| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila před 17 lety…

 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]
Karina
  • 
25.2.2007 15:15:52
Mě všcihni doporučovali na porod nemocnici ve Slaném, obrovská chyba že sem je poslechla! Dodnes je mi do pláče, když si tam na to vzpomenu. Kromě toho, že je to tam hnusné a zastaralé, personál se choval otřesně, nastřihli mě aniž by se mě zeptali nebo sdělili co se děje,nikdo mi neporadil jak s dítětem zacházet,a pořád mi jen nadávali že mi nejde kojit. Skoro pořád sem brečela, možná to byl i důvod proč mi to kojení nešlo. Když sem sledovala ostatní maminky, taky nadávaly a nebyly spokojené.Takže nevím kdo tu pověst Slanému vyrobil.Asi že je chtějí zrušit a nikdo tam nejezdí, tak mě tam moje doktorka hnala, no nevím.No a můj manžel mi sdělil, že sem hysterka, když se tam všem líbilo, proč ne mě?Prostě se to tak někdy sejde, že i to nejlepší, co každý chválit, může někomu těžce zhořknout.Ale obviňovat rodící maminku, že se chová jako ta nejchytřejší nebo jak jste to napsala... ono je to přece tak, že ten personál je tam pro nás, rodící, ne my pro ně. Taky jsou placeni z našich peněz, a měli by se podle toho chovat. A jestli je to nebaví, mají málo peněz a moc práce a já nevím co pořád hlásají v televizi, tak ať jdou prodávat do Tesca za deset hrubého, třeba se jim to bude líbit víc.Každopádně by slušné a citlivé zacházení v pordnicích mělo být samozřejmé.
  • 
13.12.2006 14:28:24
Ahojky Moniko,díky za příspěvek,dlouho jsem tu nebyla ,ale ted mně přimělo něco se na tenhle svůj článeček vrátit a koukám,že i po takové době sem něco přibylo.Nedá mi to a musím se trochu pochlubit-konečně jsem se taky dočkala-tedy doufám,že bude všechno v pořádku-nyní jsem v 7tt s dvojčátky,tak doufám,žesi užiju teplých čerstvých miminek na bříšku a hlavně že budou zdravá a krásná.A že porod bude konečně zážitek na který budu moct vzpomínat s úsměvem a dojetím.
  • 
3.12.2006 21:00:39
Koukám, že je to sice starší článek, ale musím reagovat. Živě si pamatuji, jak jsem rodila před 15 lety dceru...na provokačku...dva dny...hrůza. Člověk si připadal jak z pomocné školy. A když to srovnám s naším 10 měsíčním chlapečkem, to se snad ani porovnat nedá. Člověk si opravdu dnes připadá jako královna. Vše se kolem něj točí....všichni jsou velmi milí. A ten pocit malého, teplého, čerstvého miminka na břiše, jak je mu dobře...to se nedá ani slovy popsat. Manžel u porodu, což dříve také nebylo, je úžásný zážitek. Mám pocit, že jsme k sobě měli blíž než kdy jindy. Pro ten pocit teplého štěstí jsme se s manželem rozhodli do budoucna ještě pro jednoho andílka. Tímto bych chtěla velmi poděkovat Trutnovské porodnici, kde nám dne 31.1.2006 pomohli na svět přivést našeho Jakoubka
natalie,synator 7+gemini na cestě
  • 
2.6.2006 12:57:53
černej humor,no..k životu patří jako smrt..jo v maximu jsou "hustý",ale obvykle se potvrzuje,že právě tací lidé jsou velmi citliví-právě proto si vymýšlejí takovýhle mazec.nechce to brát si vše osobně.mě by spíše bylo u chlapa velmi podezřelé,kdyby sklony k černému humoru neměl.
Vladka,tři děti
  • 
18.4.2006 15:54:09
Milá Ivko držím ti palečky.Rodila jsem též před 17 lety,mé zkušenosti jsou podobné.Na druhé dítě jsem čekala deset let a to třetí přišlo do roka.Proto nezoufej určitě to vyjde.Vladka
Alča
  • 
31.3.2006 17:51:17
ahoj děvčata, píšu tento příspěvek se svojí půlroční holčíčkou, mimochodem krásnou a hlavně zdravou.Má už dvě děti, 20 a 17 let.Takže poprvně též v roce 86.Můj manžel zemřel když bylo dětem 4 a 1,5 roku. Pak jsem měla 12 let přítele a moc jsem chtěla další dítě ale on nechtěl.Jenže loni v lednu se to "přihodilo"! On chtěj, abych šla na potrat ale to narazil, pak se s tím smířil, alespoň to tak vypadalo.Ovšem 2 měsíce před porodem mého do té doby
naprosto bezproblémového a pohodového těhotenství jaksi odešel k jiné paní. Nicméně mmiminko jsem v pohodě donosila, a pak se mi narodila holčička a i když jsme samy jsem ta nejšťastnější mamina na světě, i když mi bude za měsíc 43 let.Šla bych do toho znovu i kdybych věděla jak to dopadne.Ona mi za to stála. Je úžasná.A tak držím všem holkám v našem věku, nevzdávejte se, jde to a je to úžasný.pa
  • 
27.3.2006 11:21:59
Milá Dano i tobě děkuji za příspěvek.V době kdy jsem článek poslal -jsem jak jsem zjistila později,byla už 2 týdny těhotná..Moje radost ,ale netrvala moc dlouho,skončila včera v noci vrtavými bolestmi břicha a následným krvácením:je to ještě hodně čerstvá informace a je mi z toho hrozně,tím spíš,že jsme se s přítelem moc těšili a poslední dny se nebavili o ničem jiném-dokonce jsme měli už i jméno.Nemůžu zatím ještě ani zavolat doktorovi,nejsem schopná mluvit,když jsem to volala příteli na služební cestu,tak jsem se jen rozbrečela vyrazila ze sebe pár nesrozumitelných vět,z kterých poznal co se stalo.Tak snad příště..Držte mi palečky.Ivka
DENISA
  • 
23.3.2006 15:06:14
Ivko, mam pro tebe drobnou radu, ktera v pripade mych nekolika kamaradek zafungovala. Moje kamaradka byla v situaci - nepravidelny menzes, hormony ne zrovna v poradku a manzel spatny spermiogram. Doktor ji doporucil lecbu hormony, ale nez k tomu doslo, koupila si na doporuceni dalsich SARAPIS - 100% prirodni bylinkovy pripravek, urceny hlavne zenam v prechodu, proti bolestem pri menzes apod. No a 1 baleni a bylo vystarano. A nemusela si telo zatezovat hormonalni lecbou. Tak to muzes vyzkouset-najdes v kazde lekarne.
Dita
  • 
22.3.2006 11:10:38
je zvláštní, že ti nepovolili mít ponožky. Byla jsem U Apolináře na předporodním kurzu, v ambulanci před porodem jsem dostala brožurku, co s sebou do porodnice, a v obou případech doporučovali, abychom s sebou měli ponožky. Dokonce během porodu mé ponožky obdivovali. :-)
Markéta + dcerka 2,5
  • 
22.3.2006 10:16:14
Tvoje PA vůbec nebyla mimo o). Já u porodu (tedy u samotného tlačení) naopak brýle sundala. Připadaly mi v tu chvíli úplně na nic a jen mě zbytečně znervózňovaly a překážely. Ale za to v tu chvíli brýle nemohly, v ten moment mě rušilo i to, když se mě manžel snažil držel za ruku, prostě jsem se potřebovala absolutně soustředit na vlastní tělo, kontrakce a tlačení.
U nás zas bylo pro personál úsměvné, když mi během šití dětská sestra přinesla malou, vlídně mi ji nabízela ať se na ni podívám, já tupě ležela a nic. Jak jsem byla totálně vyčerpaná, tak mi úplně stačilo ujištění, že je berunka zdravá a v pořádku, zvednout hlavu a podívat se jsem neměla energii (byla jsem z hormonů a samotného porodu úplně zblblá, otupělá). Sestra zas vlídně nabízí malou k podívání a já rezignovaně hlásím, že ji stejně nevidím, nemám brýle o)).
 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.