| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Celý svět v jedné základní škole

 Příspěvky 15 z 5 
L+2
  • 
12.7.2006 16:41:38
Ve skole, do ktere chodi holky je 28 narodnosti a na jare jsme take usporadali "international evening", behem ktereho se predstavily ruzne narody jak svym jidlem, tradici, pisnemi ci tancem. Bylo to moc zajimave. Pro deti obrovsky zazitek. Ale hlavne co vidim je, jak holky naprosto automaticky chapou jinou kulturu, zvyky a jazyky,ktere respektuji jako naprostou samozrejmost. Nejsou xenofobni a nemysli si, ze pouze belosi, ci jejich narod je ten nejlepsi, ci nejdulezitejsi.
8.7.2006 19:03:59
pppppppppp
7.7.2006 16:32:11
Věrko, u nás sice nejsou děti ve škole z různých koutů světa, ale máme velice podnikavou paní učitelku.... myslím si, že pokud bych to nějak promyslela a přišla s návrhem, jak uspořádat něco takového, tak by se určitě "nadchla". Ona se dětem velice věnuje od první třídy - řekla bych že velice nadprůměrně. A bude je mít do páté třídy, take uvidím, co by se dalo uskutečnit :-)

Zatím se měj moc krásně a díky za námět...

Simča
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
7.7.2006 12:36:26
To je výborný nápad. Z článku mám stejně pěkný pocit, jako když třeba sleduji olympiádu, prostě akce, kde jsou lidé z celého světa pohromadě. Čím více o sobě budeme vědět, tím víc budeme chápat rozdíly, tím hůře půjde někoho prohlásit za nepřítele.
Zkrátka - proč měl bych jít, s Prajzem se bít, vždyť on je muzikant jako já. Chi chi.
Katuka
  • 
7.7.2006 11:27:07
Prispevek mne velmi oslovil, ostatne clanecky pani Souradove ctu velmi rada. Nas bude zrejme pristi skolni rok cekat neco obdobneho, docasne totiz zijeme v malajskem Kuala Lumpur, takze je mi spousta postrehu autorky clanku blizka. Moje dcerka zacala chodit do britske GIS, kde ma za spoluzaky rovnez prislusniky ruznych narodu - malou Argentinku, Holandana, Korejku, Malajku a spoustu dalsich. Je velmi zajimave pozorovat, jak si k sobe deti hledaji i pres jazykove a kulturni bariery cesty, a myslim, ze to je v dnesnim svete velmi dulezite. V dospelem zivote pak tyto deti nebudou omezene pouze hranicemi sve zeme, budou schopny akceptovat a respektovat odlisne postoje a nazory a snad i diky tomu bude svet o neco "lidstejsi".
Preji pekny den
Jana Fuksova
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.