| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blíží se prázdniny...

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Katu
  • 
11.7.2006 21:55:12
To jsem zvědavá, jak to budu zvládat já. Já jsem obrečela i první příkrm, že už to není to "moje miminko", nemám radost z žádného pokroku, protože vidím jak půjde do školky a školy a vůbec mě nebude potřebovat :(
Všichni kolem mě říkají: Počkej jak to bude prima až nebudeš muset kojit, v noci vstávat, až bude chodit ... Ale mě to noční vstávání těší, protože jsme jenom spolu ...
Možná to je proto, že už máme dvouletého prcka a vím, že to všechno už mám naposled.
Lidi chápu, že dítě není moje vlastnictví, jen je mi líto, že se nic z toho nedá vrátit.
5.7.2006 21:35:25
Celkem tady souhlasím s názorem že některé děti ten půlrok ještě potřebují a tudíž pro ,,letní" děti by měla škola začínat 1. ledna-jenže to bohužel nejde....u mého staršího syna to tak zcela je. Bude mít za týden 7 let ,školka ho nikdy nijak moc nebavila,a to ještě musel chodit s plyšákem z domova.Ale odklad mu byl doporučený. IQ vysoké,vyzrálost v některých věcech jakoby o několik let starší dítě(počítání-matematické úkoly),ale na druhou stranu -v době vyšetření ppp neuměl pořádně r a ř,zásadně nechtěl malovat,vykreslovat - tužka do ruky - to byl skoro trest,zjištěná zkřížená lateralita a navíc pořád dost nemocný a ještě se mu narodil sourozenec tři týdny před 1.zářím.Takže odklad.

Jak to u nás s nemocemi bývá-ani poslední odkladový rok do mš moc nenachodil - ale s klukem proměna úžasná.Sám od sebe každý den večer maluje,vystřihuje,lepí si hračičky z papíru,nedočkavě čeká, kdy vyjde nové Sluníčko s úkoly, ra a ř zvládl těsně před šestým rokem,je samostatný,zvládne sám malý nákup,něco vyřídit, příchod miminka-sourozence zvládl skvěle .... Rok odkladu školní docházky mu výrazně prospěl.A to nemluvím o tom,když je ve třídě přinejmenším třetina dětí semiletých,která má ,,prodloužené dětství z lásky rodičů" -tak ten rok rozdílu je mezi dětmi poznat dost.Takže já se přikláním k tomu ,pokud je odklad doporučený,dát odklad. Ale jinak škola je od 6 let a tak to má být,nebo za chvíli bude školní docházka od 7 let...A budem řešit odklad docházky na osm let..

.....a když vidím tu vybranou aktovku schovanou k narozeninám - tak to jsem taky trošku naměkko.

Tak teď aby jsme zvládli tu první třídu...zvládli to jiní,zvládnem to taky....
4.7.2006 21:47:57
To slyším každou chvíli, "prodloužit dětem dětství". Jenže dítě, které je na školu připravené, to ve školce už většinou nebaví. A pokud pak jde do školy o rok později, může to dopadnout tak, že si zvykne, že mu všechno jde samo, a nenaučí se ve škole opravdu pracovat.
lilyvoda
  • 
4.7.2006 21:39:47
Děvčata, v první třídě má 99% dětí samé jedničky. Rozhodující je třetí,čtvrtá třída. Já však nechápu, proč tak pospícháte s docházkou do ZŠ, když jsou vaše děti "prázdninové". Uvědomujete si jaký mají hendikep proti dětem narozených v žáří,říjnu...Jak dětem ten rok pomůže v získání praktičnosti, sebevědomí, samostatnosti. Už jen fakt že PPP vám naznačí, že za půl roku dítě vyspěje ukazuje,že dítě není sociálně zralé. Nespěchejte, prodlužte svým dětem dětství. Kluci už na vojnu nechdí, holky zakládají rodiny až ve třiceti- studovat tedy mohou v klidu takže toto neřešte. Věřte mně, vím o čem mluvím, pracuji v oboru.
Monča
  • 
4.7.2006 21:19:30
Tak já prožívám letos to samé,taky jsem to obrečela, dcerce to asi zatím nedochází. Ale bohužel je to tak.Za tři týdny se nám má narodit miminko tak už se všichni těšíme, alespoň budu mít na prvňáčka dost času.
Blanče
3.7.2006 15:51:19
Díky za povzbuzení a taky přejem hezký prázdniny.
Líza
3.7.2006 13:52:09
Pett, není povinný.
Pett* (děti 2004, 2006, 2010)
3.7.2006 13:39:40
No nejsem si tím úplně jistá, ale mám pocit, že pro předškoláky je ten jeden rok povinný - nemusí sice na celý den, ale na tu dopolední "výchovu" myslím, že ano. A jestli se úplně nepletu, tato "povinnost" trvá už hóóódně dlouho, protože si ještě já z dob školkových pamatuji, že v době, kdy jsme my,celodeňáci, chodily na vycházky, přicházely děti, které normálně do školky nechodily, na "předškolní výchovu" právě na 1-2 hodinky co my ostatní byly venku.
Blanče
3.7.2006 13:16:48
Ahoj, Milado
Jak jsem četla v tvých dalších příspěvcích, u vás je opravdu naprosto odlišná situace. U nás je budoucích prvňáků 21 i s naším Michalem a kromě něho jsou tam ještě 2 děti, u kterých se rozhodovalo na poslední chvíli. No a ve školce v oddělení budoucích předškoláků je jich 19 bez těchto tří dětí. Takže vzhledem k tomu, že všichni zůčasnění věděli, jaká je situace, využili jsme poslední možný termín konzultace v PPP. Do školy jsem pak zavolala, že nastupujem a školka měla část toho rozlučkového dne u nás na zahradě. Byli tam předškoláci a asi na hodinku přišly na makrelu i ostatní pančtelky a pomocný personál. Takže paní ředitelce jsem potvrdila, co jí řekl Míša ráno, že na rozlučkovou jde s aktovkou oprávněně, protože JDE DO ŠKOLY. Jinak si myslím, že děti v tomhle věku už jsou velmi vnímavé a on věděl, že se o jeho nástupu do školy bude rozhodovat až před velkými prázdninami. V jeho případě to bylo plus, protože psychlog mu zcela jasně řekl, co by měl ještě umět, aby mu nástup odsouhlasil a myslím, že i díky tomu zvýšil úsilí, aby zvládl r a ř a účasnil se výukových bloků ve školce - je technický typ a do té doby kytičky atd. "nebral". Víš, ani mne nenapadlo, do kdy mohu změnit rozhodnutí, protože jsme poměrně velká obec, která zestárla a školních a školkových kapacit je v tomto okamžiku nadbytek. Jinak od starších sourozrnců chytá manýry rychle, protože když jsem včera vytáhla logopedii, prohlásil, že on má prázdniny a o prázdninách se neučí.
Lída+2
3.7.2006 11:06:43
Jeno to teĎ nevím jistě..nějak jsme to zapomněla,ale ty děti do prosince tuším,že nepotřebují nic.
Ale naše základka doporučuje návštěvu PPP.
Takže opravdu asi né.

Už jsme našla,že jsi to psala, jsem to nedočetla. TAk se nezlob.
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.