakt krásná fotka. Asi bych byla tak v šoku že bych se na nic nezmohla na toš vzít foták. Mám 2 letou dceru taky pěkného dábla. Dnes například nakrmila rybičky vatovýma tyčinkama. A ještě na mě do kuchyně volala že rybičky papají. V prvním okamžiku jsem myslela že ji zabiju. Ale pak jsem se musela smát. Chtěla mamince udělat radost a hlavně ušetřit práci. Co na to říct?
Vojtěška, 2 holky
  • 
24.8.2006 23:46:23
Já bych mohla taky vyprávět. Jenom si takhle z fleku vzpomenu na rozstříhané povlečení na peřinu (na peřinu samotnou naštěstí bůhví proč nedošlo), koberec pomatlaný obsahem z několika tub indulony, ještě jsem si říkala, to mám dneska hezký klid, mrně si tiše hraje už delší dobu pod stolem :-)), o zničeném magneťáku a videu, kam neposeda dovnitř, kam to jen šlo, nastrkala milióny střešních tašek z lega a oboje jsme museli pro nefunkčnost vyhodit, ani nemluvě, permanentně vysypaná hlína ze všech květináčů v bytě už byla jen drobností...
23.8.2006 9:53:29
Kája Mařík je můj favorit, ten díl znám, myslím, že je to s těma ořechama dopadajícími na pokličku, když mají být potichu, viď?
Doporučuju přečíst všem, hodně jsem se u toho nasmála. Když pominu to náboženství, toho je tam opravdu dost, tak bezva knížka.
Dlouhý
22.8.2006 23:10:07
Kniha Hýta a Batul od am. humoristy Habartona(?) je v tomto taky úžasná. Pojednává o situaci, kdy rodiče odjíždějí na dovolenou a správu jejich domu, včetně služebnictva, ale hlavně 2 kluků přebírá jejich svobodný strýček (Ru)...Dolf...

Doporučuju ovšem původní překlad z první republiky...

Myslím, že je to povinná četba pro nastávající rodiče ...
22.8.2006 11:28:36
Pro všechny maminky, které nechápou, jak to mohly ty děti udělat doporučuju knihu Školák Kája Mařík (myslím, že je to třetí díl ve vydání po jednotlivých částech a druhá kniha v trojknižní edici). Kapitola se jmenuje Děti doma zlobí. Co všechno stačil Kája se Zdeňou, v podstatě už velké děti, protože chodily do školy, provést a taky během relativní chvilky - a bez zlého úmyslu - je dostatečnou školou pro rodiče.
Moje neteř nedávno přišla celá špinavá od písku. Teda, to by nebylo nic divného, ale ona ho měla na obličeji, ve vlasech, na rukou - a navíc ve vrstvě.
Tak když jsem ji druhnul ve vaně (je jí pět), tak jsem se ptal, čím se to proboha namatlala, že to nejde dolů. Prý to rozdělávala medem (je mlsná, tak sebou dostane občas takového toho medvídka medu, ať si sem tam cucne)
Tak jsem se ptal proč - prej si dělala peeling. No a pak se na ni zlobte:-)
Zuzana, Petřík
  • 
22.8.2006 11:15:16
bych je nejdřív zabila a pak namočila do vany!
Ale hezky jsem se zasmála. Zažít bych to nechtěla.
Dlouhý
21.8.2006 23:42:26
v rodině se podobný případ traduje už pár generací. Když byl dědeček malej, tak ho často musel hlídat jeho starší bratr, protože prababička se (tehdy!!!) rozvedla kvůli karbanu svého muže. Měla naštěstí obchodní akademii, takže firmám vedla účetnictví, ale děti musela nechávat doma. (Bylo to v Berlíně - odešli tam za c.k. za prací.) A jednou přišla domů a děti si hráli s nůžkama a s peřinama na sníh. Jindy v neděli kamsi odběhla a tak starší posadil mladšího v nedělních šatičkách pod necky s nechaným prádlem na odmočení a vypustil je...

Mám synka LMD, malinký pronajatý byt, a tak některé věci jsme radši nezakazovali, abychom nedali návod. První dobu jsme ho učili dvě věci: heiss (=pálí, ale to má dvě slabiky a nesičíto tak hezky), a díra hluboká (za oknem, ale i za vchodovými dveřmi do bytu je staré zábradlí s mezerou od země dobrých 35 cm).

A stejně ho jednou manželka sundavala z parapetu u okna, kam se vydrápal po nábytku, když ještě nechodil. A byla doba, kdy ho nikdo nedokázal odradit, aby nečmáral a neškrábal po zdi (ani tresty, nic...). Prostě si v nestřeženém okamžiku vzal lžíčku a opačnou stranou už doloval.
21.8.2006 17:19:49
Strašně děkuji za tuhle fotku a za diskusi pod ní – moc jsem se pobavila nad všemi těmi příběhy ze života. Uznejte, že stopy nožiček na podlaze jsou naprosto dokonalé a spokojený výraz v obličejích nad skvěle odvedenou prací také. Obdivuji maminku či tatínka, že to vyfotili. Já bych asi byla v šoku a propadala beznaději, že to snad ani nikdy neuklidím, co dřív umýt děti a pak jít uklízet?? To ale znamená děti někam zavřít, aby mi nešly opět pomáhat, nebo druhá varianta jít uklízet a špinavé děti opět někam zavřít?? Jedině jim napustit vanu vody a čekat, že se mi neutopí, když já budu uklízet , těch variant je tolik, a o mnoho víc, ajk se mohlo stát toto – vůbec nemusely být doma, ale u babičky na návštěvě, pravda ta by to asi nefotila….

Mně, když dcera 2a3/4 namazala obličejík 3m synovi (chudák ani se nemohl bránit) krémem Imazol, a ten si ho díky cucání ručiček zanesl do pusinky a na ručičky, nebylo vůbec do smíchu a už vůbec mne nenapadlo fotit – mojí prioritou bylo zbavit krému syna a následně volat do Motola na případná rizika. A co k tomu stačilo?? Akčnější dcera horolezec neb lékárnička je dost vysoko a je potřeba židle a dobrých svalů, a chvilka strávená na WC (malá potřeba!!!!-dětem opravdu stačí pár minutek). Dcera měla také moc skvělý výraz obličeje nad skvěle odvedenou prací a hlavně :“Maminko ten, ale krásně voní.“ a co se jí stalo?? Nic jen jsme si o tom dlouho povídaly, vždyť to myslela dobře..a já jsem to prostě měla vydržet až do večera. Naštěstí, synovi nehrozilo žádné nebezpečí dle Motola. Nebo, když ho dcera minulý týden pomalovala chodníkovými křídami. Teď se tomu smějeme, mohlo se totiž stát i něco horšího, vždyť volba Imazolu z lékárny nebo kříd je ještě v celku dobrá volba.....

PS: jojo chlapi nemají takové předvídání událostí jako my, ale kolikrát to nenapadne ani ženskou….
Jarma (dvě děti)
  • 
21.8.2006 12:57:23
A nemyslela třeba jen nechat dítě nakoupit samo, avšak s rodičem opodál? U pětileté dcery to praktikuji. Čekám před obchodem a ona prostě "sama" nakoupí.
 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.