| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila u Apolináře

 Příspěvky 110 z 149 [Dalších 139 >>]
11.6.2006 11:16:58
O čem se tady bavíte? O pravidlech pravopisu nebo o intimním žážitku? Nepřijde vám trochu bezohledné takto znevažovat intimní zážitek paní, která se s vámi o něj podělila??????? Ano, hrubky tam jsou. Ale pokud vím pustila to v tomto stavu redakce Rodiny, tak si stěžujte tam!!!
Kikinka
  • 
1.4.2006 16:53:31
Tak Eliška je přesně o třicet let mladší než já, jen se narodila o hodinu dřív... :-)
Dana,CHlapeček 3roky
  • 
28.3.2006 13:12:58
Máte sice pravdu, ale umět svoji mateřštinu by snad měla být samozřejmost, ať píšete kamkoli a o čemkoli. Také jsem rodila U Apolináře (i když císařem),také jsem tam byla spokojená a k Elišce gratuluji).Dana
Janka
  • 
21.3.2006 8:56:44
Deniso, díky za rozumné vyjádření... Jsem ráda, že je nás víc se stejným názorem i se stejným poměrem k americkému vzoru.
Hezké jaro.
21.3.2006 8:52:13
...tak konečně jeden z mála příspěvků,který mluví kladně o psech.Já mám doma dva a 7,5 měsíční mimino a všichni žijeme spokojeně a bez trápení dohromady.I když máme domek se zahrádkou,naše holky(psí) jsou většinou někde kolem nás v domě.Po příjezdu z porodnice také proběhlo seznámení se všemi členy naší smečky,jak jinak,než očucháním a olíznutím.
DENISA
  • 
21.3.2006 3:45:00
Pavlíno, já oceňuji procítěný článek, ale na druhé straně je mi smutno z úpadku českého jazyka. Nemám ani VŠ, pouhou maturitu, ale vnímám to jako nesmírnou troufalost, že někdo publikuje článek s takovou spoustou hrubek. Disgrafie je vada, kdy si lidé např. pletou psané p a t, pod linkou a nad linkou, ale špatně napsané i a y to není vada - TO JE NEVZDĚLANOST. Jako národ pomalu vymíráme a ten zbytek české populace nebude za pár let umět ani h,ch,k,r,d,t,n natož vyjmenovaná slova. Zvláště když svoje znalosti budou předávat potomkům takovéto matky. A za chvíli začneme chodit do divadla v teplákách a jíst z papírových talířů hamburgery umělohmotnou lžící jako náš americký vzor, který též podcenil v 60. květinových letech vzdělání což se následně odrazilo na celkové úrovni populace. A já si myslím, že pravopis je nedílnou součástí kulturního dědictví národa.
Pavlína, Ostrava
  • 
20.3.2006 15:20:18
Já opravdu nestačím zírat, jak přízemní jsou některé komentáře k tomuto článku. Měli byste se stydět! Vždyť vám tady zrovna někdo popsal jeden z nejkrásnějších a nejemotivnějších zážitků svého života a vy ho kritizujete za hrubky!!!
A vůbec, zamysleli jste se taky nad tím, že existují i lidé, kteří prostě nemají cítění pro český jazyk, existují různé vady, kterým se říká dizgrafie apod. (ani nevím jak se to píše a ani nejsem odborník, takže přesně ani nevím název této vady, tak doufám, že si na mě hned někdo "zgustne"), ale to přece neznamená, že jsou méněcení, nebo, že by nemohli napsat svou zkušenost...Vždyť proboha život není jen o "I" nebo "Y" nebo o "S,Z", jsou i jiné hodnoty...Ze všech těch, kteří to tady kritizovali, je mi fakt hodně smutno.
Každopádně celé novopečené rodince ze srdce přeji, aby se měli dobře, aby Eliška rostla jako z vody, aby byli všichni zdraví a hlavně aby se dokázali povznést nad takové omezence, s jakými se člověk občas bohužel setkává.
Všem fajn lidem přeji krásný den
Milada.
15.3.2006 14:16:24
No ja fakticky nemuzu :-)) Kdyz je to tak plne hrubek a vschni tu uz asi tyden o nicem jinem nepisete, tak proc to proboha nekdo nevylicte do Knihy narku, at to redakce opravi, aha? :-))
Jana Nováková, 2 děti
  • 
15.3.2006 13:23:16
Je to velice "dojemné" a plné hrubek. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!
Haluška
15.3.2006 8:44:53
Milá La Pepo (a ostatní, kdo tu tak pěkně kritizujete),
musím vám do určité míry dát za pravdu, opravdu by bylo dobré, kdyby články před uveřejněním někdo přečetl a případných hrubek zbavil. Nicméně také by bylo dobré, kdyby někdo redakci nabídl pomoc. Když umíte tak pěkně kritizovat, určitě budete taky umět pěkně na tom zapracovat. Jazykovou korekturu ovšem nemůže dělat každý, to je věc vyžadující cvičené oko a cit pro jazyk. Uvědomte si, že tady se nepohybujeme v komerční sféře a takováto práce vyžaduje mnoho času a úsilí. Kdo nabídne své služby, aniž by si dělal nárok na honorář?
Všichni zde s nadšením konzumujeme a kritizujeme, ale vážně - zkuste někdo nabídnout pomocnou ruku!
 Příspěvky 110 z 149 [Dalších 139 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.