| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z bříška, nebo z domečku?

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]
Marcela, Péťa 6
  • 
14.8.2006 9:22:03
mám tu zkušenost, že když na první otázky typu "já jsemtaky pil mlíčko z prsíčka?" začnete vyprávět, že ne protože ... atd. (taky jsme nakonec skončili u domečku, odkud jsme si přivezli nejkrásnějšího kluka na světě), tak věci plynou úplně přirozeně. Neumím si vůbec představit, že bychom žili v utajení celý život.
Považovala bych to za hrozně nefér vůči dítěti, má přece právo o sobě všechno vědět,
tak to prostě je, každý máme nějakej osud. Věřím, že tím naopak posílím naši vzájemnou důvěru, protože od malička ví, že mu nelžeme. Kdyby se to měl dozvědět náhodou a ještě nějak nešetrně, tak jsem předvědčená, že by to vzájemné vztahy hodně nabouralo nebo úplně zrušilo, tak hodně štěstí všem, kdo do toho jdou taky, stojí to za to !!
Radka
  • 
9.8.2006 16:59:29
Pavlí, myslím, že proto, že je dost těch, kteří nechtějí ani vlastní děti, z lásky ke své ženě ještě ustoupí a stvoří jedno, max. dvě a do smrti litují, že to udělali. Pak už vůbec netuší, proč by měli vychovávat cizí.
Ája, 3 děti
  • 
6.8.2006 22:27:20
K ostatním příspěvkům se nebudu vyjadřovat, protože v některých jsou již mé názory obsaženy, ale to, že 70% dětí může zažívá trauma, je klidně možné a nic na tom nemění fakt, že jde o většinu.
Soňa, 2 dcery
  • 
5.8.2006 18:21:28
Také si myslím, že je to tím, že mateřský pud je prostě silnější, než pud otcovský. Tím, že je žena citovější, snadněji přijme myšlenku, že bude vychovávat dítě, které neporodila - hlavně, že nějaké má. U mužů ve všem převažují rozumové důvody....
Toranoko
  • 
2.8.2006 19:20:50
Tvoje predstava "idealni rodiny", tzn klasicke, uplne mama/tata/deti, pripadne dite je realizovana u cca 30 procent rodin, ostatni rodiny jsou nejakym zpusobem neuplne ci jinak odlisne. Opravdu si myslis, ze 70 procent deti ma trauma?
A opravdu si myslis, ze tech necelych tricet procent po[pulace ma pravo vnucovat ostatnim svoje vize rodiny a diskriminovat je v techto pripadech? Pokud je rodina uplna a rodice si ziji kazdy po svem, je to pro dite casto jeste tezsi.
Zuzana
  • 
2.8.2006 8:23:58
Souhlasím s tím, bohužel jsou děti, které jsou neumístitelné a tak velké díky osamělým matkám, které si je vezmou a poskytnou jim domov!! Protože takové dítě v ústavní péči zakrní, neboť potřebuje, aby se mu někdo hodně věnoval - a pak se rozvíjí, jinak ne.V ústavní péči i přes velkou snahu nelze obvykle podchytit určitá nadání, není na to čas.
Zuzana
  • 
2.8.2006 8:23:43
Souhlasím s tím, bohužel jsou děti, které jsou neumístitelné a tak velké díky osamělým matkám, které si je vezmou a poskytnou jim domov!! Protože takové dítě v ústavní péči zakrní, neboť potřebuje, aby se mu někdo hodně věnoval - a pak se rozvíjí, jinak ne.V ústavní péči i přes velkou snahu nelze obvykle podchytit určitá nadání, není na to čas.
1.8.2006 18:11:29
Opakuji!!!!!!!!!!Naše děti-obě!byly právně volné od narození.T.J.,žadatelé o adopci mohli mít čerstvě narozené miminko. Jenže nejsou bílé, takže po nich nechňapli !!!!!!!Kdyby chňapli, nenašli bychom je....Takže, stejný případ asi bude v článku. Nebo si jako Vy a paní Hana myslíte, že maminka z článku nějakým způsobem předběhla úplné páry a"ukradla" jim dítě, které oni chtěli ? To je nesmysl, vždy se vybírá nejvhodnější rodina, jaká je možná a manželé mají samozřejmě přednost. Ale když dítě nechtějí, z jakéhokoliv důvodu, hledá se imezi samoživitelkami. Za což úřadům díky.
Jiřina, 4 děti
  • 
1.8.2006 12:34:00
Znovu opakuji, že velmi pravděpodobně nejde o bélé, zdravé dítě. Nevím, jestli je ti, milá Zírající, známo, že ři umisťování dítěte se hledá nejvhodnější rodina pro dítě, nikoli dítě pro rodinu!! Pokud by příslušné úřednice měly v zásobě "stovky manželských párů" (a možná i jen jeden), jistě by tu holčičku umístily raději tam.
zírající
  • 
1.8.2006 8:46:09
Co to žvaníš za demagogie, Hana se tady velice slušně zamyslela nad tím, jestli není kapánek sebestředné chtít dítě za každou cenu, pokud si léčím ego po rozvodu a jestli platí vše pro dítě nebo vše pro frustrovanou snažilku.A zdůraznila, že všechno je lepší než ústav. Tomu miminu jsou 3 měsíce, čaply by po něm stovky párů.
 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.