| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vzpomínka na můj porod

 Příspěvky 110 z 174 [Dalších 164 >>]
Inka
  • 
24.4.2006 13:21:08
To je pravda !!!
Jeho čtu, když se chci zasmát nad
něčím ultra pitomým.
Já si jako Boba představuji vrátného, kterého strašně prudí zvedat závoru.
Představuji si to: auto přijede, zatroubí, on zvedne závoru a hned si spraví náladu tím, že pošle něco štiplavého nějaké ženě.

Je to sice zvláštní povahový rys, ale také bych
ho typovala na, ve skutečnosti, rozvedeného muže, který se mstí.

Také je divné, že si nepíše někde s muži, ale ti ho zřejmě nevzali mezi sebe.

Svojí diskuzi si založit nemůže, jeho "kouzlo"
je, že se přifaří někam a tam to rozvrátí.
On není akční, on jen parazituje na tématu někoho jiného.

Je to to samé, jako když bych najela na diskuzi
o autech, která sice používají muži i ženy,
ale diskutují o nich zejména muži.
A tam, nějakému vášnivému amatérskému "závodníkovi" napsala, že s těmi auty moc nadělá. A jestli nechtějí rozebírat
něco jiného.
Proč by to dělali?
Já bych byla na špatné adrese, ne oni.

Je občas těžké nenapsat mu něco jedovatého,
ale on na to čeká, takže si nechávám zajít.Většinou stejně jen čtu a teď jsem tu tři měsíce nebyla, ale jak vidím, ňafající Bob je jistota.


  • 
19.4.2006 21:42:31
Tak to mě mrzí, taková zkušenost se zapíše víc než porodní bolesti.
Na Bulovce jsem ztrávila týden, takže jsem potkala většinu personálu a na nikoho nepříjemného, neochotného jsem nenarazila. Jasně, občas nebyly úplně nadšené z dotazu a odpověď byla stručná. Ale s nějakým nepříjemných odseknutím jsem se nesetkala. Monitor nám taky vynechával a taky jsme se ptali:-). Na Bulovce rodila moje sousedka a kamarádka, loni, a byli taky spokojené. Takže se snad zlepšili a nebylo to "štěstí na směnu". Eva
Kája, Anička 2002
  • 
18.4.2006 21:54:36
Na vyváženou článku. Na BUlovce jsem rodila v roce 2002. V první době jsem se nedovolala sestry, když se mi točila hlava a upadla jsem na dlaždice na záchodě. Na konci druhé doby sestry nadávaly, že je nestřídá další směna. Monitor přestával ukazovat hodnoty a tak manžel volal lékaře. Setry nám řekly, že to takhle zlobí normálně. Chování personálu bylo z mého pohledu neprofesionální. Když čtu takové články, tak nevěřím. Jestli to nepsal nějaký lékař z Bulovky ?! (Berte s nadsázkou. Po třech letech, už se tomu směju.) Přeju všem rychlé porody, spolehlivé zdravotní sestry a zdravé děti.
  • 
14.4.2006 11:18:12
Nám říkali, že 30% žen rodí dnes s epidurálem. V porodnici jsem se bavila s pár maminama a půlka z nich měla epidurál a vůbec to neřešily, braly to jako samozřejmost, sama jsem tím byla překvapená.
Oni jsou tam od toho, aby ti pomohli, jakou s tím mají zkušenost si radši ověř ještě jinde než u porodní asistenky, epidurál se nepoužívá jen u porodů! Eva
Ivulle
  • 
13.4.2006 19:59:31
Mockrát děkuji za Vaše názory. Jsem ráda, že jsou pozitivní, ale i tak nevím, zda si o něj požádám. Před prvním porodem jsem chodila na předporodní kurz a školící porodní asistentka říkala, že moc žen epidurál nežádá. Snad v průměru jedna do měsíce (Zlínská porodnice). Tak se bojím, aby mě nebrali jako obtěžující (zvlášť kdybych rodila v noci jako poprvé - doktor, který mě přišel šít mi dal jasně najevo, že byl vzbuzen. Po došití jsem měla pocit, že bych se mu měla omluvit, že jsem ho zdržela.Fakt!) Navíc mam strach, aby byl anesteziolog dost zkušený. Asi zbytečné starosti, vím. Nejspíš se opravdu rozhodnu na poslední chvíli a už teď si myslím, že budu zbabělá si o epidurál požádat. Držte mi pěsti! Mějte se krásně!
Iva, Viki (8/05)
  • 
12.4.2006 23:04:54
ahoj,

neboj. Taky jsem se bála, ale měla jsem epidurál povinný. Tak jsem si našla na internetu informace a dost mě to uklidnilo.
Není to přímo do míchy, ale těsně vedle (neznám odborný termín a článek, co jsem si vytiskla teď v tom našem domácím binci nenajdu :-)))
Od bolesti skutečně pomůže, dokonce existuje i epidurál s možností pohybu po místnosti, záleží to na vybavení porodnice (ta moje ho neměla). Mě ale chyběl kontakt s miminkem, vadilo mi prodložení porodu a rozhození kontrakcí. To je ale zřejmě individuální.
Váhám, zda to příště bude s epidurálem nebo bez - zřejmě se rozhodnu až na poslední chvíli :-)

Iva
Iva, Viki (8/05)
  • 
12.4.2006 22:58:07
ahoj Evi,

taky gratuluju k Lucince, foteky jsou nádherný.
Mě epidurál porod zpomalil a rozhodil kontrakce (manžel sledoval monitor). Navíc jsem vůbec necítila pánev, takže jsem nevěděla, kdy mám tlačit a byla naprosto odkázaná na pokyny personálu. Taky mi chyběl kontakt s miminkem a připadala jsem si děsně pasivní během druhé poloviny porodu. Celkem 13 hodin, z toho 6 s epidurálem. První půlku porodu jsem vydržela doma.
Epidurál jsem měla povinný, jednalo se o porod KP. Moje původní představy o porodu byly zcela jiné (ne epidurál, ne nástřih, možnost pohybu, sprcha apod.) Věděla jsem ale předem, že to nepůjde, takže jsem měla čas se smířit. Hlavně jsem byla ráda, že nemusím na císaře, to kdyby mělo mimi moc velkou hlavičku. I proto si možná o 10 dnů pospíšilo, aby prošlo :-)))

Iva
Iva, Viki (8/05)
  • 
12.4.2006 22:25:52
ahoj,


naprosto s tebou souhlásím. Je velká škoda, že se do toho Bob míchá a rozpoutává slovní přestřelky, které s danými články nesouvisejí. Díky tomu taky přestávám diskuse pod články číst. Taky je mi líto lidiček, kteří si s články dají práci a chtějí se s ostatními podělit o své štěstí, trápení či zkušenosti a pak jim do toho vlítne takový Bob. Je to docela obtěžující prokousávat se jeho samochlubnými výlevy a útoky na ostatní.
12.4.2006 16:22:36
Ahoj Evi,
tady Oli - chodily jsme spolu na předporodní kurz a potkaly se na šestinedělí na Bulovce, pamatuješ? Zdravím Tě a jsem ráda, že se Vám oběma tak hezky daří. My s Eliškou taky prospíváme, malá baští jak divá.
Ten článek jsi napsala moc hezky, taky se k Tobě přidám ke kladnému hodnocení Bulovky. Já jsem měla štěstí na pana doktora Záhumenského a přestože můj porod také trval delší dobu - 2 dny, měla jsem celou dobu pocit, že jsem v dobrých rukou.
Tak se mějte hezky a když budeš chtít, tak mi pošli Tvůj e-mail, mohly bychom si napsat rovnou. O.
11.4.2006 23:12:07
Bobe!!
Já rodila v Plzni a můj manžel nic neplatil!!! Když to šel cálnout, tak radil paní recepční, kde je jedna ulice (nějaká maminka se ptala) a ona ho nakonec zapomněla zkasírovat!! :-))
 Příspěvky 110 z 174 [Dalších 164 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.