| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Záchvaty vzteku

 Příspěvky 110 z 131 [Dalších 121 >>]
Mary, kluci 9 a 1,5 let
  • 
16.3.2013 13:07:59
Menší syn je poprvé nemocný ( pominu-li rýmu nebo růst zoubků) a při této příležitosti se objevily první záchvaty vzteku. Sebemenší negativní podnět a synátor začne brečet ( což se stupňuje), hází s sebou, hází věcmi, bije hlavou do nábytku nebo zdi a dokonce i mě nebo toho co je nejblíž. Poprvé šok, podruhé zmatenost, po třetí zoufalství a obava, jak to bude probíhat dál. Stále doufám, že tyto stavy souvisejí s tou nemocí a pak se zase vše urovná a bude zlatíčko jako předtím.
A co zatím zabralo? Odnesla jsem syna na jiné místo než kde se začal vztekat. Cestou jsem si vysloužila dobře mířenou hlavičku, což mě vytočilo a plácla malého přes zadek. Co následovalo? : ještě větší řev a zmítání. Pak jsem zkusila pevné objetí a tiché konejšení. Nic, vzpouzel se čím dál víc. Poslední zbytky nervů jsem vložila do toho, že jsem prcka odložila na postel ( staršího syna požádala, aby dohlédl a to, aby se vztekloun nezranil) a odešla. Pět minut řevu a pak?......ticho. Malý se uklidnil, sám přišel zpět mezi nás a když jsem rozevřela náruč, přišel se pomazlit a dokonce jsem dostala i pusinku. Všem maminkám vzteklounů přeji pevné nervy ( sama bych potřebovala větší zásobu), co nejméně záchvatů a když už, tak dobrou intuici, aby každá z nás našla ten nejlepší recept na podobné situace.
Iveta
4.12.2010 13:48:19
Prosím o radu.Mám 6.měsíční holčičku a ta se začala ve 2.měsíci stekat.STEKÁ se tak že až jako omdlí a nebo je potom unavená.
Vždy to nastane když je unavená a má jít spat nebo asi když se nudí.U doktorů jsme byly vše v pořátku,ale bojím se aby něco nezačlo.Skoušely jsme foukámí na obličej,studený hadřík .ale nic nepomáhá.Může mi někdo poradit jak na mImča aby jak začne se stekat tak to přerušit.Moje první dcera to měla také ale aš po 1.roku a pak to samo odeznělo.Tak mě také zajíma kdy to malej asi přejde.PROSÍM PORAĎTE DĚKUJI!!!!!!
Iveta
4.12.2010 13:48:10
Prosím o radu.Mám 6.měsíční holčičku a ta se začala ve 2.měsíci stekat.STEKÁ se tak že až jako omdlí a nebo je potom unavená.
Vždy to nastane když je unavená a má jít spat nebo asi když se nudí.U doktorů jsme byly vše v pořátku,ale bojím se aby něco nezačlo.Skoušely jsme foukámí na obličej,studený hadřík .ale nic nepomáhá.Může mi někdo poradit jak na mImča aby jak začne se stekat tak to přerušit.Moje první dcera to měla také ale aš po 1.roku a pak to samo odeznělo.Tak mě také zajíma kdy to malej asi přejde.PROSÍM PORAĎTE DĚKUJI!!!!!!
Kinga, 3děti
  • 
21.4.2009 14:42:47
Máme dvouletého kloučka, který nám předvádí tyhle respiračně-afektivní záchvaty, jak to nazvala neuroložka. Prý to do tří let odezní. Tiše v to doufáme. Jsou chvíle, kdy se snažíme synka probrat z bezvědomí třikrát denně. Dříve to uplatňoval jako způsob vydírání. Byl to souboj, kdo z koho. Na radu doktorky jsme zachovávali klid a snažili se ho ze záchvatu vytrhnout dříve, než přestal dýchat. Nyní se již nesnaží nad námi zvítězit. Ví, kdy "ne" myslíme vážně a respektuje to. Ale záchvaty neustaly. Vyvádějí ho z míry jeho vlastní neúspěchy, bohužel naše včasná reakce se často nemůže dostavit, protože před tím ani pořádně neřve a rovnou přestane dýchat. Časem také přestal reagovat na naše podněty. Nestačilo ho plácnout, fouknout mu do obličeje apod. Když držíte v náručí promodralé, bezvládné tělíčko, strčíte ho i pod tu vodu. A ne vždy dítě začne samo dýchat, když omdlí. Nemyslím si, že je studená sprcha nebezpečnější, než dítě v bezvědomí třikrát denně. (Pokud to nezpůsobí další šok.)Opravdu tedy doufáme, že tahle forma vzteku ho už brzy přejde. Dceři stačilo řvát a válet se po chodníku. To byly klidné časy...
9.4.2009 8:21:10
Libik: Tyhle diskuze jsou od toho, aby si maminky pomohly a ne aby se tu urážely a byly ironický. Pokud to nechápeš, pak sem žádné příspěvky nepiš. ~Rv
9.4.2009 8:18:06
amalko, děkuju :-) Už jsme na to přišli :-) byla jsem s ní pro jistotu na vyšetření na neurologii a tam nám paní doktorka řekla, že je to klasická dětská puberta od dvou do čtyř let. U každýho trvá jinak a projevuje se taky jinak. A zabírá u nás třepnutí přes zadek. Nesmim jí prej dát najevo, že mě těma jejíma záchvatama dostává do úzkých a je to asi pravda. Když jí nedam nic znát a třepnu jí přes zadek, tak v tu ránu je klid, trochu si pobřečí a je to :-) Tak jsem ráda, že je to u nás už tak nějak v pohodě. Už to dělá míň a míň. Ale jinak opravdu děkuju za radu :-) A nejsi tyranka ani hysterka. :-)~;)
amálkaZ
1.4.2009 21:25:08
Libiku-plácáš naprostý kraviny.Hysterie nemusí mít nutně pejorativní nádech,to může být prostě diagnoza.
S kecama o tyrance jdi někam.děti mám tři,každý je individualita a je třeba k nim tak přistupovat. Laryngospasmus-křeč hlasivek v důsledku třeba hysterický ataky je prostě fakt.jestli ty kecy tedy o hysterce a tyrance bylyna mě...
1.4.2009 20:12:00
Zavolej na linku bezpečí a povyprávěj jim to.
Buď je to nezvládající hysterka nebo tyranka, obojí je blbě.
amálkaZ
1.4.2009 19:38:18
Maicky-moje dcera to taky dělala. Je to drobet hysterie,ale když přestane dýchat je nutný něco udělat-fouknout na ni,tlesknout,plácnout do zad-skutečně vytvořit nějaký podnět,šok.I dospělý trpící hysterií můžou přestat dýchat-tam pomůže třeba facka.V tu chvíli totiž dojde ke křeči hlasivek,která poleví tím podnětem.

ono se to zdá legrační,ovšem moje dcera v těhle záchvatech skutečně modrala,pusu otevřenou dokořán,vytřeštěný oči-u nás se osvědčilo bouchnout do zad,někdy i víckrát...~;((
1.4.2009 19:02:13
Věřte mi nebo ne, ale já se opravdu snažim jí porozumět co nejvíc. Věnuju jak nejvíc mohu, hrajeme hry, čteme knížky, skládáme skládačky, koukáme na pohádky a já nevim co ještě jiného. Někdy ale vyskočí jak čertík z krabičky a z ničeho nic se začne vztekat nebo si zlost vybíjet na psovi, v tu chvíli jí vysvětluju, že se to nedělá(vysvětlování většinou nezabere a vztek se zvětší), pak si jí tedy přestanu všímat a čekám, až se uklidní, ale v tu chvíli začne řev a řev a řev... :-(
 Příspěvky 110 z 131 [Dalších 121 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.