| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak matky vnímají své děti

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Markéta, syn 4 r.
  • 
17.7.2006 17:42:42
S tou slečinkou jste mě dostala, jste opravdu veselá kopa.
IloSu
  • 
14.7.2006 11:29:22
Dík, mluvíš mi z duše.Máma doma taky dítě s ADHD ( LMD). Málokdo má však tolik pochopení jako ty. A matky těchto dětí jsou myslím často považovány za hysterky, co je nezvládají.
Fakt je, že to, co ostatní nezasvěcení vidí, je důsledek chování dítěte a ne příčina.
Claudius
  • 
3.7.2006 17:50:24
Spatne je, kdyz matka vnima sveho potomka jako dite i tehdy, kdyz uz je z hledicka chronologickeho veku dospely, kdyz s nim nejedna jako s rovnocennym dospelym clovekem, manipuluje s nim a tak podobne.
BUBU
  • 
3.7.2006 14:03:14
Vaše přízpěvky mi přijdou dost drsné. Myslím, že trocha pochopení a tolerance s druhým by vám neškodila.
Radana
  • 
3.7.2006 13:11:13
To mi něco připomíná: "My matky budujeme socialismus a my matky (všechny bez rozdílu) plníme plán na 120 procent !"

Tak se mi zdá, že tady někdo nesnese kritiku! To jsem nevěděla, že tu máme všem jen přitakávat a se vším souhlasit, jako za "totáče". Za svým názorem si stojím, pokud to někdo nemůže unést, tak má asi vážný problém.
Radana
  • 
3.7.2006 13:02:40
Rozhodně nezpochybňuji inteligenci svého dítěte, a nestěžuju si na něj, když je nemocné, taky ho pár dní na to nepouštím na koupání - to dá rozum, v tomhle případě sis to zavinila sama. Připadá mi, že je ti tvé dítě jen na obtíž. Chvíli je nemocný a ty už se hroutíš a navíc nesneseš názory jiných lidí. Tohle je demokracie, a já si tady můžu vyjadřovat jakýkoli názor, třebaže ti to nebude - slečinko - zrovna pochuti.Mám dvě děti až po třicítce, ale takhle labilní jako ty fakt nejsem.
P.S. Horko Tě neomlouvá
Kačka
  • 
28.6.2006 1:34:03
Jo jo, tak podobně to má moje kolegyně z práce její starší dcera je velice výrazná osobnost, která si rozhodně do ničeho nenechá mluvit (taky dokáže bez mrknutí oka postavit do latě celou třídu) a mladší je mírná, hodná a bezproblémová
Květa, kluci 2 a 4
  • 
27.6.2006 23:16:14
no u nás je to podobné, ale naopak. Starší je sice citlivka (až hysterka), ale hodný mamánek, který se ode mě na ulici nikdy nehnul, mladší je nezadržitelný torpédo, který už od roku utíká, kde může, pere se, kouše.. :-/ Já jsem ten článek spíš pochopila tak, že když o mladším každému na potkání budu vykládat, jak je strašnej, zlobivej a jak z něj šílíme a taky o něm budu tak smýšlet, tak že ho to negativně "naprogramuje" a opravdu takový neustále bude. Napadlo mě to a zařekla jsem se, že se toho pokusím vyvarovat a spíš ho budu prezentovat jako "sice poněkud živý zlatíčko, který bohužel tak trochu.. ehm.. utíká a .. ehm kouše" :-) No uvidíme.. Prakticky to zatím řeším tak, že tam kde je útěk nebezpečný (např. u silnice) ho pevně držím za ruku, dětské koutky nenavstěvujem a na hřištích jsem neustále tak 1,5m za ním, abych ho stačila včas strhnout, než se na někoho vrhne. Pokud to nezvládnu, tak se matkám napadených dětí holt omlouvám a dětem taky :-/
pa
P.S. myslím, že kromě Radany všechny matky ten pocit, kdy už člověk fakt mele z posledního, známe. Na začátku loňského roku jsem v šest vstávala se starším, přes den kmitala kolem 2,5 ročního a 6 měsíčního dítěte, v osm je uspala, do desíti-jedenácti uklízela/žehlila apod. a pak se asi do tří učila na státnice, mezitím tak dvakrát kojila a v šest zase vstávala..
A mimochodem - záněty uší měli oba asi ve čtyřech měsících (starší obě píchlý, mladšímu to prasklo samo) a pindik zlobil dost, až do chirurg. zákroku.. Tzn. asi nemoce zlobivejch dětí :-))
taky někdy neschopná
  • 
26.6.2006 9:01:05
milá Radano co ti říká "nadsázka"?
  • 
25.6.2006 16:22:05
no, vetsi hnus jsem necetla, RADANO!!! ty asi deti nemas, jinak bys vedela, ze my matky udelame prave pro nase deti prvni a posledni, ale take mame pravo(a vubec v dnesni demokracii a prave na techto strankach) postezovat si a krome jineho nekdy najit take sebe samu...
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.