| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hexavakcína aneb Co tě nezabije...

 Příspěvky 110 z 285 [Dalších 275 >>]
  • 
15.1.2013 9:00:59
Máme, dnes už osmileté, holčičky-dvojčátka. Před pár lety nám naše paní doktorka doporučila "šetrnou" hexa vakcínu. Tvrdila, že pro nedonošené děti, jako jsou ty naše, je to nejlepší volba. Navíc v té době si tohle očkování zvolila drtivá většina rodičů v našem okolí. Peníze za vakcínu jsme neřešili, chtěli jsme pro naše děti to nejlepší. První dvě dávky proběhly celkem bez jakýchkoliv problémů. Bohužel po poslední dávce dostala naše dcera velmi těžký epileptický záchvat, při kterém došlo k nevratnému poškození sítnice. Dnes je dcera díky tomuto očkování zcela nevidomá. Bohužel až později k nám začaly přicházet informace o různých trvalých následcích po této "šetrné" hexa vakcíně!Celý život si budu vyčítat, že jsem radši nečelila postihům a neodmítla tohle povinné očkování.Jestli milujete své dítě, velmi dobře si rozmyslete na co přistoupíte, přestože vám to bude vnucovat společnost i doktoři! Je to v první řadě obrovský byznys pro farmaceutické společnosti, pojišťovny i doktory. O dítě jim jde až nakonec....
2.5.2009 23:55:14
Každé očkování sebou nese určitá rizika a nežádoucí účinky, ať je zadarmo nebo za něj hodně zaplatíte, pořád je to očkování. Nežádoucí účinky nejsou jen součástí letáčku přiloženého k vakcíně, ale hlavně mohou přijít a navštívit i vaše dítko.

Ještě před pár měsíci bych takovouto větu neřekla, protože jsem patřila k maminkám, které tuto věc moc neřešily.

V době, kdy jsem se měla rozhodnout, čím svou před pár týdny narozenou dcerku očkovat, moc jsem se nerozmýšlela. Nebylo to ani tak nedůvěrou k nové Hexavakcíně, ani tím , kolik stála, ale prostě jsem si řekla jediné: "Já i manžel jsme byli očkováni stejnou obyčejnou vakcínou, kterou nabízí zdravotnictví do teď, tak proč bych měla volit jinou, když my jsme žádnou újmu neutrpěli."

Dcerka byla tedy očkována tou "nešetrnou" vakcínou. Všechna očkování proběhla poklidně. Vpichy po očkování se nikdy výrazně nezapálily, ani neotekly. Doktorka nám doporučila, abychom až příjdeme domů, ten den před spaním podali čípek proti teplotě. Nemyslela tím, že by dítko mělo hned mít horečku, ale také kvůli zmírnění bolestí , třeba v místě vpichu. Doporučila to opakovat po tři dny od očkování.Pokud by místo vpichu jevilo zarudnutí, či otok, tak chladit vlhkým hadříkem. Nic z toho se však po "nešetrné" vakcíně nedělo. Dcerka neměla ani horečky, ani zapálená místa vpichu. Jednou měla odklad, kdy někde nějakou náhodou, chytla asi v 7 měsíci lehčí angínu, která byla ale důkladně přeléčena a pak teprve pokračovalo očkování. Vždy před očkováním se dr ptala, zda po tom předchozím nebyly nějaké reakce (teploty, průjmy, zvracení apod), vždy ji důkladně vyšetřila a změřila teplotu. Ptala se i na předchozích 14 dní,zda jsme nepozorovali nějaké nachlazení, i třeba lehkou rýmu.Pokud bylo vše v pořádku, tak očkovala.

Nad celým systémem očkování od dr jsem dosud nějak nezamýšlela, až do doby,kdy jsem už jednou diskutovala s maminkami na podobné téma. Ve spojitosti právě s Hexou. A vyšlo mi z toho jediné. Hexa ano, pokud se jedná o to, že dítko dostane méně injekcí, jinak nic dalšího šetrného na ní není, jde jen o dobře udělanou reklamu. Dítko tím pádem dostává do tělíčka očkování hned na několik nemocí (počet je vyšší než u běžné vakcíny). Některá si s touto náloží poradí lépe, některá méně. Důležitější , než cokoli jiného je v tomto případě právě dodržení daných postupů před očkováním u vaší dr. Pokud dr nemá rozum musíte ho mít bohužel vy.

Tady jsou stránky, kde se dozvíte vše o jednotlivých vakcínách dostupných na našem trhu. http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/DOPORUCENE.html

Jednak jsou tam kompletní informace k jednotlivým vakcínám,nejen co se týká účelu použití, ale kompletní info o nežádoucích účincích. Druhak si můžete u jednotlivých očkování zvolit z několika drůhů vakcín, posuzovat nežádoucí účinky a potom po konzultaci s dr zvolit tu nejlepší. Je u nich i uvedena dostupnost v ČR a zda jsou registrovány. Což znamená, že milé maminky, nemusíte nutně brát jen to co vám doporučuje reklama, jsou i jiní výrobci, třeba i se srovnatelně lepšími vakcínami.

Závěrem. Vzhledem k tomu, že má dcerka prodělala základní očkování bez jakýchkoli reakcí, byla jsem slepá k možným nežádoucím účinkům vakcín. Chtěla jsem v zájmu zdraví své dcerky jí nechat očkovat na všechno možné. Jednou jsem na toto téma vznesla dotaz u jedné dr a pak si přečetla stránky o očkování. Vyplynulo mi z toho jediné. Očkovat ano, ale uvážlivě. Pokud se jedná např o meningokoka, pneumokoka, hepatitidu A, encefalitidu, neštovice apod. Poradit se s dr. co je v daném věku dítka prioritou,potom zvolit příslušná očkování odpovídající jeho věku a zdravotnímu stavu. Já sama jsem hodně zchladla a udělala takový systém očkování, že dítko nezatížím více jak jednou vakcínou za rok a to ještě budu hooodně dbát na to, aby před očkováním bylo zcela zdravé a minimálně 14 dní po očkování nepřišlo do styku s virozou. Pokud náhodou třeba jen měsíc před očkováním prodělá virozu nechám raději otestovat imunitu, abych jí s klidným svědomím nechala píchnout vakcínu. Víte co je důležitější než nechat dítě naočkovat, aby si vybudovalo imunitu vůči zvolené nemoci? Mít doma zdravé dítě....
Sylva2
  • 
2.5.2009 22:17:46
Konopkko,
proč se, prosím tě, po těchle zkušenostech z toho očkování nevyviníš? Já nejsem žádný odpírač očkování, ale zdá se mi, že pokud má tvoje malá takové zdravotní problémy, tak by bylo vhodné to očkování alespoň odložit. A navíc starší dcera měla po jedné dávce očkování fibrilní křeče a po nich jí lékařka automaticky napsala nějakou šetrnější verzi. Mladší zase byla pořád nemocná a nemocné dítě se neočkuje. Takže úplně bez toho a bych se o to nějak snažila se nám očkování posunulo o rok pozděj. A nebyly to nějaké šílené choroby, prostě jenom měla pořád rýmu. Když vás navíc hlídají na neurologii... Tohle je přeci sakra divný, já bych se už nad tím pozastavila a zkusila jinou dětskou. A zeptala se i na té neuro- i tam ti můžou to očkování odsunout.
Tulka
2.5.2009 17:53:15
To jste měli takhle šílené reakce a jdeš na třetí?No to by mně nikdo nedonutil,myslíš to vážně?
2.5.2009 17:25:51
Všechny Vás tady zdravím.Chtěla bych taky něco málo napsat k té naší slavné Hexavakcíně.Mám pětiměsíční holčičku a hned při prvním očkování touto látkou jsme skončili v nemocnici na dětské jip.Malé se tak oslabil imunitní systém,že dostala stafilokoka,streptokoka,ale co nejhorší...pneumokoka-pneumonií doprovázenou zánětem středouší,takže jsme se obávali i tzv.meningitidy.A také byla dehydrovaná,protože odmítala kojení...Ouška nám píchali,nasadili širokospektrální antibiotika a vyšli jsme z toho.Blížilo se druhé očkování a já už měla obavy.Chtěla jsem,aby mi jí už touto látkou neočkovali,ale bohužel to prý nelze..~:(Tak jsme absolvovali další očkování...Opět jsme skončili v nemocnici na antibiotikách.Opět píchání uší,zánět nosohltanu a ke všemu se přidali třesy hlavičkou a ručičkama při usínání.Malá mi nyní strašně špatně spí a jsme sledování na neurologii,protože je tam podezření na epilepsii.Vyhledala jsem lékaře specialistu,který mi pomáhá malou léčit.A nyní nás za tři dny čeká třetí očkování a já už pomalu hrůzou ani nespím.Snad mi do třetice opět nezkolabuje.Takže kdyby bylo na mně samotné,určitě bych toto očkování nebrala.Předchozí děti žádnou Hexa neměli a byli o.k.~:-D
monika jednoho chlapečka
  • 
6.5.2008 9:14:51
ahoj,přečetla jsem si ten článek a fakt se divím jak to že měla malá takové teploty,my jsme taky kupovali malému hexa vakcíny,nedávno měl poslední dávku,ktrá byla už zdarma,jinak jsme museli tři koupit,protože malý se narodil minulý rok,ale s avkcínama prošel uplně výborně a bez teplot,byla jsem ráda že ty peníze jsme do toho vložili,protože fakt neměl žadné reakce.
Lucie
  • 
6.1.2008 23:11:43
Vas prispevek je nadepsan ""informace"", ale z Vasi reakce je videt, ze zadne informace o tematu nemate - tedy az na nejake vagni predstavy o tom, ze ockovani je proste dobre, protoze je povinne a protoze pan/i doktor/ka rekl/a, ze je to dobre.

Neotresitelna vira v zazracnost ockovani je vsak neopodstatnena. Ukazte mi napr. jednu jedinou NEZAVISLOU studii, ktera by dlouhodobe sledovala ucinnost ockovani (nemluve o skodlivych nasledcich ockovani, to uz je jina kapitola) a skutecne jeho ucinnost prokazala. Nenajdete ji, protoze takova studie NEEXISTUJE.

Take tvrzeni, ze ockovani vymytilo z vyspelych zemi infekcni nemoci, je pouze tvrzeni. Podivejte na gravy s krivkami vyskytu techto nemoci pred a po zavedeni ockovani a zjistite, ze ubytek vyskytu onemocneni se vůbec nezrychlil (v nekterych pripadech se vyskyt dokonce opet zvysil), to znamena, ze tyto nemoci ustoupily ze zcela jinych duvodu (jako jsou napr. lepsi hygienicke podminky).

Dale, protilatky nerovna se imunita. Neni prokazano, ze vytvoreni protilatek je dostatecna ochrana proti nakaze. Imunita je mnohem komplikovanejsi proces a jedinec s protilatkami se stejne muze nakazit, zatimco jedinec bez protilatek se nakazit nemusi. Staci vest zdravy zivotni styl a posilovat imunitni system a zadnou infekcni nemoci neonemocnite, ale chapu, ze spousta lidi se radeji nacpe chemikaliemi ve vire, ze dela neco pro sve zdravi, ale pritom se zivi fastfoodem a travi cely den na zidli v kancelari nebo doma na gauci, nejlepe pred televizi. Je to samozrejme mnohem pohodlnejsi.

Lidi, aspon se trochu informujte, nez dovolite, aby vasim detem vpichli do zil koktejl toxickych chemikalii, cizich bilkovin a tim padem i DNA. Jde o zdravi vasich deti. Naprosta ignorance a slepa vira ve ""zdravotnictvi"" vetsiny nasich spoluobcanu me opravdu desi. Vzdyt zdravy rozum prece napovida, ze lekari ani obrovske farmaceuticke firmy nemaji zadny zajem na tom, abychom byli vsichni zdravi, protoze by tim prisli o praci a o giganticke zisky.

Probuddte se! Nic z toho, co jsem tu napsala jsem si nevymyslela, vsechno je zdokumentovano a podlozeno fakty, meterialu je spousta, bohuzel je vsak vetsina v anglictine. Ale kdo hleda, najde. Staci zagooglovat.

Pro vsechny, kdo stale veri v ""bezpecnost a ucinnost"" ockovani, tady je alespon jeden odkaz za vsechny, muzete si poslechnout cenzurovany rozhovor (v anglictine) s Dr. Maurice Hillemanem, jednim z nejvetsich celosvetovych odborniku v ockovani, byvalym zamestnancem farmaceuticke firmy Merck (jedna z nejvetsich v Americe). Hilleman se priznava, ze firma Merck je odpovedna za celosvetove rozsireni takovych nemoci jako je rakovina, AIDS, leukemie aj.

http://apatriotsmanifest.com/dec2007/index07121012.html

Preji prijemnou zabavu.
Sokol , 2m chlapec
  • 
2.12.2007 16:04:59
tak skuste tohle a ne nejake domnenky

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17987229&ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum
  • 
30.9.2007 3:41:45
Obsah vakcinovych preparatu:
Sodium Hydroxide-obsazeny v pripravcich na cisteni
kachlicek,van apd.Lepta sliznici,kuzi pri polknuti
muze zpusobit smrt.
Formaldehyde-neurotoxic,karcinogen ovlivnuje nervovou soustavu,zpusobuje rakovinu
Hydrochloric acid-odstranovac rezi a starych nateru, nici tkan pri primem kontaktu.
Thimerosal-obsahuje RTUT!!! Co rict vice.
Aluminum-Toxicke,zpusobuje rakovinu
Zive virusy ziskane z lidskych potratu.
Je tady nekdo kdo mi muze potvrdit, ze tyto latky mohou nasim detem zesilit imunitni system. Odpovim a dodam informace linky cokoli je potrebne abyste uverili. Jiri
Muj e-mail: forestgump08610@yahoo.com
  • 
30.9.2007 3:36:35
Obsah vakcinovych preparatu:
Sodium Hydroxide-obsazeny v pripravcich na cisteni
kachlicek,van apd.Lepta sliznici,kuzi pri polknuti
muze zpusobit smrt.
Formaldehyde-neurotoxic,karcinogen ovlivnuje nervovou soustavu,zpusobuje rakovinu
Hydrochloric acid-odstranovac rezi a starych nateru, nici tkan pri primem kontaktu.
Thimerosal-obsahuje RTUT!!! Co rict vice.
Aluminum-Toxicke,zpusobuje rakovinu
Zive virusy ziskane z lidskych potratu.
Je tady nekdo kdo mi muze potvrdit, ze tyto latky mohou nasim detem zesilit imunitni system. Odpovim a dodam informace linky cokoli je potrebne abyste uverili. Jiri
 Příspěvky 110 z 285 [Dalších 275 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.