| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč nebereme děti vážně

 Příspěvky 110 z 128 [Dalších 118 >>]
Susan + syn, 2 roky
  • 
20.6.2006 13:33:42
Markéto,
mám stejný názor, bohužel můj přítel ho neměl. Denně vyžadoval teplé večeře a perfektně uklizený byt, já byla často v práci přesčas a večer jsem toho měla dost. Bylo kolem toho spousta hádek, protože jeho úžasná matka to samozřejmě zvládala. Vše vyvrcholilo po porodu, to jsem se dozvídala, že jsem extrémně líná bytost, když jsem dávala přednost dítěti před neustálým úklidem a opečováváním přítele. Došlo to tak daleko, že jsem se 3 měsíce po porodu sbalila a vrátila se i se synem do svého bytečku. Je to náročné, zvládat to sama, ale mám klid.
  • 
20.6.2006 11:48:44
Moc dobře jsi to vyjádřila, máš můj souhlas. Hodně dospělých se cítí nad dětmi nadřazenost, jako by nebyl rozdíl ve zkušenostech, ale v inteligenci. Eva
Markéta, syn 4 r.
  • 
20.6.2006 10:49:15
Tak jak to tady popisujete to opravdu moc přitažlivě nevypadá, ale je přece na rozhodnutí každé maminky, jestli se po strávení osmi hodin v práci dobrovolně postaví k plotně a bude vytvářet teplou večeři nebo jestli rodina povečeří chleba s máslem. Fascinuje mě taky potřeba každý den uklízet - co byste, proboha, každý den uklízela? Takhle to přece vůbec být nemusí - já vyzvedávám synka ze školky okolo půl páte a většinou jdeme rovnou ven - tak na dvě hodiny, pak jdeme domů, něco studeného zblajzneme, hrajeme si, čteme si. Je fakt, že díky poobědovému spaní ve školce usíná až hluboce po desáté, takže ten čas máme dost natažený. Opravdu si myslím, že si to spousta matek příšerně komplikuje přehnanou péčí o domácnost.

Jinak vám dávám zapravdu, že částečné úvazky by zjednodušily pracujícím matkám život - jsem majitelkou jednoho z nich a je to báječné.

  • 
20.6.2006 10:23:20
Myslím, že je potřeba brát své děti i jako rovnocené partnery, kamarády, ne jen jako dítě a nás v nadřazené roli.

Myslím, že není ani tak problém si najít na děti čas, ale mít tu "správnou" náladu, nebýt uštvaný z práce, či myšlenkami u nevyžehleného prádla. Což je asi těžší než si najít půl hoďky na pozorování.

Eva
Milada.
19.6.2006 22:58:08
Jeste jsem koukala na tu Alzirskou. To je od nas zase jeste dal.

U te Destinove je to tak, ze prvni a druha trida jsou dole v Bubenci, ale to asi vis.
19.6.2006 21:37:16
No, mě ze školství "vyhnaly" taky peníze (nebo spíš jejich nedostatek). V r. 95, kdy jsem promovala, bych z učitelského platu nezaplatila ani nájem v Praze, natož něco dalšího..

Ze začátku (asi tak 1. rok) mě to čas od času občas mrzelo, že neučím, ale pak mě moje nová práce začala bavit a teď už bych neměnila.

To o těch mužských v učitelství je úplná pravda. Dokud budou platy takové, jaké jsou, tak jich tam přibývat nebude (spíš naopak) a přitom jsou tam tak třeba..
19.6.2006 21:24:16
Co to je za blbost. Ještě jsem neviděla nastavající matku v 70ti letech - to je pro mě sklonek života. Jestli myslíš třeba 35 let a výše - to teda pro mě není sklonek života. Asi jak pro koho, že ano.
19.6.2006 21:18:55
Cairo, fakt máš při plném úvazku 10 čistého? V jakém oboru pracuješ? Ono taky asi bude záležet i na tom, kde bydlíš.
Veronika
  • 
19.6.2006 16:06:30
ono ani jednoho nebylo dost na to, aby se to vůbec vyplatilo. A ty korektury už bohužel nedělám, Polákům se u nás nevyplatí vydávat časopis. Ale teď to vypadá, že bude práce víc než dost.
A k té změně a rekvalifikaci. Ono těch proč? je strašně moc. Ale je fakt, že manžel taky začal jako učitel. A protože by nás neuživil, dávno školství opustil. A ti, kdo volají po mužích ve školství tyto případy nevidí. To jen že i u nás doma jsme to tak řešili, jak radíš.
Ale docela mě překvapuje, že je víc maminek, které by braly půl úvazku. Některé jsou úplně proti, ale řekla bych že je pravda, jak tu někdo psal, že ženská po MD na kratší úvazek je loajální.
 Příspěvky 110 z 128 [Dalších 118 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.