| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Televizní děti

 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]
Radka
  • 
23.10.2002 8:01:30
Tedy, narazil jsem na názor pana Soběslavskéh s velikým zpožděním, nicméně mě přišel tak jednostranný, že mi to nedá. Vřele s ním totiž nesouhlasím, myslím, že existují i netelevizní děti - vyžaduje to ovšem netelevizní rodiče:)
Lida a 2holky
7.8.2002 12:04:31
Takhle malej kluk je sam doma? To me docela prekvapuje. Neni divu, ze se nudi a kouka na televizi.
  • 
16.5.2002 23:12:04
Máte trochu pravdu ale přesto s Vámi nemohu souhlasit . Na televizi se dívám denně a jedním z mých vzorů je Robocop.Nevím zda Vám tento název něco říká. Tento film jsem poprvé viděl ve 13 letech a nyní mi je 22.V tomto filmu se mi líbí boj mezi lidskou a robotickou částí Robocopa, nikoliv střílení.V mnoha filmech je dost násilí a nepochybuji že na malé děti má špatný vliv,ale jiné to je u dospívajících. Pokud mají dobrou výchovu poznají co je dobro a co zlo.
V absolutní většině akčních a sci-fi filmů jde o boj dobra a zla a normální člověk fandí kladnému hrdinovi.
Pokud by jste měli pravdu musel bych už být dávno vrahem, viděl jsem mnoho takových filmů a přesto věřím v dobro a spravedlnost a některé filmy mi pomohly.
Rozumím že se mnou nebudete moci souhlasit, ale hlavní je výchova rodičů a ne vliv televize.
Mějte se hezky.
Martin Vondra.
R. Soběslavský
  • 
21.2.2002 15:49:33
Televizní děti nejsou! Můžete nesouhlasit, ale to je asi tak všechno. Televizní je totiž svět okolo a člověk se mu musí přizpůsobit. Jistě znáte otázky typu: Viděl si včera ten skvělej film.. ? nebo kouzelnou větičku: To musíš vidět! Nepřizpůsobíte se = jste asociál, nelida, blbé hovado apod. Dalším problémem je co dělat? Přijdu domů z práce nejdříve v deset večer. Tak si zapnu televizi. Proč ne děti když já? Můžu si snad zacvičit s činkami? V deset večer těžko. Knížka je fajn, ale je to jen knížka, přečetl jsem jich 5000 a víc jich nemám. Tak je čtu pořád dokola. Zkrátka, nemůžete pít víno a kázat vodu. Je prostě nutné se s televizí smířit.
  • 
30.10.2001 11:17:33
Mám dilema. Náš nyní 2,5 letý syn se velice rád dívá od ani ne 2 let na video /Ferda,Krteček atd./ a vydrží se soustředěně dívat/pokud je mu dovoleno/ i 2 hodiny. Obsah vnímá a komentuje a i vypráví.Manžel je pro to mu to dovolit s tím, že se jedná o hezké a výchovné příběhy, já jsem spíš proti, protože se bojím rozvoje zmíněného " televizního " dítěte. Známí nám závidí protože většna jejich dětí nevydrží u pohádky v tomto věku déle než 10 min. Nedávno jsem slyšela o britské studii, která ukázala, že pokud se děti v tomto věku více dívají, ve škole pak lépe prospívají (rozšíření obzorů atd.). Dle studie tento efekt s přibývajícími lety zaniká ( a asi se projevuje více tzv. televizní dítě.) Takže nechat dívat nebo ne? Uvítám komentáře a zkušenosti.
Helena
  • 
28.10.2001 9:40:46
Ahoj Jano, když byly holky malé, byla jsem naježená vůči kresleným, zvláště americkým pohádkám, protože jsou plné násilí. Děti je vyžadovaly a znali nazpaměť. Dneska jsou holky velké, citlivé, prostě jim to neuškodilo. Ale myslím si, že je třeba trochu probírat na co se děcka dívají. Nejraději bych rozladila stanici Nova a Prima v odpoledních hodinách, protože tam jsou přiblblé seriály jako Xena a nějaké střílečky ... Dneska chodí na střední školy, jezdí domů až večer a nemají čas se dívat. Před tím vypínaly televizi při mém příchodu z práce. Doma se jinak díváme na jemnější filmy a hodně čteme. Takže ono je to asi všechno dohromady. Snad tě potěším, minulý týden v rádiu uveřejnili výsledky zahraničních výzkumů o vlivu televize na děti. Do čtyř let vhodné pořady urychlují vývoj a obohacují, po čtvrtém roce je to spíše negativní vliv. Když se dítě nedokáže odtrhnout od televize, stává se z něho pecka bez fantazie, znalostí a vysloveně hloupne. A na závěr, můj malý se právě dívá na králíka Bunny (oblíbená kazeta jeho podstatně starších sestřiček) a je nadšený. Těší se vysloveně na některé pasáže. Právě jsem si vzpomněla na jeden seriál, který mi bral dech. Byl o Ferdovi mravencovi a bylo to něco jiného než Sekora. Taktéž seriál o medvídkovi Pú. Mé oblíbené knížky z dětství. Holky moje čtení nebavilo, protože to bylo jinak než v seriále. A mě mohli vzít všichni čerti. Jo a v neděli dopoledne nebývám doma, takže všechny děti nadšeně sledují Pokémony ):
Jana, těhotná s tříletou dcerou
  • 
26.10.2001 21:19:56
Mám skoro tříletou dceru, která si nedovede představit život bez televizních animovaných pohádek. Mám pocit, že díky televizi má širokou slovní zásobu, umí skloňovat všechna slova a s vyjadřováním problémy nemá.Myslím, že televize dětem neškodí pokud se dívají na pořady, které jsou pro ně určené.
Marie, tři děti
  • 
20.10.2000 11:00:58
Myslím, že zeptat se v deseti letech na to, zda si můžu pustit televizi, nejenže není pro dítě potupné, ale měla by to být samozřejmost a povinnost. Moje děti odmalička nesměly na televizi bez dovolení sáhnout (donedávna to ještě ani neuměly) a i nejstarší osmnáctiletá dcera se vždycky zeptá. Je pravda, že jí to většinou dovolím, ale pokud nemám náladu, jsem unavená, potřebuji něco dělat a tak, vezme si sluchátka. A když je to úplná blbost, ani si netroufne. Novu doma nemáme, protože když jsme si promítli půl roku zpátky, zjistili jsme, že jsme se dívali snad jednou nebo dvakrát. A tak manžel zrušil vyladění, aby mladší děti náhodou nenarazily na ty příšerné "dětské" seriály. Všechny děti čtou, kreslí, skládají puzzle, hrají člověče nezlob se a jiné hry. Ale v případě nemoci také povolím. Jen se snažím vybírat něco vhodného.
Šárka, syn 9,5 roku
  • 
19.10.2000 16:04:34
Od jedné kolegyně jsem odkoukala a doma od počátku, co máme televizi
(od Davidových 3,5 let), praktikuju:
PO SKONČENÍ POŘADU TELEVIZI IHNED VYPNOUT.
To samozřejmě implikuje, že televize se pouští jen na určitý, předem vybraný a dohodnutý pořad. Jenomže, pravda, my jsme velmi netelevizní a tak to nikoho neobtěžuje. Ovšem na druhou stranu mám pak mezery ve vzdělání a když přede mnou někdo zmiňuje nějakou reklamu, která zjevně patří ke kulturnímu povědomí národa, já vůbec nevím, že taková existuje. Ale to se dá přežít.
Helena, dva kluci
  • 
18.10.2000 14:32:23
Ahoj Lído,
pokud nebyla televize v domě, dokázali se kluci docela dobře zabavit tím, co bylo po ruce , máme psa, dvůr a děti v okolních domech... Já vidím nebezpečí v tom, že televize je baví bez námahy. Stačí jen nechtít něco činit a pak jdeš a zmáčkeš knoflík . Můžeme mít doma her plné skříně, pokud se jim nebude chtít, k žádné je nedostaneš. občas si rádi hrají i se mnou. I když už to není na krám a na řidiče autobusu.U nás je hit jedna sci-fi hra. Teď udělám reklamu deskové hře TALISMAN. Nepřesně řečeno - složitá obdoba Člověče nezlob se, akorát se hraje aktivně, rozhoduješ o osudu své figury a ještě se u toho válíš smíchy. Teda alespoň my ji hrajeme vleže na břiše,aby nikdo nespadl.
Jak jsem psala, myslím, že pokud jsme doma nějaká činnost se vždycky najde a televizi lze zapojit smysluplně, ale jakmile mé mladší dítko osiří- šup a už zírá.Je to pro něj jednodušší nechat se bavit, než něco aktivně vytvářet. Ale to asi jiné nebude. Ten starší je vášnivec do knížek. A ten už si vybírá, na co se chce dívat v televizi a často si jde radši číst, než by seděl u bedny. A zase - když si starší čte , mladší tím pádem nemá co dělat,a už by se ztrácel k obrazovce.A to je to, co se budu snažit nějak ukočíovat. Ještě jednou , díky !
 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.