| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem k mému muži přišla

 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]
Taky Pražačka
  • 
9.2.2007 0:55:59
Teda to mi připadá opravdu jako úplně zbytečný požadavek. Jsem pražanda od narození, ale proč bych dělala, že nerozumím slovensky? Vůbec nechápu, proč by ti, co se přistěhují, neměli mluvit, jak byli zvyklí, až dokud nenastane situace, kdy jim někdo opravdu nerozumí. Mě zrovna třeba zní slovenština krásně, měkce a libozvučně a ráda jí poslouchám. Některé výrazy z moravských nářečí pochopím až v souvislosti, ale to přece není problém, to je obohacení. Ty rozdíly jsou tak malé, že je úplně malicherné trvat na tom, aby se každý přizpůsoboval. Mám radost, když se domluvíme třeba s Polákem i když už je to o něco náročnější. Mě to tedy neobtěžuje a doufám, že takových pražáků je více.
10.3.2006 9:35:57
Ahoj hmmm...som dievca zo Slovenska a musim sa priznat, ze po precitani tvojho prispevku sa mi trochu zdvihol tlak...No nebudem ti tvoj nazor vyvracat, ked si myslis o Slovakoch a Slovensku to, co si myslis...Je jedno, ci je clovek Slovak alebo Cech..alebo Madar ci Nemec...dolezite je, ci si dokazu porozumiet...A ty zjavne nemas zaujem rozumiet niekomu ci niecomu...Mozno tym okradas sam seba, nemyslis? Evka
MONIKA M.
  • 
26.2.2006 22:03:17
Osobo, jste nešťastná a zahořklá nebo co? Že vám není trapně, ani nemáte odvahu napsat vaše křestní jméno a budete kritizovat zevnějšek sympatických lidí. Náhodou, mně se jejich příběh líbil, i když bych určitě nehledala svou lásku tak zoufale. Ale jim se to podařilo, tak proč být tak zlá, jako vy?
Máte prostě poznámky, jako nějaké ubohé hmmm...
Klara
  • 
18.2.2006 20:46:38
Cauky Jano,cetla jsem tvuj příspěvek i jeho bouřlivé ohlasy se zajmem i když kostru přiběhu znám. Myslím, že mohl dát spoustě pragmatiků ať z Práglu nebo z Moravěnky odvahu naslouchat svojí intuici. Praha je jako místo setkání fenomenální, a kdyby tento dar setřila jen pro pravyy pražákyy, tak by ho samozřejmě ztratila. Tvoje rozhodnuti hledat HO v Praze mělo logiku.

Ale napiš mi do tech sms aspoň tvuj e-mail!!! Opíšu dobrodružství naší rodinky soukromě a přidám fotku. Viš kolikrát jsem se dovolala na tvuj byvší mobil tvojí babičce, která mi povykládala věcí, že by to vydalo na další příběh, ale nikdy neřekla tvoje nové číslo.Ty se pak ozves z neznama jen upoutavkou na clanek :-))! Kamila
Bob
  • 
16.2.2006 15:00:33
Oplakal jsem to. Stejně jako fakt, že jsem kvůli tomu "diskutér druhé kategorie" a nepatřím ke zdejší elitě.
16.2.2006 11:37:30
Milá JanoB., autorko článku. Gratuluju ke šťastnému vztahu, i když - jak podotkla Gabča -, nezačal právě nejromantičtěji, ale to je úplně jedno. Zajímalo by mě, jestli si tuhle diskusi čteš a hlavně: co tě přimělo k uveřejnění tohoto textu? Trochu si říkám, jestli to třeba není něčí kanadský žertík nebo msta ...

A zdravím všechny, kteří mají radost, že se v ČR nemluví jen česky! Pokud je vám líto, že vaše děti už slovenštině nerozumí, zkuste s tím něco dělat! Když už nic, je tu aspoň pár slovenských TV dostupných na kabelu ...
gabca.bel
  • 
16.2.2006 11:22:13
Mila Jano, po precteni tehle diskuse te jeste vice obdivuji, ale zaroven te trochu nechapu. Nevim jestli bych mela zapotrebi procitat tyhle negativni nazory jak na clanek, tak na foto od lidi ktere vubec neznam a kteri neznaji me. Asi by me to k dalsim aktivitam na techto strankach trochu odradilo.
Vase seznameni nebylo sice jedno z nejromantictejsi, ale myslim ze na tom zas tak nezalezi, hlavne ze Vam to jako rodine i jako partnerum klape a doufam ze dlouho bude.
gabca
Jana, dva kluci (1999,2000)
  • 
16.2.2006 10:16:20
Bobe a jak se vyrovnáváš s tím, že jako neregistrovaný nemůžeš mít u svého nicku také pěkný infantilní obrázek ??? :-))))))))
16.2.2006 8:05:04
musím říct, že jsem to cítila taky tak :o) prostě se mi nechtělo se registrovat, nepovažovala jsem to zanutný, ikdyž jsem na rodině denně.
Ale včera jsem podlehla "tlaku okolí" :oDDD hodně lidí naráží na mou "neregistraci"
15.2.2006 22:19:07
Tak tohle dokáže napsat jen opravdovej závistivec, co neví, jak naložit se životem.
 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.