| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Aby se dětem lépe dýchalo (1)

 Příspěvky 19 z 9 
Zavadilová Jana
21.9.2016 11:46:19
Se saunou mám rovněž skvělé zkušenosti a chodím pravidelně i s dětmi.
17.9.2013 11:54:31
Díky moc za perfektní článek:-) Saunu nesnasim, ale vim, ze je dobra....ted to jen promitnout do praxe ~6~
  • 
8.5.2006 0:28:06
Ahojky,

děkuji za info :-) Opatříme literaturu a začínáme :-))
Pavla a Adámek
petra+kulí
  • 
6.5.2006 13:48:23
Ahoj chci ti odpovědět na tvůj dotaz. Pan Doktor Mikolášek napsal dvě knihy o saunování:Saunujeme děti a Česká sauna. Z vydavatelství Grada mi odpověděli,že již tyto knihy skladem nemají a ani nechystají jejich dotisk. Naštěstí u nás v knihovně je mají. Zkus se zeptat ve vaší knihovně a mozná také uspěješ.
Nebo mrkni na stránky www.clovecesaunujse.cz a taky tady na "Rodině" zadej vyhledávání článků o sauně a najdeš asi další tři poučné články od pana Mikoláška kde se dozvíš víc.P+K
6.5.2006 9:41:34
Pavlo,

nejsem odborník, ale podle toho, co jsem kde četla, bys mohla začít tak, že dáte 5 minut, chladnější spršku, dalších pět minut a další spršku.
Koukni na teploměr, jaká je v sauně teplota. Kdyby byla víc jak 90 stupňů, asi bych tam s mimčem nechodila. V nižší části sauny je nižší teplota než nahoře. Jestli je jinak dítě v pořádku, určitě mu neublížíš. Když to bude snášet dobře, časem můžete přidat ještě jedno kolo v sauně a ochladit i sprchu. Dospělí jsou v sauně déle, nevím přesně, kdy se to může u dětí prodlužovat. Po sauně buďte někde chvíli v klidu.
  • 
5.5.2006 23:19:57
Chtěla jsem se zeptat jak dlouho by se mělo v sauně zůstat? Článek se mi velice líbil, ale nevím jak konkrétně saunovat 13 měsíční mimi.
Máme problém se záněty průdušek cca každý měsíc od 9 měsíce, Adámek mi začne velice těžce dýchat a většinou do dvou dnů máme zánět průdušek. Nyní jsme od naší paní doktorky dostali proti zánětový lék ZADITEN cca na rok. Také chodíme plavat a poté máme možnost používat saunu, ale zatím nevíme jak. Díky za odpověď. Pavla
5.5.2006 13:30:43
Když jsme chodili s miminem (7 měs. +) plavat, měli jsme možnost využít po plavání sauny. Ostatní matky si sedly s dítětem v klidu na nejvyšší schod, tam ho nechaly chvíli grilovat, potom ho oblékly a hurá ven (teplota pod bodem mrazu). My jsme seděli níž, zato jsme si dali chladnější spršku (chvilku mamince na záda a chvilku miminku) a pak jsme si to celé ještě jednou dvakrát zopákli. Nikdo nic neřekl, ale dívali se na mě, jako bych chtěla své dítě zabít.

Takže tato věta mě obzvlášť potěšila: "Matky, které málem jakýkoli styk svých dětí se studenou vodou považovaly za "smrtelný hřích" kvůli "nachlazení", mnohdy velice váhavě následovaly příkladu svého dítěte...“
Clare
  • 
5.5.2006 11:03:56
Jsem velký nadšenec pro saunu. Setkávají se tam fajn lidi, i malé dětičky, se smíchem vbíhající do ledového bazénku. Chodím pravidelně asi pátým rokem, vyzkoušela jsem jich už několik, ale nejradši mám stejně ty s bazénkem, kam člověk může celý vlézt a krásně se ochladit, pod sprchou to není ono. Jen má rodina tomu vůbec nefandí a můj přítel také ne, ještě jsem ho tam nedostala, říká, že by tam chcípnul:-))) Skvěle se otužuje organismus a také jsem se inspirovala- nejméně obden zakončuju sprochování ledovou vodou a je to fajn.
  • 
5.5.2006 9:47:16
Vážený pane doktore,
díky za skvělý článek. V záplavě hysterie a reklam na antialergika konečně někdo, kdo doporučuje racionální a opravdu prospěšný postup. Jen více takové osvěty - nicméně se obávám, že pro spoustu lidí je pohodlnější nacpat do dítěte léky (zabere 3 minuty), než s ním strávit hodinu v sauně. Samozřejmě ne každý pobyt v sauně snáší, ale nikdo tam nemusí být zavřený do omdlení a je to určitě lepší alternativa pobytu u moře než nosní spreje.
 Příspěvky 19 z 9 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.