| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Každé spálení kůže v dětském věku je rizikový faktor

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
Petra Kořínková
  • 
2.3.2008 21:13:56
Dobrý den,
UV oblečení jsem taky scháněla a našla jsem stránky www.veseleplavani.cz. firma prodava i neoprenove oblečení se kterým jsem byla opravdu spokojená. Mohu doporučit.
helena, dva kluci
  • 
10.7.2006 16:41:26
Stín PLUS košile PLUS klobouk . Bojím, že sebevíce namazaná pokožka nahatého miminka u moře dostává nesmyslně zabrat.A bojím, že z těch důvodů,že je pohodlnější dítě namazat a vypustit na slunce, než ukočírovat ve stínu, nebo přes poledne doma .
Miminko patří do stínu a má být oblečené, ne namazané v poledne ve vodě. Byl to pediatr . Helena
Líza
10.7.2006 14:12:43
Asi jsem to tak docela nepochopila. U moře je i ve "stínu" spousta odraženého slunečního záření a proto se děti mažou, i když se ve stínu schovávají. A pokud jde o koupání - nenamazané dítě by mohlo pobýt bez rizika spálení ve vodě tak deset minut denně. Za co bojuješ, Heleno?
(MMCH mám takovej matnej dojem, že Matějček byl PhDr, ne?)
Helena, dva kluci
  • 
10.7.2006 13:55:29
MUDr.Matějíček kdysi řekl na otázku, čím mazat děti proti slunci : Opalovací krém ? Stín, košile s dlouhým rukávkem a klobouček.
Vřele souhlasím, vy ne ? Ale ono je nepohodlné udržet děti u vysněného a drahého moře přes oběd ve stínu / oni si tak pěkně hrají - a dají pokoj, co ? / Pak sháníme Pantenoly, a divíme, se , kde k těm spáleninám ty děti přišly .. Zrovna dnes kolegyně z prace se navrátila od moře / jinak milující a obětavá babička / a vyprávěla nám, jak tříleté!!! vnouče připálila. ALE PUCHÝŘE NEMÁ !!!! Tedy to dítě. když ono se tak těšilo na moře.A pořád bylo ve vodě,,no nemohli NEMOHLI ho odtamtud dostat , A neříkejte , že je to vyjimka. Helena
helena
  • 
10.7.2006 13:39:22
No možná že te nemají rádi ani doktoři. Teda za mnou prijít do kožní ordinace frajerka, co si sama zaktivizuje rakovinu.. to je teda síla. Naklusej ko doktorovi ,ale honem. A pekne s pravdou ven. Jde ti o život, trdlíku. To si sama opravujes i zuby ?ty jsi teda číslo, proboha.Helena
Zuzika+Emmka+Attilik
6.7.2006 22:52:47
V rodine mame cloviecika s diagnozou maligny melanom, a cim viacej informacii som o danom type rakoviny vedela tym som na tom bola horsie. Je to velmi nebezpecny typ rakoviny, pretoze uz za 2- 3 mesiace od jej vzniku metaztazuje do inych organov, a to hlavne do pluc, mozgu a pecene. Pozitivne na tejto rakovine je snad len to, ze pri vyrezani melanomu nie je potrebna ziadna dalsia liecba. Takze pokial mate znamienko, ktore sa zvacsuje, meni svoj tvar, farbu ci krvaca, hned treba zajst na kozne a neodkladat! Ide predsa o zivot!
Iva, dcera Robyn 11 mesicu
  • 
5.7.2006 15:34:15
Bydlim v Kanada a prave jsem se vratila z navstevy v Cesku. Neda mi to ale musim napsat zajimavou zkusenost z me navstevy. V tech vedrech p Vzala jsem svou dceru do bazenu v Dobrusce a ona mela na sobe oblecek proti slunicku ktery jsem koupila u nas ve Vancouveru. Tady to nosi vetsina deti protoze osveta o skodlivosti slunecniho zareni opravdu zabira. No a na bazenu nam rekli ze to je obleceni a nesmime to mit na sobe v brouzdalku protoze jak nam pani vysvetlila "voda by jim neprosla" Musim taky napsat ze jsme pod obleckem meli plinu na plavani bez ktere by nas do bazenu u nas v Kanade nepustili a v bazenu v Dobrusce byla vetsina deti naha, ale to asi te pani z bazenu nevadilo. Bylo mi z toho smutno a ted jsem rada ze jsem tady nasla informace o obleceni s UV faktorem a ze se o tom aspon mluvi. Doufam ze je nejaka firma v Cesku zacne brzy prodavat a detem bude dovoleno je nosit.
Iva
Lenka
  • 
3.7.2006 2:56:36
Vrátili jsme se včera z Chorvatska - kde jsem mazala dceru (světlá pleť) "modrou"4O a syna (opaluje se bez problémů do hněda, ale má znaménka na zádech) Helios 30 a oba jsem po celých 14 dnů udržela nespálené - dceru opravdu jen lehce opálenou. Domazávat jsme museli - protože trávili značnou dobu ve vodě a hodně se potápěli. Obličej jsem jim i sobě - mazala novinkou od Astridu - krém na obličej v tubě 35 - moc jsme si ho chválili - protože narozdíl o mléka nám nestékal s potem do očí a nepálil - mohu doporučit. L.
Ivča a Jiříček 28měsíců
  • 
2.7.2006 14:14:53
můžu se Vás prosím zeptat, zda je dobrý opalovací krém od Garnier - Ambre Solaire fa40 s barevnou kontrolou? Natírám svého 2,5roku starého syna dopoledne, krém má zelenou barvu a vidím, kde sem ho nenatřela, pobývá ve stínu nebo pod slunečníkem a má vždy klobouk, v jednu jde spát a ven jdeme po probuzení kolem čtvrté a to ho přemažu mlékom dětskýmfa30 od Helios Herb.Dávám mu dostatečnou ochranu před sluncema jsou to dobré přípravky? Děkuji moc za Odpověď Iva
Tina
  • 
1.7.2006 21:51:08
To obleceni s UV filtrem u nas ve Svycarech prodavaji. Jedna se o takovy oblecek jako na surf s kratkymy nohavickami a s kratkym rukavkem. Stoji, dle velikosti okolo 80 svyc. franku. Je to sice dobra vec, ale deti se v nem v tom horku silene poti, jelikoz prileha na cele telo jako normalni plavky.
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.