| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Světový týden kojení 1. - 7. 8. 2006

 Příspěvky 110 z 193 [Dalších 183 >>]
  • 
22.9.2006 11:04:55
Zdravých receptíků není nikdy dost. Když mi nějaký pošleš na mail, budu mooc ráda!! Díky.
Janula+Tomík 16m
  • 
8.8.2006 9:40:12
Jo, jo, Já jsem měla těžký porod a pak jsem jim tam skoro umřela, takže jsem měla sama se sebou dost práce, abych se z toho vylízala a prostě začali přikrmovat syna už v porodnici, protože jsem nemohla. Pak se mi kojení ani moc nerozjelo, takže jsem kojila jen 4 měsíce a to ještě s dokrmem. Musím říct, že všechny ty řeči, co jsem okolo slýchala (proč nekojím, jak je nejlepší kojit atd) mi lezly na nervy a cítila jsem se jako neschopná matka, která ani své dítě nenakojí a cpe mu nějakou umělou stravu. Vůbec mi nepřidalo ani to, že mě tchýně osočila, že nechci kojit a přitom prý její dcera i ona kojily dlouho! Musím říct, že jsem byla hodně na dně a možná i tím, že jsem v tomto ohledu nebyla psych. O.K., tak to mlíčko prostě nebylo... Pořád to vnímám jako citlivou věc. Ale vím, že jsem pro syna udělala, co jsem mohla a nemiluji ho o nic míň, než své dítě miluje kojící matka. Přeju všem maminkám, ať už se rozhodnou své dítě krmit jakkoli, aby měly zdravé a šťastné děti. O to přece jde nám všem, ne?
Gabka
  • 
7.8.2006 10:45:29
tak s tímhle plně souhlasím!!!Kojím sice teprve 4měsíce,ale mám obrovskou radost,že díky mému mléku mé dítě takhle prospívá(a že teda roste!).Občas si připadám jako laktační liga,když svým kamarádkám radím jak a co...ať nazahazují šanci a možnost své dítě kojit.Rodila jsem v Opavě a byly na mě dost tvrdí na počátku,ale jsem zato ráda,protože stále kojím a ještě lepší je,když mám podporu u kamarádek.Bohužel ne u rodiny,protože má matka i tchýně kojily pouze 2měs.A tehda nebyly laktační ligy a nebylo tolik info,aby věděly jak na to aby mohly pokračovat.Takže přikrmovaly už od 2měs.,proto jsou ted v úžasu a nechápou,že ještě kojim.A tchýně se mě ptala,zda-li mě to ještě baví...to jsem fakt nechápala,jak se mě mohla na tohle zeptat...tak jsem odpověděla,že to není o tom,jestli mě to baví nebo ne,ale CO TOMU DÍTĚTI DÁM!!!
7.8.2006 8:05:44
Mám pětiměsíčního syna a kojení je pro mě tou nejdůležitější a nejpodstatnější věcí. Vím, že mu dávám to nejlepší. Docela mě překvapuje, že takovýhle, s prominutím "přihlouplý" názor má chlap, který o tom vůbec nic neví. Nemyslím si, že se okolo toho dělá humbuk.
6.8.2006 23:04:01
Hodně se mluvím o udržení kojení, ale co když je to nemožné? O tom, jak s touto krásnou závislostí přestat, se moc nemluví. Přestala jsem kojit syna v jeho pouhých 19 měsících kvůli lékům, jinak jsem chtěla kojit mnohem déle. Nesli jsme to oba dva psychicky velmi špatně, velkou oporou nám byl taťka. Přestala jsem naráz, koupila Sunar, ale nešlo to, po necelých 24 hodinách jsem se totálně vydeptaná se slzami úplně všude složila na postel a kojila a kojila a kojila.... A pak jsem přestáva pomalinku:
Ráno - snažila jsem se syna zabavit hračkou, koupáním, jídlem, čajem z lahvičky, ze které se mu pije dobře, i když docela teče. Prostě ne Avent :-)
Polední kojení - u toho jsem chtě nechtě zůstávala dlouho, nedařilo se nám uspávat. Nejlepší bylo, když jsme vyrazili ven s kočárkem a malý usnul v něm. Problém byl po probuzení, to chtěl mlíčko, zvládali jsme to stejně jako ráno.
Večer - pořádná večeře - velký jogurt, flaška sunaru, krupicové kaše, odvar z ovesných vloček... A hlavně - přemluvte tátu, ať to zkusí dneska on, a když se mu to nebude dařit, nic se neděje, dítko prostě "unoste", ukolíbejte, cokoliv. Mám bezva houpačku na balkóně a přestávala jsem kojit v létě, takže dobrý! Syn koukal na vlaštovky, na letadla, a najednou spal.

Nebojte se nakojit, když vám bude ouvej! A to jak na srdíčku, tak přetlak v prsou. Zkoušela jsem odstříkávat, ale krátké nakojení je lepší i z hlediska spokojenosti dítěte, odstavuje se hezky pomalu. Takhle jsme to zvládli.
6.8.2006 22:21:53
Myslim, si ze i preporodna priprava matky na porod a naslednu starostlivost o dieta je mala..aspon u nas je to tak, ak by som sa nepytala mamiciek, nemala okolo seba kojacie matky tiez by som asi dlho nevydrzala, vela robi prostredie v ktorom sme a zijeme...ale vsetko je to v slabej informovanosti, a prednostiach dojcenia, ktore ma.....
neda mi nezareagovat, pretoze o to o co sa dnes snazia marketingove firmy na umelu vyzivu, je fakt sila, ja som este ani neprisla poriadne z porodnice, uz som mala doma cele balenie Nutrilonu!!! To ma dozralo! Preco si myslia, ze nie som schopna kojit!!! Chcu mi to vsugerovat?? Preco? Biznis....vsade sa tocia prachy, chcu nam dokazat, ze bez nich neotehotnejeme, nedonosime, bez ich pomoci neporodime, a ako vidno ani nebudeme vediet kojit, preto nam uz v predstihu posielaju vzorku mlieka!!!! MOzno nabuduce vymyslia, nielen mlieko do troch rokov, ale do piatich a o chvilu bude i pre seniorov !!
Spomeniem len situaciu vo Svedsku, kde 95% zien koji do konca 6 mesiaca dietata, v Taliansku 80%.. a to si zoberte, ze tie matky nemaju 3 ci 4 rocnu matersku dovolenku, a predsa to dokazu! My sme doma, a mozme kojit i do dvoch rokov, ale ( tu nechavam priestor na zamyslenie)....u nas na Slovensku je to 40%, co je velky pokrok, pretoze po revolucii to bolo len 10% zien. A kde je problem?? Myslim v osvete, v mysleni, a v zdravotnictve, v nepripravenom personale, u "flaskovo" zmyslajucich pediatroch (pri nedostatocnom priberani-dokrmovat!!!), nie aby vam adekvatne poradili, ako spravne prilozit dieta, ako zistit ci saje, a ked uz nic, tak nech vam daju aspon nejaky kontakt na laktacnu poradkynu!
Preco to svedky, talianky dokazu a my nie?? Kde je problem?? SMe o nieco menej?
Dnes uz nikto nepochybuje o materskom mlieku, ze je to najlepsie co moze matka dietatu dat.....dajme tym nasim dietatom naozaj to najlepsie, i ked nas to bude stat namahu, ale co pre svoje deti neurobime!!

a k mamickam, ktore nemozu kojit kvoli nastupu do prace, mliecko sa da odstriekat, uskladnit, zamrazit, a neviem ako u vas, ale u nas kojaca matka ma dovolene oddist z prace nakojit svoje dieta..

tak kojeniu zdar
Alena a slunčko
  • 
6.8.2006 18:33:28
Ale Jiři já netvrdím,že jsi si to vymyslela,jen jsi přepsala kodex to je OK.Já jen si myslím,že kodex zapomíná na to procento maminek které prostě kojit nemohou a i miminek která nemohou být kojená.
Nic nikdy nemůže být 100%.To myslím,že budeme souhlasit.A pak podle kodexu mám pocit že dělám něco moooc špatného.Trocha tolerance mi tam chybí.
A statistika,ano máš pravdu jistě ta úmrtí jsou,ale reálně se na to podívejme,nežijeme v africe.Jsme civilizovaná evropa,čili tak jako říkáš že MM jde přímo sterilně do pusinky i lahev jistě dokážeme aby byla sterilní.A co se týče škodlivin v UM,dle mého i MM může obsahovat škodliviny jako se již několikrát prokázalo.Znovu opakuji ano kojení je to nej nej nej,ale když to jinak nejde je UM ta jediná volba a nejlepší.Čili je chyba propagaci UM zakázat.Maminky které nemohou kojit mají právo na informace.A kodex by měl být více tolerantní.Nezlobte se na mě takto mi přijde opravdu až fanatický.

Jaga
  • 
5.8.2006 19:40:45
Takhle jsem to cítila při prvním dítěti, při druhém to bylo naopak.
  • 
5.8.2006 14:44:40
Jsou opravdu jen vyjímečně mimnka, která odchází z porodnice se svojí porodní váhou.Dítě první 3dny ztrácí asi 10%ze své váhy a po této době začíná zase přibírat normálně. Nestrašte se, je to zcela normální.
Lída+2
4.8.2006 18:52:16
Zoo, teda nevím starší syn měl 3,5kg. Pak měl taky jeden čas 3,00kg,ale pořád mi nikdo neřekl ani nic. Pak byl taky malátný,ale přišlo se na lehkou žloutenku a sama DR mi, řekla, že je spavý a malátnější ze žloutenky....Kojila jsme dál. přímo u sestřiček a hend ho vraceli na svícení.Z porodnice šel 3,2kg a pátý den.

Takže 4kg na 3,5 je vlastně jako u vás.Já si doteď myslela, že úbytek váhy je normální a z Tvých příspěvků je to jako děsná trága, co vyděsí nastávající matky.
:-((((((((((((((((((((((((((((((((

Málo dětí jde nad porodní váhou z porodnice. Prý vyjímky. říkali mi sestry na novorozeneckým.
 Příspěvky 110 z 193 [Dalších 183 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.