| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kde rodit

 Příspěvky 110 z 331 [Dalších 321 >>]
  • 
3.7.2007 16:35:50
Ahoj mamči a mimča.Chtěla jsem přidat taky svuj příspěvek.Tak tedy:Podařilo se mi otěhotnět v 29lůetech,což není v dnešní době nic neobvykleho.Vše probíhalo v pořádku.Přenášela jsem jako asi každá dva týdny.Do porodnice jsem nastoupila v pondělí,a hned mi zavedli gel na povzbuzení porodu a nic.Manžel odjel s tím že dnes to nebude.Tak jsem stravila noc na takzvané hekárně,já která nerodila jen mě asi neměli kam dát!Ale co jsem si tam užila,to bych nepřála ani čertu.Za tu noc se tam vystřídla na mém pokoji snad celá Praha.Všude křičící ženy.Rano po té strašné noci mi zase dali gel a zase nic(vubec nevím proč jsem nezustala doma)a to mě prozměnu šoupli na šestinedělí což mi na psychyce taky moc nepřidalo!!!Ve středu zase gel a vyšetření s tím když neporodím pujdu ve čtvrtek císařem.Naštěstí mi asi okolo páté večer praskla voda,byla uplně zelená,stahy snad po minutě(zničeho nic)okamžitě klistýr/ikdyž jsem měla v tašce yal gel ale to nikoho nezajímalo/holení a vyšetření jak jsem natom.Otevřená jsem byla na osm cm dámy!!!!To by porodila normální žena dvě děti,ale já nic.Porod byl otřesný!!!Zcela vyčerpaná mi byl nabídnut epi.tak jsem souhlasila abych si aspon trochu odpočinula(asi pul hodky/rodila jsem na boku,na stupačkách.Rodila jsem tu noc SAMA A TAK KAŽDOU CHVÍLI U MĚ BYL NĚKDO JINÝ a říkal něco jiného.Kapačky s cukrem a asi nějakou výživou mě dřely.Rodila jsem 8 hodin ale děs a hruza.Terezku mi ani neukázali,ani nepřiložili.Ještě že byl se mnou manžel aby aspon šel za sestrou co se dějě.Když mě paní doktorka šila tak jsem se ji ptala co se děje že mi jí nedali a ona řekla že nic že je to normální.Do dneška nevíme co tam v tom břiše dělala.Vylezla uplně normální.Bez šnury okolo krku,jak si celou dobu mysleli.Ve spravě"což nechápu napsali že porod probíhal normálně"což mi nepřišlo.O jídle a kojení ani nemluvím.Mám velká prsa a vpáčené bradavky.Mleka jsem měla plno,ale holku po porodu mi přinesli už z dudlíkem.A kojení mi vubec neukázali.Což tedy byla velká chyba.Nakonec jsem aspon 2 měsíce odsávala takže něco ze mě měla.To je moje strašná zbytečná zkušenost z porodnicí u APOLINÁŘE DÁMY MIRKA+TERKA
Lara + Ondrášek 3
  • 
3.12.2006 13:44:59
No...když jsem se chystala rodit poprvé a ptala jsem se v porodnici na přítomnost jiné osoby, pokud by manžel nemohl, bylo mi řečeno, že si tam mohu vzít kohokoli, třeba celou rodinu, je to totiž MŮJ porod. Bylo to ve velké univerzitní nemocnici (cca. 5,5 tisíce porodů ročně), ovšem na oddělení Storkken (= čáp), něco jako jsou (měly by být) CAPy u nás. V Bergenu (2.největší město v Norsku).
Jo...ve Storkkenu se těch porodů odehrává víc než polovina z těch 5.5 tisíc.
Vitka
  • 
1.12.2006 17:05:12
Ach jo, dneska v rozhlase říkali, že Vrchlabí je zavřené, asi je konec s porody, protože zřejmě odešel primář či byl odejit, nic o tom nevím. A na Bulovce že to taky skončilo. Takže kde?
Kačka
  • 
20.9.2006 0:04:40
Bobe od kud jsi?? Já jen jesti bydlíš někde poblíš Vrchlabí tak se tě musím zastat, ono to totiž tak běžně chodí ve Vrchlabské porodnici. To by jste viděli jak se tam chovají k místním, Pražáci a ostatní co tam jezdí rodit mají vždy přednost, jen aby někde řekli jak se tam skvěle rodí a pak se mohla Vrchlabská porodnice chlubit tím že tam jezdí rodičky z zelě ČR.
Mluvím z vlastí zkušenosti, porodila jsem málem na pokoji, jelikož vana byla zamluvená pro nějaku ženskou která byla na cestě bůhví odkud a její manžel volal že tam budou asi za půl hodiny, tak se řekalo. Já jako místní měla smůlu a musela rodit normální cestou... A to neříkám jen já, mám spoustu kamarádek které tam poprvé rodili a pak jeli do Jilemnice.
Tak že není to tak skvělý jak to vypadá...
6.5.2006 11:47:58
v tom s tebou souhlasím. Já také nerada chodím po doktorech, když je mi skvěle a mimi je také v poho. Byla jsem na oGTT, protože mám při každé prohlídce cukr v moči. Testy vyšly jen nepatrně zvýšené(podle naší laboratoře) podle jiné je to v normě. Přesto se musím objednat na diabetologii, kde mi řeknou, že mám držet diabetickou dietu, kterou se snažím dodržovat už teď. Na inzulín to není. Navíc trávit zase někde 1/2 dne se mi teda nechce. Možná tam ani nepůjdu.
Tina
  • 
17.4.2006 16:08:15
Ahojte!
Ja osobne jsem byla po porodu propustena sesty den.Ambulantni porody jsou sice bezne, jak pises, ale po naprosto bezproblemoveho porodu a na zadost rodicky.Sama delam v nemocnici a o tom, ze by se propoustelo po dvou dnech, jsem jeste neslysela. Jak je ale vidno, asi jak kde, takze bych priste nezobecnovala.
  • 
10.4.2006 10:36:11
Jano,
ambulantni porod v Praze asi nejvic umoznuji na Bulovce, ale muzes se zkusit dohodnout i jinde. Doporucuju domluvit se s porodni asistentkou na domacich navstevach po porodu (hradi je i pojistovna) a s detskym lekarem na tom, ze prevezme dite po porodu do pece (je dobre mit o tom pisemne potvrzeni). Informace o tom, co a jak z pravniho hlediska, se daji najit v poradne Aperia (http://www.aperio.cz/porodnictvi/poradna/), dej do vyhledavace "ambulantni porod".
Mimochodem, mam skoro stejne porodni zazitky jako ty - jeden porod v porodnici s tisni plodu, druhy porod v aute, a ted se chystam rodit doma.
Drzim palec,
e.
9.4.2006 14:05:45
Ne, Bobe, ty jsi tu prohlásil, že totéž co umí nabídnout Vrchlabí, dokáže nabídnout i spousta jiných porodnic. Kdybych měla použít tvoje slova, mohla bych říct, že lžeš:

Neznám kromě Vrchlabí jedinou porodnici v ČR, kde
- si maminka může rodit v rámci běžné péče 30 hodin za přítomnosti manžela,
- miminko neměří těsně po narození.

Jestli se pletu, budu ráda, když mě opravíš a dáš mi doporučení, kde to také umí.

Ale jak se už ukázalo, ty tu jen tak plkáš a přitom víš velký kulový. Koneckonců, jestli ti vůbec nevadí, že vaše mimi po narození "šetrně" změřili v šupléře, tak zřejmě nejsi pro tuto diskusi příliš rovnoceným partnerem, páč vycházíš ze zcela jiných měřítek. To patrně také vysvětluje i to tvoje nekritické vychvalování Podolí.

Nazdar!!
9.4.2006 13:29:16
Jak to můžu vědět, když jsem rodila placentu? Hádej! Říká se tomu kamera. Máme to zdokumetováno zcela přesně.

Říkáš, že tvoje miminko změřili šetrně? Ještě aby je měřili nešetrně!! Jenže aby je mohli šetrně změřit, musí miminku zákonitě šetrně natáhnout nožičky. A to je právě to, co se spoustě maminek nelíbí. Jestli to tobě nevadí, tvoje věc.. Pak ale meleš o koze a my o voze.

A hádej, v které porodnici měří miminka nikoli těsně po porodu, ale až před opuštěním porodnice? Však ono za ty 4 dny tolik nepovyroste, že?
9.4.2006 12:19:16
Ale no tak, Bobe :o) Už po několikátý tu ženský, co rodily ve Vrchlabí, protože jim to v jiných porodnicích nevyhovovalo, nazýváš SNOBKAMI. Bože můj, a proč? Co ti přijde tak odsouzeníhodného na tom, že svoje představy o porodu a poporodu mají jiné, než je má personál porodnic v místě jejich bydliště, tak se vydaly do porodnice, kde jim jejich požadavky splnily? A že si ještě dovolí veřejně napsat?

Ještě - mně je jedno, kde v Podolí ošetřují děti, já jenom tak špičkovala ;o) Nicméně i kdybych měla dvě nemocnice, které mi z hlediska mých požadavků přijdou srovnatelné a v jedné novorozence na ošetření odnášely z mého dohledu a ve druhé ho ošetřovaly tak, abych na něj viděla - bude to v mých očích plus pro tu druhou porodnici. A pokud se takových plus nasbírá víc, což podle toho, co tu píšeš o Podolí, tak nasbírá, tak proč bych měla chodit do porodnice, která je v mých očích horší? Pozor, tím ale neříkám, že je špatná, jenom mi tak úplně nevyhovuje...

S.+++
 Příspěvky 110 z 331 [Dalších 321 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.