| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zprávy ze Senátu: Rodičovský příspěvek pro vícerčata

 Příspěvky 110 z 363 [Dalších 353 >>]
Milada.
6.6.2006 1:10:12
Meggy,

jůůů, Ty a na Rodině? Jsem Tě tu ještě nikdy neviděla!:-)
meggy
  • 
6.6.2006 0:59:02
Cizinko,
ty mas nejakou konkretni zkusenost se socialnim systemem a zivotni urovni Madarska, ze jim tu tak argumentujes.
Mne teda 180dni 75% CISTEHO platu a pak 60% cisteho platu do dvou let veku ditete bez limitniho stropu, tak jako je tomu v Madarsku za drsnejsi socialni stat nepovazuju. Uz nekolik let ziju v Pesti a vzdycky me docela vytoci tyhle "zasvecene" komentare vyctene z novin. Madarsko je velmi socialni stat, zvlast pro nektere vrstvy obyvatelstva.
Jenze kde je na jedne strane stedra ruka statu, na druhe strane je velmi vysoky statni dluh a jedno z nejvyssich danovych zatizeni. Tedy na jedne strane maminka na materske sice dostane vysoky rodicak, na strane druhe tu jeji partner zaplati 39%!! dane z prijmu. Ano mame i danove odpocty, ale ty jsou jaksi nastaveny spise pro prijmy kolem hranice zivotniho minima.

Jo a ty uzasne zdravotni sluzby? Tak na ty si nejdriv zaplatime 15% prijmu, a pak pokud chceme slusne osetreni, tak jeste hotove z rucky do rucky. Jinak te tady doktor ani nepozdravi, natoz aby ti napsal napr. atb. Snad jsou i slusne vyjimky, ja se tu tech nekolik let setkala jen s jednim takovym.

Navic Madarsko, neni jen nablyskana Budapest a termalni koupaliste. To jsou i vesnice na jihovychde zeme, kde pro mnoho deti je jedinym dennim jidlem obed zdarma ve skole. Ne s touto zemi se Cesko opravdu neda srovnat. S jistym sebezaprenim je snad mozne srovnat Prahu a Budapest.
Ale to je na delsi komentar.
Líza
16.3.2006 16:53:08
Hanko, obojí je správně, 4. rok věku končí dovršením 4 let :-)))
hanka
  • 
16.3.2006 16:17:57
prispevek do 4 let veku ditete je myslen..jako dovrseni 4 let veku, nebo vcetne roku ctvrteho??
  • 
16.3.2006 8:10:20
nevite prosim od kdy se bude pobirat vyssi materska??prosim odepiste na muj email.dekuji
dana
  • 
6.3.2006 20:27:27
ty jsi úplně blbá - nevíš co píšeš.
  • 
6.3.2006 17:16:26
Chtěla jsem se zeptat,když bych měla dvě děti tak na každé se pobírá rodičovský příspěvek?
jája
  • 
6.3.2006 12:58:29
supervýhodné?:-)
27.2.2006 21:14:07
jsem si vismla, ze tu je dost lidi, co michaji rodicovsky prispevek a penezitou pomoc v materstvi (materska co vyplaci 6 mesicu zamestnavatel).

ta zena, co ma zamestnani ma narok na to druhe, kdykoliv v obdobi po porodu (tedy jeste cca par tydnu pred - nastup na MD) a je jedno, kolikate ma dite nebo po jake dobe. a tato castka je vypocitavana ze mzdy.

rodicovsky prispevek je jen to co dava stat - nyni cca 3500,- .

ja osobne jsem mela smlouvu na dobu urcitou, tato smlouva mi koncila jeste behem tehotenstvi (na doporuceni pani ze mzdove uctarny, rikala, ze mi smlouvu neprodlouzi) jsem byla na PN skoro cele tehotenstvi - bohuzel tato pracovni neschopnost nebyla nakonec jen tak. ze zacatku jsem byla doma kvuli hyper zvraceni - behem tydne jsem zhubla 10 kg a pote, kdyz toto ustoupilo bylo me tehotenstvi klasifikovano jako rizikove (zacala jsem se otvirat) a musela jsem byt doma a lezet. takze vlstne jsem nakonec ani zamestnavatele "neprecurala".
ted jsem otehotnela znovu a jelikoz mi smlouva skoncila de facto po vyplaceni posledni 6. castky materske od zamestnavatele, nyni nebudu dostavat nic vic, nez rodicovsky prispevek. co se da delat, no prasulky by se hodily, jelikoz mame maly byt a male uz byly tri roky, tak dedeni oblecku u nas nepripada v uvahu - nic jsme neschovali, protoze jsme se pro druhe mimi rozhodli tak nejak impulsivne a vycemene ze dne na den (chteli jsme puvodne pockat cca o dva roky dele). jedine co doma mame jsou hracky a golface(pro mimi dost nevhodne).

ano, souhlasim s tim aby mela matka vicercat vetsi materskou, dyt toho musi nakoupit vic, nez na jedno. ale nelibi se mi ta argumentace - ma vic deti (vic zamestnani) a zaslouzi si vic platu. jestli chteji vic penez, meli by najit jine argumenty, temito jen popudi lidi proti sobe.
 Příspěvky 110 z 363 [Dalších 353 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.